Csak egy kis hozzászólás a Bostonhoz...
Előre is elnézést minden Celtics szurkolótól, de én nem értem, hogy miért vették sokan biztosra, hogy duplázni fognak. A tavalyi (összevásárolt) csapat ugyan bajnokságot tudott nyerni, csakhogy azóta nincs Posey és P.J. Brown, jött helyettük Moore és Marbury. No comment...
A tavalyi "szenzációs" playoff-szereplésük úgy indult, hogy hét meccset kellett játszaniuk az Atlanta ellen, utána hét meccs az akkor még gyengébb Cavs ellen. Ezek után 6 meccs a Pistons ellen, 6 meccs a Lakers ellen. Nekem ez nem éppen egy világverő teljesítmény, az elmúlt évek bajnokaitól komoly söpréseket is láthattunk, de mindegyik bajnoknak volt legalább egy 4 - 1-re végződő párharca.
Ehhez vegyük hozzá, hogy sem KG, sem Allen nem fiatalodott és a fiataljaik nem fejlődtek olyan ütemben, mint ahogy a veteránjaik öregedtek. Tudom, mit fognak mondani sokan: Rondo. Elismerem, hogy fejlődött és amúgy sem volt rossz irányító, de gondoljatok bele, mire ment volna, ha tavaly nem Bostonban játszik, hanem például Minnesotában. Ő azért tudott jó eredményeket elérni, mert mindenki a Garnett-Pierce-Allen trióra koncentrált. Igaz, hogy idén már jobban fogták őt is, de azért 8 assistos átlagot hozni a Nagy Hármas mellett nem valami nagy teljesítmény egy NBA-szintű irányítótól szerintem. Ráadásul a mostani Bulls elleni meccsen látszott, hogy Rondónak még van mit tanulnia védekezésből, nem elég 20 pont fölött dobni, bár még mindig jobb volt a védekezése, mint az alapszakaszban.
Persze tudom, hogy ha Garnett játszott volna, akkor megverték volna a Chicagot, de még úgyis kevés lenne a Celtics a bajnoki címhez. Bocsánat a hosszú kommentért, de kikívánkozott, mert már nagyon sok helyről hallottam, olvastam, hogy majd a Celtics megmutatja, hogy ők a legjobbak.
Webadam, ne vedd magadra, tudom, hogy te nem elvakultan írtál a Bostonról :)