BuzzerBeater Forums

BB Poland > NT - Wątek debaty

NT - Wątek debaty (thread closed)

Set priority
Show messages by
This Post:
00
122481.184 in reply to 122481.181
Date: 12/17/2009 1:07:09 PM
Overall Posts Rated:
99
Ciekawa teoria:), możesz podać jakieś przykłady ja ilustrujące? Czy wg Ciebie DV ma wpływac pozytywnie tylko na OD ? ( Żeby było jasne pytam o ID )

Wyjaśniłem 2 lub 3 posty wcześniej.

1. Indywidualne polecenia obronne - jakie są wasze pierwsze przemyślenia? Czy widzicie w tym szansę dla bardziej optymalnego wykorzystania w kadrze waszych talentów taktycznych? Czy widzicie w tym jakakolwiek szansę dla kadry?
Proszę o o uzasadnienie.
Jeżeli powyższe odpowiedzi będa pozytywne to proszę o odpowiedź na pytanie:

Jak dla mnie jest to eksperyment który albo zakończy się nie powodzeniem, albo zostanie zmieniony na tz. podwojone krycie. No ale to pewnie daleka przyszłość. Puki co nie widze zastosowania na tego typu schematy w kadrze NT. Więc będzie po staremu, jedyne warianty rozważenie indywidualnych poleceń to zmiany w obronie między SG i PG no i analogicznie między PF i C.

Jakie macie pomysły by budować jakąś część kadry pod tym kątem ( np.patrz pomysły BB Kinga )? Co będzie najwiekszą trudnością w stworzeniu takich ewentualnych "nietypowych" grajków? Jakie są wasze pomysły by to rozwiązać?

Nie zamierzam tracić ani chwili na nakłanianie kogokolwiek do trenowania Centrom OD i obrońcom ID. Dla mnie to chore i jak tylko BBecy zrozumieją że prowadzi do wynaturzeń to to zlikwidują jak wiele wcześniejszych swoich decyzji.

2. Selekcjoner U-21 nie raz wspominał o negatywnym wpływie pełnienia tej funkcji na sytuację w klubie. Co zresztą zaowocowało spadkiem o klasę niżej. Jak Wy w przypadku powodzenia w tych wyborach rozłożycie akcenty? Czy poświęcicie dobro klubu na rzecz NT?

Od 5 sezonów mój klub jest na równym poziomie. A kadre prowadziłem w sezonie 6 i 7, więc nie ma znaczenia czy akurat prowadzę NT czy robie coś innego. Poświęcam się i tu i w kadrze na 101%. Wyznacznikiem mojego celu są sukcesy w BB i to zarówno jako trenera klubowego jak i selekcjonera.

3. Co jest dla was ważniejsze atak czy obrona? Zawodnik musi umieć rzucać z każdej pozycji czy bronić wszystko i wszędzie?:) Która filozofia jest wam bliższa?

Obrona podstawą sukcesu. Wiele razy było tak, że mocarne ataki zdawały się na nic wobec zbilansowanej drużyny rywala. Dlatego ustawiam najpierw defa,m a potem myśle jak atakować.

4. W życiu : tradycja czy własny rozum i przekonania ?;))

Rozum :)

This Post:
00
122481.185 in reply to 122481.182
Date: 12/17/2009 1:11:08 PM
Overall Posts Rated:
99
Jeszcze jedno pytanie, które teraz wypłynęło. Pytanie oczywiście dla wszystkich kandydatów;).

Czy strata jednego treningu jest dla zawodnika sporą stratą? Pytam nie bez powodu bo sondowałem kilku Prezesów, którzy mieli szczęscie wylosowac bardzo perspektywicznych zawodników. nastepnie wystawili ich na TL( od wtorku w górę ), i tu zaczyna się problem bo znaczna częśc tych przyszłych nadzieii biało-czerwonych nie zalicza własnie z tego powodu treningu. Czy to jest dla was spory problem? Jakie są wasze propozycje by dotrzec do takich Prezesów, żeby przemyśleli termin wystawienia na TL i/lub dobór trenigu własnie w tym pierwszym tygodniu?

Mówisz tu o graczach draftowych pewnie tych 18 letnich głównie. Jasna sprawa, dla nich strata 1 treningu (w wieku 18 lat) to olbrzymia strata. Co innego jest z graczami NT w wieku 23 - 25 lat. Czasem lepiej postarać się o trening staminy czy formy niż bić któryś tam tydzień z rzędu skill główny.

Co się zaś tyczy docierania do prezesów klubów to musi być to indywidualna rozmowa między chcącym kupić a sprzedającym. Jeśli ten pierwszy się upiera przy czymś bezsensownym z punktu widzenia przyszłego treningu to można poprosić selekcjonera o wstawiennictwo ale nikogo na siłę do niczego nie zmusimy :)

From: kozlik4

This Post:
00
122481.186 in reply to 122481.145
Date: 12/17/2009 1:47:45 PM
KS Goldena
PLK
Overall Posts Rated:
41314131
Second Team:
KS Golden Grizzlies
No to pytanie do Ciebie:) Czy gdyby JW skakał z klubu do klubu, gdyby jego forma była taka jak przez większą część minionego sezonu, a kontakt z jego właścicielem nie najlepszy to czy widziałbyś ciągle dla niego miejsce w zespole, czy byś go odpuścił i postawił na innych? Proszę żebyś uzasadnił swoją odpowiedź.

This Post:
00
122481.187 in reply to 122481.186
Date: 12/17/2009 2:32:45 PM
Overall Posts Rated:
296296
a ja mam takie oto dylematy:

Mr... - moim głównym zarzutem, o ile to właściwe słowo, jest brak znaczących sukcesów, zarówno w klubie jak i kadrze. oczywiście awans do 2 i bilsko do finału ligi to sporo no ale.. czego Ci brakuje? czemu nie PLK, PP i w końcu MŚ w kadrze?

Hatchet.. - Ty masz sukcesy w klubie ale zdaje się, przynajmniej dla mnie, że masz znacznie gorsze stosunki u ogólu BB. w związku z tym jestes przygotowany żeby robic jakies zmiany personalne w osobach najblizej kadry, czy więcej chcesz wziąść na swoje barki, czy masz dobry kontakt z Leszkiem, innymi menagerami itp. Czy będziesz kontunuował cos tam zaczęte przez Presidenta czy wprowadzał "swoje"?

Big Z... - nie śledziłem az tak dokładnie przed 2-3 sezonami co się dzieje w świecie BB i do tego sezonu, jakże świetnego byłes dla mnie trochę anonimowy.. jak to z Toba było wczesniej i co może byc twoja główną zaletą na stanowisku?

pozostali... - żyjecie? co tak cicho?:)

This Post:
00
122481.188 in reply to 122481.187
Date: 12/17/2009 2:41:42 PM
Overall Posts Rated:
99
Hatchet.. - Ty masz sukcesy w klubie ale zdaje się, przynajmniej dla mnie, że masz znacznie gorsze stosunki u ogólu BB. w związku z tym jestes przygotowany żeby robic jakies zmiany personalne w osobach najblizej kadry, czy więcej chcesz wziąść na swoje barki, czy masz dobry kontakt z Leszkiem, innymi menagerami itp. Czy będziesz kontunuował cos tam zaczęte przez Presidenta czy wprowadzał "swoje"?

No to może napisze dużą czcionką żeby było jasne nie zamierzam robić rewolucji w otoczeniu kadry!!! mało tego, ja nawet nie mam żadnego zaplecza ludzi którzy oczekują że jak zostane selekcjonerem to oni będą coś w otoczeniu kadry robić.
Dlatego proszę nie odbierać mojego startu jako wotum nieufności dla tych co są przy kadrze. Nie ma żadnego gabinetu cieni. Jestem otwarty na rozmowę i współpracę. Poza tym z częścią osób już współpracowałem przy u21, z częścią właścicieli zawodników również. Sprawdźcie sobie listę 25 zawodników których miałem pod własnym nadzorem w sezonie 7 gdy mieli 20 lat (jest to gdzieś w wątku o kadrze u21 z tamtych czasów) ilu z nich grało w u21 ilu gra obecnie w NT? Odpowiem wam naprawdę wielu.

Ja nie jestem konfliktowym człowiekiem.
Owszem bywam irytująco - wnerwiającym gościem, ale każdy ma swoje wady. Na szczęście moje nikną jak tylko muszę się skoncentrować na zadaniu które mam do wykonania. Takim celem jest kadra NT na MŚ.

Last edited by hatchet at 12/17/2009 2:43:29 PM

This Post:
00
122481.189 in reply to 122481.188
Date: 12/17/2009 2:47:15 PM
Overall Posts Rated:
296296
wyczerpująca i zadowalająca odpowiedż, dziekuję;)

This Post:
00
122481.190 in reply to 122481.187
Date: 12/17/2009 3:06:22 PM
Baltic Strong
IV.29
Overall Posts Rated:
17181718
Jak pewnie już widziałeś grę w BB rozpocząłem w 4 sezonie ale tak naprawdę tak jak napisałem w swojej mowie prawdziwe granie datuję od 6 sezonu. Wcześniej nie bardzo miałem czas na BB...
Patrząc na moje wyniki klubowe to od tego sezonu był awans do III ligi, później jako beniaminek grałem w finale III ligi ulegając nieznacznie w finale zespołowi Narew Ostrołęka w którym grał reprezentacyjny PG Mikulski.
Kolejny sezon to awans do II ligi. W tym jako beniaminek wygrałem sezon zasadniczy i dopiero w półfinale musiałem uznać wyższość zespołu z kadrowiczem Majcherczakiem - jednym punktem po dogrywce...
Żeby była jasność - nie uważam tego za jakieś wielkie sukcesy ale życzę każdemu aby co sezon powtarzał moje wyniki...
Co do PP to max jaki osiągnąłem to chyba 7 runda ale muszę przyznać, że dla mnie priorytetem zawsze była liga i to w niej wystawiałem najlepszy skład.
A czego mi brakuje? Najbardziej to chyba szczęścia w drafcie...ale głównie przez to że zawsze jestem w czubie ligi...
PLK? Czemu nie jeśli tylko będę na tyle dobrą drużynę by tego dokonać...Obecnie chyba jeszcze za wcześnie na to...
W NT sukcesem nazwę tylko awans na MŚ a jeśli już tam będziemy to awans do finałowej grupy.

PS. Na pytania Izydora odpowiem ale chwilowo nie bardzo mam czas.

From: kozlik4
This Post:
00
122481.191 in reply to 122481.189
Date: 12/17/2009 3:11:02 PM
KS Goldena
PLK
Overall Posts Rated:
41314131
Second Team:
KS Golden Grizzlies
Pytanie do Big Z, Mr. Presidenta i hatcheta:

Zostajesz selekcjonerem. Czy widziałbyś w kadrze miejsce dla typowo defensywnego C?
Dalsza część pytania tylko dla tych, którzy odpowiedzieli na pytanie pomocnicze twierdząco:P

Jeśli stwierdzasz, że taki gracz by Ci się bardzo przydał piszesz do scauta C:D i dyskutujecie jak taki C miałby wyglądać. Jak Ty widziałbyś takiego defensywnego C? Masz do dyspozycji wszystkie skille. Uzupełnij je cyframi odpowiadającymi skillom tak aby C, którego "zrobisz" był w stanie wygryźć (albo chociaż przerzucić na PF) ze składu JW w formie, przy taktyce w ataku R&G. Jeśli wyszczególnisz jakiś skill np. DV proszę, o krótkie wyjaśnienie swojego wyboru.

Rzut z wyskoku: 4 Zasięg rzutu: 4
Obr. na dystansie: 4 Kozłowanie: 4
Wejście pod kosz: 4 Podania: 4
Rzut z bliska:7 Obr. pod koszem: 7
Zbieranie: 6 Blokowanie: 6
Kondycja: 2 Rzuty osobiste: 2

Edit: wpisałem skille początkowe na życzenie hatcheta chociaż nie wiem czy to za wiele zmienia. Chodzi o to aby stworzyć zawodnika zadaniowego/defensywnego, który byłby w stanie być pierwszym C przy taktyce R&G. Ograniczenie: zdrowy rozsądek:P Chodzi o gracza, którego da się stworzyć. Pytanie zadaję dlatego bo tworzenie gracza defensywnego do dorosłej reprezentacji według mnie ma sens wyłącznie w momencie kiedy byłby on w stanie wygrać rywalizację z mutantami typu JW w formie, co nawet przy taktyce R&G w ataku nie będzie takie łatwe. Stąd chce wiedzieć, czy nowy selekcjoner będzie widział miejsce dla takiego gracza w swojej reprezentacji i jak taki gracz musiałby wyglądać, żeby wygrać rywalizację z JW i wystąpić na pozycji C przy ataku R&G.

Last edited by kozlik4 at 12/17/2009 3:54:11 PM

From: hatchet

This Post:
00
122481.192 in reply to 122481.191
Date: 12/17/2009 3:17:35 PM
Overall Posts Rated:
99
Rzut z wyskoku: legendarny Zasięg rzutu: legendarny
Obr. na dystansie: legendarny Kozłowanie: legendarny
Wejście pod kosz: legendarny Podania: legendarny
Rzut z bliska: legendarny Obr. pod koszem: legendarny
Zbieranie: legendarny Blokowanie: legendarny
Kondycja: profi. Rzuty osobiste: ile wlezie w wolnej chwili :)

Myslę że taki gracz byłby idealny na centra a w przypadku problemu z innymi pozycjami świetnie mógłby ratować sytuacje bez dodatkowych powołań.

A tak szczerze Twoje pytanie mimo iż chyba je zrozumiałem za trzecim razem, jest bezsensowne bez nałożenia ram takich jak np. sumy punktowej skilli, pensji czy jakiegokolwiek innego czynnika.
Zawsze sa jakieś ograniczenia i nie da się zrobić wymarzonego gracza.
Poza tym z C i PF jest kłopot następujący - wysoka pensja.
W przypadku gracza z pensją 300 / 400 k ciężko myśleć o jego dalszym treningu jak tkwi w półbocie, nie jest trenowany, lub skacze z klubu do klubu.

From: Wang

This Post:
00
122481.193 in reply to 122481.192
Date: 12/17/2009 3:50:10 PM
Overall Posts Rated:
22
Czy jesli wygrałbyś wybory... to współpracowałbyś z Presidentem? Bo President widac chce dobra Polskiego BB (mam na mysli np. ostatnia akcje trenowania J.W.)

From: hatchet

To: Wang
This Post:
00
122481.194 in reply to 122481.193
Date: 12/17/2009 3:55:17 PM
Overall Posts Rated:
99
Czy jesli wygrałbyś wybory... to współpracowałbyś z Presidentem? Bo President widac chce dobra Polskiego BB (mam na mysli np. ostatnia akcje trenowania J.W.)

Jasne, czemu nie, jeśli tylko Mr.P. by się zgodził.
w końcu na chwilę obecną ma on pełną wiedze na temat sytuacji każdego grajka w swoim macierzystym klubie i wie najlepiej któremu trzeba szukac nowego domu już teraz a któremu za chwilę.

Last edited by hatchet at 12/17/2009 3:56:37 PM

Advertisement