Abychom si rozuměli, reakce byla na to, že by se vajnsovi líbil guard typu toho 27 letého, co tu postoval. Mně prostě na něm chybí ty přihrávky, ale pozor netvrdím, že má jít s něčím jiným dolů. Asi mi nikdo nebude tvrdit, že kdyby vypadal stejně kromě toho, že by přihrávky místo 11 měl 14, takže se stane horším hráčem ...
A neměl by to ani být problém mu to dotrénovat, podle těch vzorců, které vznikly před snížením vliv JR má aktuálně SG 11.23, PG 10.09, kdyby měl PA 14, tak SG 11.35, PG 10.87.
Otázkou je, jak moc snížil vliv JR na potenciál a plat. Kdybych uvažoval 10%, tak aktuálně vychází SG 10.78, PG 9.82 a po skoku PA na 14 je to SG 10.90, PG 10.60.
A obecně si myslím, že momentálně nám chybí v NT rozdíloví hráči, na guardu to býval Hurda, takže hráč podobný tomu, po čem voláte. Pod košem to býval hlavně Urbánek, trochu se tomu přibližoval Rázl. a SF je momentálně kapitola sama pro sebe, naštěstí tam dorůstá silná generace SF věku 24, 25, i proto si můžu dovolit prodat Mittereggera.
Cesta je podle mne pořád stejná, jen je potřeba jí povýšit na vyšší úroveň, což samozřejmě ale koliduje s potenciálem. Tvoje myšlenka je zajímavá, možná by stálo za to zanalyovat zápasy z doby našeho triumfu na MS a z poslední doby a porovnat časy střelby, jestli se nějak výrazně navýšil počet střel v posledních 3 sekundách útoků apod.
Killer nikdy obecně nefungoval a fungovat nebude. Může ti vyhrát konkrétní zápasy, ale nebude ti vyhrávat všechny zápasy, zrovna ho bude bránit hráč OD 20 + ID 14 a prakticky bude vymazaný. Takže pořád je podle mne potřeba stavět tým tak, aby se v konrétním zápase byli schopni výrazně prosazovat alespoň 3 hráči (ideálně všech 5) a reálně to budou ti, kde to soupeř nejvíce povolí.