Super zmaga danes nad Andoro za 26 točk! To je bila izjemno pomembna tekma, saj bi Andora ob zmagi bila praktično že na pragu napredovanja v naslednji krog (pa naj se sliši še tako noro). Zmaga šteje dvojno, saj sta oba neposredna tekmeca za preboj v naslednji krog proti njim izgubila, visoka zmaga pa nam prinaša še dodatno prednost če bi na koncu bilo več ekip z enakim izkupičkom zmag in porazov, saj imamo daleč najboljšo koš razliko med neposrednimi konkurenti.
Zmaga pa ni bila dosežena tako preprosto kot izgleda! Ob polčasu smo zaostajali za 3 točke, in cel prvi polčas smo se "mučili", Andora je vodila celo za 7 točk v prvem polčasu in ni bilo razloga za nasmeh na obrazu. Sploh ker se je selektor Andore odločil, da ne želi biti "prebran" v tej tekmi in svojo primarno taktiko zamenjal za zunanjo taktiko - Gibanje, ki pa je ena od naših dominantnih taktik in v takšnem obračuni bi morali nadigrati nasprotnike iz Andore, ki imajo tanko zunanjo linijo in so močni predvsem na notranjih položajih. A ob polčasu je Andora celo vodila in to s težkokategornim centrom na krilnem položaju! Naš met za 3 po prvem polčasu 4-13, njihov 7-13! Moja jeza je bila občutna, to pa so občutili tudi reprezentanti, saj sem jim zabrusil da z zunanjo taktiko pa nas že ne bojo premagali, in da v drugem polčasu pričakujem popoln preobrat in dominanco in naše strani!
V drugem polčasu so se moje želje uresničile, naša igra v napadu je bila fenomenalna, drugi del smo dobili s 76-47, razigrala sta se "splash brotherja" Klavc in Krevh, ki sta imela skupni met za 3 točke na tej tekmi izjemnih 13-17, dobili smo tudi prepričljivo skok, kar me veseli, saj je vseeno ekipa bila sestavljena da v obrambi in skoku lahko parira nasprotniku kljub zunanje orientirani taktiki v napadu. Poleg skoka pa smo nasprotnika nadigrali praktično v vseh prvinah igre, edino razmerje osebnih napak je bilo močno v korist Andore in prosti meti ter izjemna igra branilca Albareda sta Andoro nekaj časa držala v igri.
Glede na razvoj tekme in glede na celotno dogajanje v naši skupini sem izjemno vesel te prepričljive zmage nad Andoro, smo v lepem položaju pred zadnjimi 3 tekmami, ki bodo odločale o napredovanju. Proti Angliji in Ukrajini nam zadostuje 1 zmaga in smo praktično že v nadaljnjem tekmovanju, a nasprotnika sta zelo težka in zagotovo ne bosta pustila več nič prostora za kakšna presenečenja. Morali bomo biti na najvišjem možnem nivoju, da dosežemo to 1 zmago, ki bi nas že lahko vodila v naslednji krog.
Upam, da bodo reprezentanti pripravljeni vsaj tako dobro kot v tem krogu in da lahko gremo v boj z vsemi najboljšimi igralci ki jih naša reprezentanca ima. S tem bi naše možnosti bile zelo dobre.
Lep pozdrav do naslednjič!