Ja, Francija ima zelo močno ekipo, tale igralec bi v naši reprezentanci seveda dobil priložnost, ampak ne bi bil pa noben presežek, niti ne bi imel garantirane prve postave. V državi s 5x več uporabniki se hitro najdejo trije ali štirje igralci z visokim začetnim TSP, ki imajo podoben TSP že na začetku 21. leta.
Sicer pa se tudi jaz strinjam s Horathom. Čeprav, kakor sem imel jaz izkušnje med vodenjem U21, so v reprezentanci dejansko bili tako vsestranski, kot tudi bolj usmerjeni branilci/centri, ipd. Kar se mi zdi, da je optimalno, ene uporabiš pri določenih taktikah, druge pri drugih. Problem je edino bil, da so bili vsi skilli še za kakšno stopnjo nižji. Glavni vzrok tega mislim da je predvsem v tem, da je trening slab, oz. pomanjkljiv. Med all star tednom in na koncu sezone se verjetno trenira vzdržljivost ali proste mete, za kar med treningom U21 žal ni časa. In igralci se trenirajo med prijateljskimi tekmami, kjer potem ne dobijo 48min in trening ni popoln, ipd. Igralec mora dobiti enopozicijski trening vsak teden vsa 4 leta če le ni poškodovan. V 3. in 2. ligi tega res ne bi smelo biti težko zagotoviti. Vzdržljivost in prosti meti pa pač so taki kot so, čim več, tem bolje.
Dodal bi samo še, da verjetno se pri notranjih igralcih vedno bolj splača trenirati tudi blokade, nekako imam občutek, da je dejanska obramba pod košem seštevek OPK in blokad. Vsekakor so v zadnjih sezonah razvijalci dali večji pomen blokadam v GE. Morda kdo lahko še kaj doda v zvezi s tem.
Nek kratkoročni cilj U21 bi vsekakor moral biti vsaj enakovreden boj za uvrstitev v drugi krog EP (torej prvi dve mesti v skupini). To je veliko lažje dosegljivo, če smo rangirani v bobnih 1-4, ker se na prvih 4 tekmah najprej udarimo z ekipami rangiranimi med 5 in 8 in večinoma se lahko igra z levo roko, ter nabija entuziazem za pomembne tekme. Če pa si rangiran v bobnu 5 ali manj, potem pa najprej pridejo vse odločilne tekme, prva še gre, na drugi že igraš proti ekipi, ki je prejšnjo tekmo igrala z levo roko, na tretji z ekipo, ki je prej dvakrat igrala z levo roko, ipd. Letos smo žal precej padli na lestvici, malo je krivda na selektorju, saj se ni potrudil organizirati prijateljskih tekem, ki še kako vplivajo na rejting. Zato je za v prihodnje dobro vedeti, da je prijateljske tekme pametno odigrati kar z najmočnejšo postavo, na polno, po možnosti proti dobro rangiranim ekipam, ki so že odpustile svoje 21 letnike ali kaj podobnega. Tako se res da veliko nadoknaditi in si izboljšati izhodišče za sezono kasneje.