szczególnie zburzyłeś całą koncepcję scoutingu dotychczasową, więc scouci po kolei zaczynają wrzucać ignora na Ciebie..
Przecież ja nie wywróciłem tej koncepcji bez powodu. Podałem pomysł dlatego, że zmieniły się zasady gry w BB w wyniku wprowadzenia zmian w kryciu, które wprowadzono tydzień temu. Trudno zakładać, że po zmianie zasad rozgrywania meczów koncepcja treningu się nie zmieni. A zmiany burzą święty spokój.
Ale tak jest zawsze. Jak zwiększono liczbę strat to też userzy zaczęli zwracać większą uwagę na kozłowanie zawodników, także podkoszowych. I też w pewien sposób wywracało to im koncepcję, bo wcześniej w ogóle nie patrzyli na kozłowanie.
Trudno udawać, że nic się nie zmieniło ;-)
O lidze napomnkąłem tylko dlatego, że po prostu nie znam się na skillach jakie powinni mieć kadrowicze, więc nie odpowiem na pytania dotyczące proporcji treningu które tu padały. Mam na razie jednego zawodnika ze skillem wyższym niż 10 bo tylko do takiego zdążyłem wytrenować, boki odpowiednio słabsze, więc nie włącze się w dyskusje, o zawodnikach mających 6 skilli rzędu 10-13 bo po prostu nie miałem okazji sprawdzić takich zawodników w praktyce. To zostawiam innym jak już takich zawodników trenować.
Tak jak skauci bazując na wielosezonowym doświadczeniu doszli do wniosków jak trenować skille poszczególnym zawodnikom tak też pewnie po jakimś czasie opracują proporcje dla nowego typu zawodników. I nie podejrzewam, że stanie się to w dwa dni (bo tyle minęło od pierwszego mojego posta o odwróceniu obrony) tylko że też to może wymagać czasu liczonego w miesiącach.
Tylko trzeba oczywiście przemyśleć pomysł. A nie od razu wyskakiwać z negacją niedokładnie go rozumiejąc (tak jak wcześniej pokazałem cytat, z którego wynikało, że skaut zrozumiał pomysł tak, że przeciwna obrona ma być trenowana dodatkowo a nie zamiast).
Last edited by B.B.King at 11/15/2009 4:23:54 PM