אני חושב שהדמיון למציאות הרבה פחות חשוב ממה שעושים מזה. זה נחמד כשזה דומה למציאות, אבל הכי חשוב שהמשחק יתנהל על פי כללים שניתנים להבנה, בין אם הם דומים לאלה שבמציאות, ובין אם הם שונים.
אחד הכללים החשובים במשחק זה רמה מסוימת של רנדומאליות. אני מבין את הצורך בזה - זה מכניס עניין ומתח הרבה יותר גדולים. אם כל מי שאמור לנצח תמיד ינצח, המשחק ייאש מהר מאוד את הקבוצות הפחות חזקות ולא יהיה לו עתיד.
מה שנשאר לקבוע זה מה מידת הרנדומאליות האופטימלית. איון לי ספק שביחס למשחקי רשת אחרים - רמת הרנדומאליות במשחק הזה אופטימלית, ממש לא יותר מדי. יש הפתעות, יש הפסדים שאין להם הסבר, יש פציעות, יש עבירות לא מובנות, יש טעויות של המאמן.
למרות זאת, אם יש פער גדול בין הקבוצות (אחרי התחשבות בטעויות טקטיות, ביתיות, הבדלי התלהבות, הבדלי כושר משחק, בעיות כושר גופני, הבדלי ניסיון) - די נדיר שהחלשה תפסיד.
זה קורה, אבל לא הרבה ולא בדרך כלל.
כן, נכון, במקרים מסוימים ובנסיבות יוצאות דופן, הפסד כזה יכול להרוס מומנטום, לשבש תוכניות ואפילו לגמור עונה, ואז זה מבאס לאללה, אבל כנראה שאין ברירה, זה מחיר הכללת רמה מסוימת של רנדומאליות.
ומה שחשוב זה שנבין שככה זה עובד, לא נפתח ציפיות לא ריאליות לנצח תמיד קבוצות חלשות מאתנו (אני בטוח שאין לנו בעיות עם לנצח קבוצות חזקות מאתנו) ונהנה ממה שיש, כי לפי דעתי, זה קרוב מאוד להכי טוב שיכול להיות.
אני חייב להודות, שעד היום לא ראיתי אף משחק ניהול רשת: ניהול קבוצת כדורגל, כדורסל, חברה עסקית, או ניהול להקת רוק, שיהיה יותר מוצלח מזה