Nadal chyba nie rozumiesz, bo wszystko przekręcasz. O tym 20-latku z SS=40 wspomniałem, żeby pokazać jakich zawodników przekazuje nam U-21. Wielokrotnie przecież podawałem dokładne liczby jak wyglądało SS zawodników z baz.
Były już prośby, żeby do tego nie wracać. Kilka osób Cię prosiło, żebyś po prostu go wywalił a Ty się upierałeś, że dalej będziesz go trzymał w projekcie. No normalnie przypomina to działanie, że na przekór mamie odmrożę sobie uszy.
Zacznij zachowywać się logicznie. Nie upieraj się przy swoim tylko dlatego, że jest Twoje, czasem ktoś może dorzucić coś lepszego. Tak powinna wyglądać współpraca, a nie szarpanie tylko w swoją stronę.
Załóżmy, że ja ją uzupełnię. I co z tego? Skoro nie uzupełni jej reszta np. skauci U-21 to i tak nic nie będziemy wiedzieli.
Zacznij od uzupełnienia a potem się martw.
Od początku powinna być taka jawność informacji.
Co do tego to akurat zdania są podzielone ;-) Jest udowodniłem, że jeden bardzo słaby zawodnik grał w kadrze (co jest ewidentnym działaniem na szkodę kadry a z korzyścią dla właściciela bo rosną wpływy z gadżetów), to podniósł się wrzask, że informacje powinny być tajne ;-)
Ile razy mam powtarza
Ani razu, po prostu daj se spokój. Zacząłeś od podkoszowych i zostało udowodnione, że nie miałeś prawa do narzekań. Zamiast się uspokoić to znalazłeś sobie obwodowych i dalej kontynuujesz lament. To wygląda na to, że nie nie zadziałał kij to szukasz na siłę motyki, żeby tylko uderzyć.
Jak miałem nie reagować na takie liczby zasobów ludzkich? Potem okazałoby się, że za sezon zamiast oddać 20 na obwód U-21 np. oddałaby 10 czy 5.
Nie ma żadnego zamiast bo nic Ci się nie należy. Zależy to tylko od dobrej woli selekcjonerów a także... właścicieli zawodników. Pojawiały się tu jakieś pomysły, że selekcjonerzy nie powinni mieć prawa tykać zawodników tylko jacyś samozwańcy, którzy nie wiadomo w jaki sposób mają być powoływani. Absurd. Jacyś nadselekcjonerzy? W przypadku selekcjonerów przynajmniej to jest dobre, że są wybierani w demokratyczny sposób.
Zacznij po prostu gadać normalnie czyli szukać kompromisu. I zacznij uczciwie stawiać sprawę. Zawodnik wytrenowany w klubie niskiej ligi nie zagra w reprezentacji w tym klubie, trzeba będzie go sprzedać wcześniej. A zawodnik trenowany do U21 może zagrać w niej trenując ciągle w klubie. Właściciel może mieć radochę, że jego zawodnik gra z orzełkiem na piersi, a nie widzieć, jak ktoś spija efekt jego wysiłków. To duża różnica. A że po grze w U21 trzeba będzie go sprzedać? Mówi się trudno. I tak lepiej pozbyć się zawodnika gdy już spełnił się w reprezentacji niż długo przed tym niż się do niej dostanie.
Nie ma nic gorszego niż okłamywanie potencjalnych trenujących.
Ale to, że je opublikowałeś było skutkiem moich ataków właśnie.
Guzik prawda. Listy publikowałem w ten sam sposób już dwa sezony temu, gdy wróble nie ćwierkały o żadnych rewolujach. Wystarczyło wziąć i korzystać.
Ale Ty masz chyba jakąś awersję na współpracę, a tym bardziej bezkonfliktową, bo będzie nudno.
Nie rozumiecie też chyba, że te plany "rozwalania kadry U-21" to pozycja negocjacyjna, którą stosuję.
To nie dziw się, że spotkasz się z pozycją negocjacyjną, która poprosi Cię, żebyś grzecznie pocałował się w dupę ;-)
(w sumie też byłaby to pozycja bardzo akrobatyczna, ale ostatnio chyba w mam talent widziałem, że się da) ;-)
Albo doprowadzi to do takiej pozycji negocjacyjnej, że za sezon będziesz ręcznie przeglądał ligi w poszukiwaniu fajnych juniorków z draftu ;-)
Skoro nie zależy Ci na współpracy i nie starasz się, żeby wszystkie interesy były uwzględnione, to zostaniesz sam.