BuzzerBeater Forums

BB Poland > [U21] Sezon 26

[U21] Sezon 26

Set priority
Show messages by
From: Campos

This Post:
00
252021.182 in reply to 252021.181
Date: 3/3/2014 12:45:36 PM
CampoLeony
PLK
Overall Posts Rated:
828828
Second Team:
CampoLeons
Ja czytam!

From: Midgaard

This Post:
00
252021.183 in reply to 252021.182
Date: 3/3/2014 1:15:48 PM
Maranahar
III.14
Overall Posts Rated:
163163
i ja też! :)

This Post:
00
252021.184 in reply to 252021.181
Date: 3/3/2014 1:36:05 PM
Warsaw Mutants
III.4
Overall Posts Rated:
10801080
Ja też czytam, choć czasem pobieżnie. Brakuje mi w nich bardzo zdjęć lasek, które zawsze dosyć dokładnie oglądałem : )

This Post:
00
252021.186 in reply to 252021.181
Date: 3/3/2014 2:21:50 PM
Warsaw Mutants
III.4
Overall Posts Rated:
10801080
Gratuluję :)

From: borczi
This Post:
22
252021.187 in reply to 252021.186
Date: 3/3/2014 2:59:11 PM
Overall Posts Rated:
593593
To przepraszam:( Obiecuję, że ostatni raz nie było zapowiedzi... niestety praca mnie mocno ograniczyła czasowo tym razem...

POLSKA - Serbia 85:69 (16:12, 24:21, 21:19, 24:17) (27701)

Hmmm... dziwny mecz... słaby mecz...

Zacznę od tego dlaczemu taka taktyka. Jednym z kilku powodów - takim, o którym mogę napisać publicznie - była chęć porównania nas na tle Włochów. W poprzedniej kolejce ograli oni Serbów właśnie "pushem" ( (27699) ). Jak wypadliśmy? Nie da się ukryć, że gorzej... przynajmniej jeśli patrzeć na sam wynik. Oczywiście dziś Serbowie z entem wyższym niż tydzień temu, ale za to nie ryzykowali prób przewidzenia tego, jaką taktyką zagramy. Można więc uznać, że mniej więcej się to wyrównuje. A jednak poszło nam sporo trudniej niż Włochom. Być może po prostu "push" to nie jest nasza taktyka;) Oby...

... bo zanim przejdę do opisu i analizy naszego boju, to najpierw... (27703) ...SENSACJA!!! - i spójrzcie na te oceny zespołowe:( Ale o sytuacji w grupach na końcu.

A teraz o naszym meczu... niestety znowu trochę forma w kratkę - mocno to dotknęło tym razem pozycji SF. Nie zagrał więc Komorniczak. Przyznam, że celem było sprawdzenie, czy bunga na tej pozycji znajdzie nam sensowne zastępstwo spośród "wysokich". Najczęśniej wystawiała na SFie debiutanta Borskiego. Nie był to specjalnie błyskotliwy debiut. No ale być może na "swojej" pozycji Borski wypadłby ciekawiej. Niestety dziś pozycja SF ogólnie wyglądała zaskakująco słabo. Nie wiem, czy to na skutek braku Komorniczaka, ale fatalnie wypadł Woźniak - oczywiście jak na niego. Muszę przyznać, żę to dziś była najbardziej przykra niespodzianka.

Sam przebieg spotkania w sumie spokojny... no może oprócz jednego momentu w czwartej kwarcie, kiedy to po "trójce" Micovica na siedem i pół minuty przed końcem prowadziliśmy tylko 68:64. Na szczęście szybko jeden z bohaterów - Dominiak, uratował wynik i zapewnił znowu spokojną końcówkę. Kompletnie dziś nie radziliśmy sobie z Nikolą Drinicem ( (28873673) ) - 18 punktów i 13 zbiórek niestety mówią same za siebie. Mieliśmy też przez większość meczu problemy na tablicach. Zanotowaliśmy także tylko dwa przechwyty... jakoś to bez szału wyglądało wszystko:(

Na całe szczęście udało się nam wymęczyć ten mecz... i utrzymać prowadzenie w grupie sporo małych punktów dodając do naszego bilansu - a to może okazać się kluczowe (ale o tym na końcu).

OCENY INDYWIDUALNE:

Marsov (15,0) - moja ocena: 9,5 - kto by pomyślał... kilka tygodni temu zastanawiałem się w ogóle, czy ten zawodnik ma sens w kontekście Kadry. Sporo z Astą się namartwiliśmy i napisaliśmy, żeby forma wreszcie ruszyła się z okolić przeciętnej/porządnej. A tu teraz ciężko sobie wyobrazić nasz atak bez Marsova! Dziś bardzo często to na nim oparte były nasze poczynania ofensywne. Co prawda skuteczność trochę szwankuje, ale... przede wszystkim przez rzuty za trzy. W tym elemencie 2/11, a z pozostałych pozycji 5/8, czyli świetnie! Wiem, że się powtarzam, ale kolejny raz muszę podkreślić, że MUSIMY zacząć mocno inwestować naszą uwagę w trening kadrowiczów na pozycję SG. I to nie takich "podających-nie-rzucających-SG", ale typowych z dobrym rzutem. Zwłaszcza wymaga tego wprowadzona nowinka w postaci możliwości przewidywania taktyki... nie potrafię się chwalić, ale wydaje mi się, że moja taktyka wyboru taktyk skutkuje tym, że rywal albo nie trafia, albo nawet nie próbuje trafić. No ale do tego potrzeba posiadać przynajmniej w miarę zróżnicowany skład.

Wyrazik (18,0) - moja ocena: 9,5 - Jak zwykle niezastąpiony - i w ataku, i w obronie. Bez Zbyszka trudno sobie nawet wyobrazić, jakby wyglądała nasza gra. Teraz miejmy nadzieję, że w piątek zobaczymy sprawną formę... bez tego z Łotwą będziemy mieli trudno... ze sprawną formą zresztą również będzie trudno;) hehe

cdn

POLSKA U21: złoto ME (sezon 26), brąz MŚ (sezon 27), złoto PP (sezon 25)
This Post:
00
252021.188 in reply to 252021.187
Date: 3/3/2014 3:30:31 PM
Overall Posts Rated:
593593
cd

Żmudka (17,0) - moja ocena: 9,51 - Dziś jeszcze lepszy od Wyrazika;) Właśnie o tę jedną dziesiątą punktu w ocenie... 14 punktów i 11 zbiórek w 25 minut - bardzo dobry występ.

Dominiak (15,0) - moja ocena: 10 - zaskoczenie?:) Na pewno... to moja subiektywna ocena... bo to kolejne zaskoczenie w tym meczu. Dobra skuteczność (6/12 z gry) i co najważniejsze pewność w najważniejszych momentach - za to "dziesiątka";) I kolejny zawodnik, który dziś błysnął na SG. Bunga zaskakuje... nie wybiera Ościłowskiego... mniej gra Karlinski, a tu Dominiak znowu w pierwszej piątce i nad wyraz solidnie! Pytanie tylko: czy bunga zawsze ma rację???

Woźniak (15,5) - moja ocena: 7 - hmmmm... nasza gwiazda dziś kompletnie w cieniu. Dopiero ostatnie kilka minut meczu trochę się uaktywnił. Wcześniej grał sporo, ale tak jakby go nie było. Czy to kwestia "pusha"? Czy słabszego dnia? Mam nadzieję, że to tylko chwilowa zniższka dyspozycji. Bez Woźniaka w dobrej dyspozycji to jakoś słabo nas widzę w kolejnych trzech MEGA ważnych meczach.

Borski (14,5) - moja ocena: 7 - na SFie ten zawodnik miał naprawdę spore kłopoty. Rozkład skillów... hmmm... egzotyczny;) Zobaczymy co będzie dalej z nim... czy się nam przyda.

Ościłowski (bez oceny) - moja ocena: 10 - no bo co innego można dać zawodnikowi, który zagrał perfekcyjnie? A że bunga mu dała całe trzy minuty... ehhh... Tak szczerze, to nie rozumiem... Asta zna skille... myślę, że rozumie moje niezrozumienie bungi;)

Jur (16,0) - moja ocena: 4 - świetny zawodnik w sprawnej formie... i odstawia 1/8 z gry będąc pod koszem:/ Nie rozumiem... ocena moja i tak za wysoka patrząc na to, co się dziś działo.

Karlinski (15,0) - moja ocena: 8 - niby wszystko dobrze, ale jakoś tak wszystkiego za mało... Ościłowski w trzy minuty trafił dwa rzuty... Karlinski na dwa rzuty potrzebował 20 minut. Trzy asysty kogoś z tak wysokim PS?:( Nadal czekamy na wybuch formy - ale teraz trzy najbliższe mecze to właśnie TEN MOMENT!! Pięć minut Karlinskiego;)

Najbor (17,5) - moja ocena: 5 - były zbiórki... i nic ponadto... a skuteczność na poziomie Jura (1/7). Ale Julek jeszcze pokaże klasę - może za tydzień?

Kolton (15,0) - moja ocena: 1 - 21 minut na pozycji PG... wystarczy przedstawić staty: 0/2 z gry, 1/4 z wolnych, 1zb, 1as i 3 straty! Tragiczny występ ukraińskiego krasnoluda... ale nie można się dziwić - myślami pewnie jest teraz na Krymie:( Domyślam się, że podobnie jak większość z nas...

Ludwiszewski (17,5) - moja ocena: 3 ... 3 - tyle ile zbiórek... bo przez 9 minut nic innego nie dokonał;) Chyba jednak to za wysokie progi dla tego zawodnika.

A w innych meczach:

- o sensacji w naszej grupie już wspomniałem. Łotwa pokazała przede wszystkim, że ta strefa 2-3 może być dobrym rozwiązaniem na powstrzymanie Look Inside. Efektem jej bowiem choćby wygranie zbiórek 61:39. Trzech najlepszych strzelców Włochów to obwodowi - to też efekt 2-3. Muszę się mocno zastanowić, jak podejść za tydzień do tej Łotwy... jedno optymistyczne, że w końcu stracili enta... no ale z nami też można się już spodziewać przynajmniej normala. A mocno się obawiam nawet o CT:(

- w drugim meczu Węgrzy pokonali Izrael ( (27702) ). Oba zespoły chciały uniknąć trafienia taktyki przez rywala. Efekt - obu się udało, bo nie zagrali pod kosz. To przewidywanie w tych wypadkach działa po prostu jako odstraszacz od najlepszych taktyk. Chyba nie tędy droga.

- w drugiej grupie... zwolniłbym od razu z miejsca trenera Hiszpanów ( (27716) )... zagrać normalem na Finów??? DŻIZAS!!! Rosja pokazała klasę ( (27717) ), ale Francuz przekombinował z taktyką... i jeszcze stracił enta. A Estonia wyrasta na faworyta ME ( (27718) ) - ich "push" wyglądał dziś bez porównania lepiej niż nasz:( I do tego ciągle mają maksymalnego enta!

A za tydzień Łotwa!!! Oj będzie ciężko:(

Proszę o sp

This Post:
00
252021.189 in reply to 252021.188
Date: 3/3/2014 3:37:32 PM
Overall Posts Rated:
593593
"Proszę o sp"

hehe... napisałem: "Proszę o sprawną formę!!! DZIĘKUJĘ!!!:)", ale mi zjadło;)

A jeszcze z dwa słówka o tych małych punktach... do półfinału brakuje nam tak naprawdę dwóch zwycięstw w kolejnych trzech meczach. Paradoksalnie już w pierwszym meczu z Izraelem na szczęście zapewniliśmy sobie raczej pewny bilans małych punktów - a biorąc pod uwagę dzisiejszą porażkę Włochów, to może mieć spore znaczenie.

Fantazjując... powiedzmy, że ulegniemy Włochom wygrywając jednocześnie pozostałe spotkania. Włosi do końca już odniosą same zwycięstwa... i w takim wypadku ten nasz pogrom z Izraelem może nam dać wygranie grupy.

No ale najpierw trzeba coś wymyśleć na Łotwę;) TRZYMAJCIE KCIUKI!!! Być może najcięższy i najważniejszy mecz przed nami!

From: oxygenum

This Post:
33
252021.190 in reply to 252021.189
Date: 3/3/2014 4:59:49 PM
Overall Posts Rated:
8989
I ja czytam zapowiedzi I wgl uwielbiam "otoczkę kadry" w twoim wykonaniu (Sorry Kaznodzieja - googla laski się łatwo, pisze ad rem trudniej). Także liczę, że nie zaniechasz Borczi swoich zapowiedzi, a także po meczowych podsumowań. W tym semestrze niestety nie mogę wbijać w czasie meczów na czat, a dzięki takiemu opisowi czuję się prawie jakbym był tam z wami

Gratuluję zwycięstwa Obu selekcjonerom

This Post:
00
252021.191 in reply to 252021.190
Date: 3/3/2014 5:09:37 PM
Warsaw Mutants
III.4
Overall Posts Rated:
10801080
Dzięki :)
Przecież go nie zniechęcam.

This Post:
00
252021.192 in reply to 252021.191
Date: 3/3/2014 5:51:16 PM
Overall Posts Rated:
593593
Pomysły na pokonanie za tydzień ŁOTWY mile widziane:) Nie chcę grać typowo pod kosz (Look Inside albo Low Post), bo się pewnie spodziewają tego i mogą włączyć przewidywanie... a push wygląda słabo w naszym wykonaniu...

Advertisement