רארשית, אסתור את ההנחה הבסיסית עליה בנוייה הטענה שלך. אתה טוען שברגע שתטיל את תקרת השכר, תהיה יותר תחרות. יכול להיות שהיית צודק אם שחקנים בעלי משכורת גבוהה יותר היו בהכרח טובים יותר ותורמים יותר לקבוצה מהשחקנים בעלי משכורת נמוכה יותר... וכו'
באופן לא מפתיע, גם זה נמצא בסיכום.
הנה מה שכתבתי על כך...
ב) טיעון נגד: תקרת-שכר תגרום לכך שהקבוצות החזקות ייקנו שחקנים שעולים פחות שבועית, כי להם יהיה את הכסף לעשות זאת, ובכך לגרום לכך שהתחרותיות רק תקטן.
התשובה לכך היא שמטרת המשחק גם כיום הוא להשיג שחקנים טובים יותר שעולים פחות, כך שזה לא משנה את המצב. בנוסף, ראה טיעון הבא (ג).
ג) טיעון לסתירת טיעון-ב: ברגע שיש שחקן כ"כ ריווחי, העלות קנייה שלו, באופן לא מפתיע עולה מאד.
לכן, העלות שלו בפועל לאותה קבוצה הוא עצום, מה שייגרור להיחלשותה המהירה אף יותר וליצירת תחרותיות גבוהה יותר כתוצאה של תהליך
בכל המדינות שציינת, לדעתי הייתה לוותיקות אפשרות לרכוש ולפתח שחקנים מהסוג הזה, נוכח היעדר התחרותיות בעונות הראשונות, ואז למכור אותם במחירי שיא... וכו'
איך בעייה הזו מסבירה ריבוי מעונה 4 באותן ליגות אך אף לא אחת מעונה חמש, למשל?
קשה, אך לא בלתי אפשרי! וכאן נקודת המחלוקת העיקרית בינינו! ההוכחה הטובה ביותר לכך היא המדינה שלנו, בה יש המון קבוצות בליגת העל שהצטרפו הרבה אחרי העונה הרביעית! זה מראה שהמאמנים הישראלים פשוט יותר טובים מהמאמנים הזרים (לפחות במדינות נ"ל), אבל במוקדם או במאוחר גם במדינות האלה זה יגיע!
ושוב המחשבה הישראלית שלא נתמכת בכלום - כולם שם טיפשים ביחס לכולם כאן. צאו מהסרט הזה.
נראה לי שלא יעזור, ואצטרך לעשות מחקר על ישראל, כדי להפריך את הטיעון הלא נכון הנ"ל...
מה אפשר לעשות? אפשר להשקיע בדראפט...וכו'
זה לא פיתרון לבעייה, אלא הצעה מה לעשות כדי להצליח. לכן, לא רלבנטי לדיון, גם אם חשוב. בעיקר, אין לי מה לענות לגביו במסגרת הדיון ובוודאי שאיני רוצה שיסיט אותו ממסלולו.
אבל אני מוכן להתערב איתך שאם תמשיך בדרך שהקבוצה שלך מנוהדת, לא תגיע לליגת העל גם כעבור 100 עונות!
כי אתה יודע מה אני עושה...??? לא נראה לי.
לידיעתך, את הת'רד המקורי הנ"ל (בפורום הרחב) כתבתי בעונה המלאה השנייה שלי במשחק.
בעונה הראשונה (המלאה) עליתי ליגה. בעונה השנייה הייתי עד לראשונה לבעייה ולכן העליתי אותה על הכתב.
בעונה השלישית הייתי השני הכי טוב בליגה שלי.
השנה אני שוב בפלייאוף (למרות שלא נראה לי שאעלה).