Nadal kontynuujemy swoją świetna passę - tym razem rozgromiliśmy Estonię 106-59. O ile pierwsza połowa była jeszcze wyrównana (o dziwo), o tyle w drugiej Orzełki zagrały koncertowo, wygrywając ja 64-25! Bohaterem spotkania był ponownie
Zdzisław Kuchciak, zdobywca 20 punktów. Nie można zapomnieć też o
Janku Kiszce, który zanotował aż 10 asyst! Każdy z 12 zawodników zdobył choć punkt, co bardzo cieszy :) z wyniku jestem zadowolony, jednak z sytuacji w tabeli nie bardzo, o czym juz wczesniej pisałem. To, że Łotwa rozniesie Turcję to wiadomo, pytanie tylko jaką ilością punktów. To, że dostaniemy CT od Ruskich to też wiadomo, że oszczędzając entuzjazm dostaniemy lanie, też ;) wszytko zależy od małych punktów, jednak prawdopodobieństwo, że spadniemy w tabeli na 2 miejsce jest duże. Na pewno nie chcę grać półfinału z Włochami - tak jak Mario napisał, im dłuzej będziemy ich unikać, tym lepiej. Z Francuzami mamy duże szanse, oni są po kilku normalach i myślę, że ich selekcjoner może być sklonny do pójścia na ugodę ;) a Włosi niech się męczą z Łotwą, która na pewno postawi im wysoko poprzeczkę.
Na TLu znowu jest Raso
(23922698), tym razem do nabycia już za 32k, proszę powalczcie o niego, na pewno przyda sie niejednemu menadżerowi i oczywiście zaleceniem jest 48 minut w najbliższy czwartek ;)
Martwi mnie sytuacja najlepszego włoskiego SFa - Trevelina. Po nieoczekiwanej sprzedaży do Australii, selecao żalił się, że zawodnik jest już stracony, że nowy właściciel nie będzie dbał o formę zawodnika. Szkoda, że jego obawy sie nie sprawdziły, Trevelin w sprawnej formie to nie jest dobra wiadomość.
Pragnę też poruszyć sprawę formy - Palmowski, Iwaniuk, Milewicz, Drążkowski - ci zawodnicy tylko w porządnej formie. Nasz najlepszy naturalny SF i trzej wspaniali podkoszowi.. niestety niektórzy właściciele nie dbają należycie o minuty, pewnie przełoży sie na końcowy wynik w tych mistrzostwach...
Pragnę też serdecznie podziękować wszystkim właścicielom tych młodych bohaterów, których możemy w tym sezonie oglądać we Włoszech! Po raz kolejny poprzez trud i duże poświęcenie dla treningu zdobywamy medal ! Wielkie dzięki, i oczywiście proszę o jeszcze w kolejnych sezonach! Jesteście wspaniali!Zajmijmy sie jednak dzisiejszym spotkaniem:
Rosja (ros. Radzjetskaja oczjen spitaja jekatierińskaja awtonomija – Радзетская Очень Спитая Екатериньская Автономия) – królestwo na skraju lasu i nędzy, zamieszkane przez przedstawicieli handlowych i dziwnie sepleniącą swołocz w czerwonych muszkach. Posiada rozwiniętą linię żeglugi górskiej, wraz z własnymi pijanymi flisakami na etacie, a także luksusowe hotele sieci Gułag i Łagier. Jej szefem jest Pierwszy Sekretarz Czerwony Car Władimir Putin. Stolicą jest siedlisko zła Moskwa. Powierzchniowo Rosja to pół świata, to biedniejsze pół. Świat B.
Rosyjska flaga ma 3 kolory:
biały, czysty jak wódka i umysł wszechwładnego pana na literę „P”,
niebieski, jak kolor wódki pod słońce,
czerwony jak... i tak się nie domyślicie. I wódka z syropem.
Herb rosyjski przedstawia dwugłowego orła na czerwonym tle. Dlaczego? Bo Putin jest taki mądry, że wydaje się, że ma dwie głowy.
Uogólniony skład narodowościowy:
129% – alkoholicy
0,000000001% – Chińczycy
1% – Putin