BuzzerBeater Forums

BB Slovenija > [REP] - Sezona 40

[REP] - Sezona 40

Set priority
Show messages by
This Post:
11
290258.18 in reply to 290258.17
Date: 11/13/2017 5:57:21 AM
Overall Posts Rated:
335335
Pozdravljeni, danes nas čaka obračun z reprezentanco Švedske na gostujočem terenu. Žal ne morem bit zadovoljen s pripravljenostjo naših reprezentantov, saj so na zbor prišli le trije igralci odlično pripravljeni, 5 igralcev pa je na pripravljenosti dober. Za primerjavo, švedski selektor ima na razpolago kar 8 odlično pripravljenih igralcev ter še 7 dobro pripravljenih igralcev. V tekmo gremo torej z velikim "hendikepom" glede pripravljenosti, a vseeno o čem drugem kot o zmagi ne razmišljam. A mi slabo stanje glede pripravljenosti naših reprezentantov povzroča kar nekaj sivih las. Švedi znajo iti v to tekmo na vse ali nič, saj so pred kratkim nenadejano izgubili domačo tekmo proti Indoneziji in so sedaj v položaju, ko se lahko zgodi, da se ne uvrstijo v playoff, tako da bodo iskali zmago proti eni od višje rangiranih ekip. Verjetno vseeno vidijo več možnosti proti nam na domačem parketu, kot proti Grčiji v gosteh. Zmaga na prijateljski tekmi ob uvodu sezone proti nam in slabša pripravljenost naših reprezentantov jim zagotovo vliva dodatnega upanja, da lahko to tekmo dobijo. Naredil bom vse kar je v moji moči, da se to ne zgodi. Upam da smo dovolj kakovostni da to tekmo dobimo, kljub slabši pripravljenosti, gostujočem terenu in morda celo višji zavzetost Švedske reprezentance.

Lp

This Post:
00
290258.19 in reply to 290258.18
Date: 11/13/2017 11:26:07 AM
Savlje BC
SKL
Overall Posts Rated:
610610
Second Team:
Berlin BC
Če ti je kaj v pomoč, Krevh je na 2.380.000~ DMIja, njegov maksimalen DMI pa je cirka 2.450.000~, kar pomeni da je čisto na zgorni meji pripravljenosti 8 oziroma praktično na 9. Tko da kljub vsemu je to še en dodaten igralec na (praktično) 9ki.

This Post:
00
290258.20 in reply to 290258.19
Date: 11/13/2017 1:12:39 PM
Prekmurje Storks
III.3
Overall Posts Rated:
162162
Second Team:
Prekmurje Farmers
Se ni treba prepirati. Krevh je poškodovan

This Post:
00
290258.22 in reply to 290258.19
Date: 11/13/2017 3:07:34 PM
Overall Posts Rated:
335335
Če ti je kaj v pomoč, Krevh je na 2.380.000~ DMIja, njegov maksimalen DMI pa je cirka 2.450.000~, kar pomeni da je čisto na zgorni meji pripravljenosti 8 oziroma praktično na 9. Tko da kljub vsemu je to še en dodaten igralec na (praktično) 9ki.

Krevh je bil tako ali tako pripravljen da začne v prvi peterki, bolj so bili problem ostali, tisti ki so na pripravljenosti 7 ali manj.

This Post:
22
290258.23 in reply to 290258.22
Date: 11/13/2017 3:25:55 PM
Overall Posts Rated:
335335
6. krog Tolažilnega turnirja

Švedska : Slovenija 99:108
M.Klavc 37 točk (met 13/24, 7/12 za 3 točke), M.Delač 19 točk (met 8/11) in 11 skokov

Nova zmaga naše reprezentance, tokrat izjemno težko prigarana na težkem gostovanju na Švedskem proti motivirani in odlično pripravljeni reprezentanci Švedske. Domači so imeli poleg prednosti domačega terena tudi občutno prednost v pripravljenosti igralcev, tako da pred tekmo je bilo kar nekaj pomislekov ali bomo to tekmo zmožni dobiti a na koncu se je vse srečno razpletlo. Kljub temu, da smo že v začetku 2. četrtine ostali brez Krevha zaradi poškodbe in je moral breme prevzeti zgolj zadovoljivo pripravljeni, a naravnost fantastični Klavc ki je na koncu dosegel 37 točk ob več kot 50% metu iz igre (tukaj bi lahko uporabil tisti znani rek... "forma je začasna, sposobnosti so večne"). Sredi zadnje četrtine smo še ostali brez Berlaka in Lovreka, ki sta bila oba odlično pripravljena, na koncu pa nam je naša (tokrat) kratka klop prinesla zmago v zaključku srečanja. Tako sem še toliko bolj vesel, da smo iz te tekme izvlekli zmago, saj smo bili med tekmo že v zelo težkem položaju. V napadu smo odigrali odlično, tako za 2 kot za 3 točke smo metali 50% kljub splošno slabi formi naše reprezentance v tem tednu, prav tako sem pravilno predvidel taktično usmerjenost nasprotnikov, kar je morda bilo na koncu tudi odločilno, glede na tesen obračun.

Naslednji teden bomo potrebovali več igralcev v formi, kajti proti Ukrajincem ne bomo imeli veliko možnosti če pride zopet do takšne razlike v pripravljenosti igralcev. Igramo doma, kar nam daje večje možnosti za zmago, zato bi bilo lepo če to priložnost izkoristimo. Z zmago bi si zagotovili visoko pozicijo pred začetkom končnice katero smo si z današnjo zmago že zagotovili

Lp

This Post:
00
290258.24 in reply to 290258.23
Date: 11/17/2017 4:39:49 PM
Overall Posts Rated:
335335
Po današnjem tedenskemu treningu nikakor ne morem biti zadovoljen s pripravljenostjo naših reprezentantov. Imamo le 3 odlično pripravljene igralce, od tega le Berlaka od ključnih igralcev, ostala 2 sta novinca v reprezentanci to sezono in še nista zrela za najvišjo raven tekmovanja, kamor tekma proti močni Ukrajini zagotovo spada. Ukrajinci imajo 8 reprezentantov na odlični pripravljenosti, od tega tudi igralci ki so nosilci reprezentance, tako da lahko celotno prvo peterko sestavijo iz igralcev na odlični pripravljenosti, jaz pa lahko v prvi peterki računam zgolj na enega. Čaka me zopet veliko razmisleka kako se lotiti te tekme in kako jo dobiti, če je to sploh realno. Ukrajinci so tako kot mi še neporaženi na tolažilnem turnirju in so mesto pred nami zaradi boljše koš razlike. Imamo prednost domačega igrišča, ki pa je že pred tekmo izničen na račun naše slabe pripravljenosti.

Lp

This Post:
22
290258.25 in reply to 290258.24
Date: 11/20/2017 2:04:55 PM
Overall Posts Rated:
335335
7. krog Tolažilnega turnirja

Slovenija:Ukrajina 111:99 (44146)
M.Klavc 42 točk in 8 podaj, F.Berlak 25 točk in 8 skokov...

Brez besed... XD Moram prespat, preden lahko kaj pametnega povem, se še ne zavedam popolnoma, da nam je uspela suverena zmaga proti neporaženi Ukrajini, ki je imela občutno prednost tako v pripravljenosti igralcev kot tudi v razpoloženju (party) Kljub vsem težavam, imamo do tega trenutka sijajno sezono, upam da nadaljujemo niz neporaženosti tudi v naslednjem tednu in si zagotovimo odlično izhodišče pred začetkom končnice (y)

Message deleted
This Post:
00
290258.27 in reply to 290258.25
Date: 11/22/2017 4:35:03 PM
Kerlci
III.6
Overall Posts Rated:
15211521
Second Team:
Kerlci II
Čestitam za odlične predstave na tolažilnem turnirju. Upam, da bo pripravljenost reprezentantov sedaj, ko bo najbolj pomembno, boljša.

Sicer pa vidim tudi, da se Berlak že lepo vzpenja po večni lestvici strelcev reprezentance in tam nekje do trenutnega tretjega mesta bi se že znal dokopati Je pa zanimivo, da se je številka vseh njegovih točk povečala že takoj po začetku tekme z Ukrajino, tako da sem že na začetku videl, da bo dal 25 točk, kar malo pokvari gledanje tekme Čudno, sem mislil, da so potek tekme ter vsi random dogodki v real time-u, ampak očitno so tekme preračunane že takoj po šartnem pisku. Me pa zanima pri koliko točkah je trenutno Klavc, s tempom iz zadnjih tekem bi tudi on kar hitro znal priti na lestvico

This Post:
00
290258.28 in reply to 290258.27
Date: 11/23/2017 4:29:12 PM
Overall Posts Rated:
335335
Čestitam za odlične predstave na tolažilnem turnirju. Upam, da bo pripravljenost reprezentantov sedaj, ko bo najbolj pomembno, boljša.

Sicer pa vidim tudi, da se Berlak že lepo vzpenja po večni lestvici strelcev reprezentance in tam nekje do trenutnega tretjega mesta bi se že znal dokopati (y) Je pa zanimivo, da se je številka vseh njegovih točk povečala že takoj po začetku tekme z Ukrajino, tako da sem že na začetku videl, da bo dal 25 točk, kar malo pokvari gledanje tekme :/ Čudno, sem mislil, da so potek tekme ter vsi random dogodki v real time-u, ampak očitno so tekme preračunane že takoj po šartnem pisku. Me pa zanima pri koliko točkah je trenutno Klavc, s tempom iz zadnjih tekem bi tudi on kar hitro znal priti na lestvico :D

Zanimiv podatek tole, da je Berlaku že pred koncem tekme prištelo 25 točk na večni lestvici strelcev. Bomo videli kaj bo naslednjo tekmo. Trenutno je pri 1167 točkah, če imaš čas lahko preveriš med tekmo če mu bo ta podatek poskočil. Jaz bom žal takrat v službi, mi verjetno ne bo uspelo. Če je potek tekme določen že v štartu, je res negativen podatek ampak že očitno ne gre drugače. Ampak malo dvomim da je vse že vnaprej skriptirano, tako da bo zanimivo spremljati to kar si omenil.

Berlak bo zagotovo do konca reprezentančne kariere vsaj 4. na večni lestvici strelcev, morda pa pride še višje, glede na to da ima vrhunske skille, in bo odličen tudi če mu ti 2 sezoni padajo. Glede da za to generacijo nimamo nekih biserjev v ozadju, ga bomo verjetno še kar dolgo gledali v reprezenančnem dresu :)

Klavc mislim da bi lahko prišel še dlje ko se gre za točke za reprezentanco :) Če bo le v pravih rokah do konca reprezentančne kariere, da bo vedno pripravljen za igranje. Berlak je vseeno bolj all around igralec, Klavc je pa čisti šuter, tako da ima tekme ko se mu strga v napadu, skoraj vedno pa ima dobro tekmo v napadu in ko začenja v prvi postavi ima zagotovo okrog 20 točk na tekmo zadnje sezone.

Advertisement