Luksemburg U21 - Bosna i Hercegovina U21 55:110Zdravo ekipa.
Kao što sam najavio da će ovo biti jedna lagana utakmica tako se i desilo. Pobjeda od 55 razlike je i više nego lagana pobjeda protiv najslabijeg rivala u grupi. Imali smo solidan procenat šuta, a nadao sam se samo da bi ta rubrika mogla biti malo bolja. U ovakvoj utakmica i sa ovom taktikom 43% šuta je malo. Ono što je zanimljivo za ovu utakmicu jeste da smo 3/4fantastično odigrali. Maksimalno zategnuta odbrana i dobra igra u napadu je donijela takav rezultat u 3/4. Rezultat u toj četvrtini je bio 29:5 u našu korist.
Naš najbolji igrač u ovom meču je bio igrač koji je debitovao u ovom meču. U pitanju je Jan Rušić. Njegov učinak na ovom meču je bio 21 poen, 4 skoka i 3 asistencije. To mu je bio učinak sa klupe, a ukupno je odigrao 22 minute. Nadamo se da će dobiti up na treningu u petak i da će biti u ozbiljnoj konkurenciji i u narednim mečevima.
Ostale utakmica u našoj grupi su završile ovim rezultatima:
Bjelorusija - Hrvatska 62:111
Rumunija - Portugal 79:106
Island - Bugarska 94:101Island je bio blizu pobjede i iznenađenja, ali su ispustili prednost u drugom poluvremenu. Na kraju je presudila bolja igra Bugarske u produžetku.
Što se tiče Portugala mene je iznenadilo što su igrali sa većim trudom u odnosu na Rumune. Izgleda nisu vjerovali u svoju reprezentaciju čim su odigrali Normal.
Naredno kolo nam je utakmica protiv Bjelorusije. Vjerujem u dobru igru samo da nam forma bude dobra u petak i dobar trening.
Toliko do naredno treninga.