pozz ekipa, long time no see...
cijeli tjedan u nekim obavezama, jurcanju na sve strane, konačno se ulovilo i malo vremena za BB...
ostao sam dužan report sa zadnja dva treninga, kao i report sa utakmice baraža, pa idemo redom...
u ponedjeljak smo otvorili baraž uvjerljivom pobjedom protiv Alžira, +36
Al Jazair vs. Bosna i Hercegovina 71 - 107 (50748)isti trud, uz pogođen pace od strane Alžira, no nije im puno pomoglo...
utakmica je riješena već do poluvremena, +8 nakon prve čet, +22 na poluvremenu...
u trećoj dižemo razliku na +33, a u zadnjoj četvrtini naše rezerve održavaju prednost za konačnih +36...
najefikasniji u našim redovima je bio Tvrtko Bošnjak sa 20p i 11 skokova...
odličnu all round partiju je upisao Himzo Vojvoda sa 14p 10 skokova i 5 asista...
od startera, Džihić je upisao double double sa 12p i 11 skokova...
sa klupe neočekivano efikasan je bio Uram sa 13p i 4 asista, kao i Radoš sa 12p i 8 skokova...
sve u svemu, rutinska pobjeda i uvod u ono što nas čeka...
na pretprošlom treningu u međusezoni smo imali jedan važan up, Šipovac je popravio unutrašnji šut, te nekoliko zelenih strelica na stamini, redom Bošnjak, Uram, Džihić...
na prošlom treningu u petak, najviše me obradovao Albin Livnjak, koji je konačno popravio vanjsku odbranu, taj up sam čekao cijelu prošlu sezonu...
staminu je popravio Zika, a slobodna Obadović i Brlić...
malo po malo, dotjerujemo staminu i slobodna, izuzetno važne skilove na NT nivou, koji su jako često zanemareni zbog treninga...
sutra nas očekuje drugo kolo baraža, protivnik je Novi Zeland...
oni su u prvom kolu teško stradali od Brazila, -20
(50747)dobro su se držali do polovice druge četvrtine, kada Brazil ubacuje u brzinu više koju Novozelanđani ne mogu pratit...
nadam se da ćemo i mi sutra odradit nešto slično...
BiH-Novi Zeland, 19:30h
vidimo se na chatu!
P.S. nemojte zaboravit ispratit otvaranje mlade reprezentacije na europskom u21 koje se igra u BiH, protivnik je Finska, sa početkom u 18:40h!