BuzzerBeater Forums

BB Hellas > [ΕΘΝΙΚΗ] Συζήτηση

[ΕΘΝΙΚΗ] Συζήτηση (thread closed)

Set priority
Show messages by
This Post:
55
240885.186 in reply to 240885.171
Date: 8/10/2013 11:28:30 AM
Overall Posts Rated:
419419
Φίλε μου δεν τα γράφεις καθόλου άσχημα. Αλλά, εύλογα θα μπορούσε να έχει κανείς την απορία: Ο προπονητής της Εθνικής ομάδας που βρίσκεται στην Α1 με το κλαμπ του, γιατί δεν έχει κάποιον διεθνή στην ομάδα του; Επίσης, όσο και αν έψαξα, δεν βρήκα να έχεις προπονήσει κάποιον παίχτη για την Εθνική. Διόρθωσέ με σε αυτό αν κάνω λάθος, θα χαρώ πολύ να έχω κάνει λάθος.

Πώς μπορεί να ζητείται από χρήστες της V-IV, αλλά και της ΙΙΙ να θυσιάσουν την άνοδο και ό,τι έχουν σκοπό να κάνουν, όταν δεν βλέπουν το "καλό" παράδειγμα από επιφανείς Έλληνες μάνατζερ του BB;

Εγώ αποφάσισα να προπονήσω παίχτες για την ομάδα μου. Αρχικά ξεκίνησα να ψάχνω Έλληνες με προοπτική 7, αλλά δυστυχώς οι τιμές ήταν απλησίαστες. Το ψάξιμό μου κράτησε 3 βδομάδες και όλοι γνωρίζουμε ότι το ΒΒ είναι τέτοιο παιχνίδι που καμία προπόνηση δεν πρέπει να πηγαίνει χαμένη. Και έστω ότι αγόραζα έναν παίχτη με 300.000 (τόσο τους έβρισκα). Αν τον προπονούσα για 3 σεζόν με 5άρη (αφού ο 4άρης ΔΕΝ κάνει για Εθνική, όπως γράφεται κατά κόρον εδώ) προπονητή (20.000+ στον εβδομαδιαίο προϋπολογισμό τουλάχιστον), χωρίς να βάζω λεφτά για την απόκτησή του (που όλοι ξέρουμε ότι ενδιάμεσα πρέπει να ξαναγοράσω προπονητή, αφού ανεβαίνουν οι μισθοί τους) και χωρίς να υπολογίζω τους μισθούς του παίχτη, για να πάρω τα λεφτά μου πίσω (ή να μειώσω την χασούρα), θα έπρεπε να ξεκινήσω από τα 1.2 εκατομμύρια.

Πόσες ομάδες της ΙΙΙ-ΙΙ θα δώσουν τόσα λεφτά για έναν παίχτη; Και πόσα πρέπει να τον πουλήσουν για να μειώσουν την χασούρα τους αφού τον προπονήσουν για να πάει στην Α1 όπως λες;

Τελικά πήρα 2 draft με 120.000$ συνολικά και κάνω την δουλειά μου.

Τέλος, αλυσίδα πρέπει να είναι και η Εθνική Νέων με την Εθνική Αντρών, όσον αφορά τη συνεννόηση των προπονητών μεταξύ τους. Για παράδειγμα, όλη τη σεζόν γράφεται το πρόβλημα των καταστάσεων στην Νέων. Τελικά, ύστερα από μια αποτυχημένη χρονιά, καλέστηκαν παίχτες 18-19 ετών, για να ενθαρρυνθούν οι μάνατζερς να συνεχίσουν την προπόνηση. Άρα αυτούς που προπονούν 3-4 σεζόν τους γράψαμε στα παλαιότερα των υποδημάτων μας. Κανείς δεν ασχολήθηκε με αυτόν (26403121) π.χ. τον παίχτη, που φαίνεται μια χαρά για U-21 και διατηρείται σε άψογη κατάσταση από τον μάνατζερ του. Δεν είπα να καλεστεί ντε και καλά, μια ερώτηση για τα skills του θα μπορούσε να γίνει. Γιατί να ασχοληθεί, λοιπόν, ο μάνατζερ αυτός με την Εθνική και με Έλληνες παίχτες ξανά; Και αυτή είναι μια περίπτωση από πολλές που ενδεχομένως υπάρχουν/έχουν υπάρξει.

Last edited by Villagkouras at 8/10/2013 11:28:49 AM

This Post:
00
240885.187 in reply to 240885.185
Date: 8/10/2013 11:34:22 AM
ΓΣΠ
IV.12
Overall Posts Rated:
184184
Second Team:
ΓΣΠ II
για μενα 2 λυσεις υπαρχουν

1)να παμε ολοι σε ενα ιντερνετ καφε να φτιαξουμε μια ομαδα ακομη.
πλακα κανω,μη το παρετε σοβαρα

2)να αγνοησουμε την U21 και τι αποτελεσματα θα φερουμε.
να καλουμε στην μικρη εθνικη πολλους παικτες με προοπτικη ειτε ο παικτης ειναι 19,ειτε 20, ειτε 21.
ωστε να δωσουμε κινητρο στους μανατζερ τους,να τους προπονησουν.
οσον αφορα τη προπονηση των παικτων πιστευω οτι μεχρι τα 21 πρεπει να προπονουμε τους
παικτες οπως θα προπονουσαμε ενα τριαρι δινοντας μεγαλη βαρυτητα στις 2 αμυνες.
πανω κατω καταλαβαινετε τι εννοω.
επειτα συνεχιζεται η προπονηση στα βασικα τους σκιλς.
ετσι θα πετυχουμε να φτιαξουμε απο το 1 εως το 4 πιο ολοκληρωμενους παικτες
και το πιο βασικο θα κρατησουμε τους μισθους χαμηλα για αρκετες σεζον
ωστε να μπορει και μανατζερ να κρατησει το παικτακι που προπονει για καιρο.

This Post:
00
240885.188 in reply to 240885.187
Date: 8/10/2013 11:40:43 AM
Μετεωρα B.C.
A1
Overall Posts Rated:
830830
Second Team:
Avengers B.C.
Σε αυτο που λες μπορει να γινει κατι παρομοι αλλα καπως διαφορετικο οπως το να ξεκαθαριζεται απο την αρχη αν τα νραφτακια θα πανε για νεων η ανδρων και στην νεων να παιζουν και παικτες με προοπτικη αιωνιο ταλεντο, ταλεντο και αστερι που μπορουν ανετα να φτασουν αυτο το επιπεδο

From: kasper7
This Post:
11
240885.189 in reply to 240885.186
Date: 8/10/2013 11:57:56 AM
Overall Posts Rated:
235235
Πάντα μου άρεσε το θέμα με την προπόνηση παικτών για την εθνική... οπότε θα πω την άποψή μου και εγώ!!
Για μένα το πρόβλημα δεν είναι ένας ή δύο παίκτες... και κατά πόσο θα χαθεί ένας παίκτης, αλλά το γεγονός πως δεν υπάρχει πληθώρα επιλογών. Νομίζω πως εκεί πρέπει να εστιάσουμε. Να υπάρχει πληθώρα επιλογών από τον εθνικό προπονητή, ώστε να μην εξαρτάται από τις ορέξεις "κάποιου" μάνατζερ... ή την αγωνιστική κατάσταση του κάθε παίκτη.
Αυτό προϋποθέτει πως θα υπάρχουν περισσότεροι που θα προπονούν παίκτες για την εθνική.
Διαβάζω ότι δεν γίνεται να προπονήσεις παίκτη σε μεγάλη κατηγορία για την εθνική. Διαφωνώ. Μπορείς να προπονήσεις ΕΝΑΝ παίκτη τουλάχιστον. Αυτό που δεν μπορείς να κάνεις είναι να προπονήσεις 2 ή 3 παίκτες. Εγώ αποφάσισα κάποια στιγμή να προπονήσω τον Sichamenopoulo (13390950) με σκοπό να φτάσει στην εθνική από πείσμα... επειδή με απέρριψε ο τότε προπονητής της μικρής εθνικής. Κατάφερα και τον έφτιαξα όσο καλύτερα θεωρούσα πως μπορούσα και στην συνέχεια τον έδωσα. Έφτασα όμως μέχρι την ΙΙ προπονώντας και σίγουρα θα μπορούσα να τον είχα κρατήσει.
Εκεί που θέλω να καταλήξω είναι... στο γεγονός πως οι Κινέζοι για παράδειγμα, έχουν αναπτύξει ένα μοντέλο προπόνησης το οποίο από ότι φαίνεται το ακολουθεί πιστά ολόκληρη η κοινότητα... και το κάνουν πρωτίστως για την ομάδα τους. Οτιδήποτε αξιόλογο κυκλοφορεί στην αγορά το χτυπάνε σε λογικές τιμές... προπονούν οποιαδήποτε εθνικότητα... πουλάνε με σημαντικό κέρδος. Οι μικροί-καλοί Κινέζοι σπάνια βγαίνουν στην αγορά... πρώτα τους τουμπανιάζουν και μετά. Εμείς δεν έχουμε ούτε ένα ενιαίο πλάνο προπόνησης... συνήθως στηριζόμαστε στις εμπνεύσεις και το μεράκι του καθενός... και από την άλλη κλαιγόμαστε.
Τέλος θα ήθελα να δω από τον φίλτατο sarithin, μία εμπεριστατωμένη έρευνα πάνω στην προπόνηση, με μετρήσιμα μεγέθη και στοιχεία που θα μπορέσουν να μας διαφωτίσουν, τι να προπονεί ο καθένας, πόσο χρήσιμο είναι το κάθε skill, πόσο χρήσιμο είναι σε κάθε σύστημα ξεχωριστά, ποια η αξία του γυμναστή κτλ. Μέχρι σήμερα στηριζόμαστε σε σκόρπιες απόψεις στα διάφορα φόρουμ... και στα διάφορα κατά καιρούς προγράμματα που κυκλοφορούν γύρω από το παιχνίδι. Αν φυσικά μπορεί και το θέλει και ο ίδιος!!
Αυτά!!!

Καλή συνέχεια σε όλους!!

From: Vari3

This Post:
00
240885.190 in reply to 240885.189
Date: 8/10/2013 12:56:53 PM
Overall Posts Rated:
2525
Φιλε μου ο,τι χρειαζεται να ξερεις για την προπονηση απο αποψη αριθμων μπορεις να το βρεις εδω; http://training.bb-usa.net/club/home.php

From: kasper7

This Post:
00
240885.191 in reply to 240885.190
Date: 8/10/2013 1:34:32 PM
Overall Posts Rated:
235235
Προσωπικά δεν με καλύπτει... το έχω δοκιμάσει.
Δεν εξηγεί τίποτα από όσα έθεσα παραπάνω.
Είναι μία καλύτερη έκδοση του προπονητικού προγράμματος του Buzzer Control.

Last edited by kasper7 at 8/10/2013 1:52:55 PM

From: Vari3

This Post:
00
240885.192 in reply to 240885.191
Date: 8/10/2013 1:51:14 PM
Overall Posts Rated:
2525
Εχεις δικιο δεν καταλαβα καλα αυτο που ζητουσες.

This Post:
00
240885.193 in reply to 240885.192
Date: 8/10/2013 2:18:24 PM
Overall Posts Rated:
1919
κάθε φορά που βλέπω τέτοιες συζητήσεις αναρωτιέμαι, από τα 12-13 άτομα που είναι ενεργά στο Φορουμ μπορούν να αγοράσουν ένα ντραφτ και να το προπονούν; σε 1 ομάδα μπορούν να προπονηθούν από 3 μέχρι 6 άτομα.Μπορεί να έχει το ντραφτακι 48+ από το φιλικό. Τόσο δύσκολο είναι ; έστω και εάν είναι προοπτική 5-6! Και επίσης μην τα πουλάτε 1μ! Άτομα που θέλουν να αγοράσουν παίχτες 6-7-8-9(προοπτική) τους προπονούν, δεν δίνει τα λεφτά τους για να δυναμώσουν το ροστερ τους. Βασικα ολα αυτα τα ξερετε. Απλα εφαρμόστε.

This Post:
00
240885.194 in reply to 240885.186
Date: 8/10/2013 3:02:20 PM
Overall Posts Rated:
162162
Να σου απαντήσω..

Εχω προπονησει αυτον εδω (16710442) ο οποίος ομως δεν ηταν αρκετα καλός για να φτάσει Εθνική.. Ημουν άπειρος χρηστης και τον εκαψα τον παιχτη.. Δεν με ειχε πλησιασει και κανεις τοτε να μου πει 2 κουβέντες.. Οταν αποφάσισα να ρωτησω ηταν ηδη αργα..

Πριν 3 σεζόν ήμουν και εγω στην ΙΙΙ κατηγορία.. Στην Α1 ανέβηκα μολις φετος οποτε αντιμετώπιζα τα ιδια προβλήματα με εσένα.. Οταν λοιπον αποφάσισα να προπονήσω παιχτες δεν μπορουσα ουτε εγω να βρω Ελληνες γιατι πουλιοντουσαν στα υψη και ετσι στραφηκα σε ξένους.. Την περασμένη σεζον προσπάθησα να πάρω ενα γκαρντ και αυτην ενα 3αρι αλλα δεν μου εφθαναν τα χρηματα.. Αυτος με το 3αρι μαλιστα εχει εξωφρενικες απαιτησεις..

Επίσης αν δεν γνωρίζεις δεν είχα ποτέ την φιλοδοξία να αναλάβω κοουτς της Εθνικής αλλα βγηκα μπροστα επειδη δεν ηθελε να αναλάβει κανείς! Διαβασε σχετικά http://www.buzzerbeater.com/community/forum/read.aspx?thr...

Πώς μπορεί να ζητείται από χρήστες της V-IV, αλλά και της ΙΙΙ να θυσιάσουν την άνοδο και ό,τι έχουν σκοπό να κάνουν, όταν δεν βλέπουν το "καλό" παράδειγμα από επιφανείς Έλληνες μάνατζερ του BB;

Επειδη μαλλον δεν καταλαβες, εγω απλα έγραψα το προβλημα και προτεινα μια λύση.. Δεν ζητησα απο κανενα να θυσιάσει τίποτα.. Ο καθενας αποφασίζει μόνος του πως θα κινηθει.. Επίσης μίλησα για οργανωση και αλλυλεγγυη.. Με το να ρίχνουν οι μεν το μπαλάκι στους δε, πιστευεις οτι θα βγει ακρη ?

Αυτη η νοοτροπία είναι στην ουσια ο πρωτος σκοπελος που θα πρέπει να ξεπεραστει (πραγμα που δεν το βλέπω να συμβαινει)..

Για αυτο που λες για το κόστος της προπόνησης θα μου επιτρέψεις να διαφωνήσω γιατι οι παιχτες που προπόνησα ξεκινώντας απο την IV με εφθασαν μεχρι την Α1 οπότε δεν μπορω να εχω κανενα παράπονο και θεωρω οτι ο κόπος μου επιασε τόπο..

Τελος οπως εχω πει δεν θα ξαναβαλω υποψηφιοτητα αρα το πεδιο ειναι ανοιχτο σε όλους :)

Ελπίζω να σε κάλυψα..

From: fd97

This Post:
11
240885.196 in reply to 240885.195
Date: 8/10/2013 6:07:25 PM
Overall Posts Rated:
6262
+1 για αυτο το τελευταιο
ώρες ώρες νομίζω ότι προσπαθείτε να ανακαλύψετε την Αμερική, ενώ το πρόβλημα είναι απλά τα ακριβά εισητήρια ...

Και οχι γιατι μου αρεσε, αλλα γιατι ειναι η αληθεια...
Να τα παρουμε απο την αρχη, τον τροπο τον ξερουμε, ορεξη εχουμε, χρηστες εχουμε, οργανωση μπορουμε να εχουμε.Τι λειπει ρε σεις;
Για εμενα οποιος δεν προπονει στο παιχνιδι ειναι αχρηστος(με την εννοια οτι δεν χρησιμευει καπου ωστε να βοηθησει το παιχνιδι).Η προπονηση ειναι η εξελιξη του παιχνιδιου, αρα μην το κοιταμε ως θυσια.Εγω πρωτα απο ολα προπονω για την παρτη μου.Αλλο αν εκατσε να συμβαδισει με την Εθνικη ο δικος μου.(ποσο μαλλον οταν στα 18 του μου ειχαν πει μην ασχοληθω δεν παιζει εθνικη).Εμενα μου αρεσε, τον προπονησα και αυτο ηταν ολο.Εκει μπαινει ο τροπος που το κανεις.Νομιζω 25κ για εναν γυμναστη καθε βδομαδα δεν ειναι παρα πολλα, ουτε το να παιξει 48 λεπτα καθε βδομαδα.
Οχι στα ντουκια, οχι στους υψηλομισθους.

Παμε να τρελανουμε ολο τον κοσμο του ΒΒ, μπορουμε!

Advertisement