BuzzerBeater Forums

BB Poland > [NT] Sezon 14 - nowa jakość!

[NT] Sezon 14 - nowa jakość!

Set priority
Show messages by
From: ozi90

This Post:
00
159725.188 in reply to 159725.187
Date: 10/26/2010 9:04:07 AM
Overall Posts Rated:
6363
Wstydem jest wyrażanie opinii nie znając faktów :) Poza tym bardzo ważne jest czy chcesz trenować do seniorów czy juniorów, bo jest różnica w sposobie treningu.

This Post:
00
159725.189 in reply to 159725.143
Date: 10/26/2010 9:07:28 AM
Overall Posts Rated:
1212

A dlaczego tylko selekcjonera NT? Może robię sobie grunt pod wybory parlamentarne bądź prezydenckie? A może chcę w przyszłości zdobyć paszport Polityki i paszport Polsatu? ;)

Nigdzie nie napisałem, że będę się ubiegał o stanowisko selekcjonera. A jeśli kiedykolwiek będę to dowiesz się o tym na stronie "Wybory" oraz na forum w wątku "Mowy wyborcze kandydatów".
Nie wiem kiedy i czy w ogóle spełnię Twoje prorocze wizje.

Już kiedyś komuś pisałem tutaj, kto wg mnie powinien zostać selekcjonerem. Na razie nie mam na to "papierów", bo niby jakie mam osiągnięcia? Ćwierćfinał Pucharu Polski i 4 zwycięstwa w II lidze? Jest wielu właścicieli z wynikami lepszymi od moich. Albo 50 miejsce w rankingu? To chyba najlepiej oddaje moją pozycję w Polsce :)
Nie wspominając już o pozycji na świecie.

Takie wnioski wyciągnąłem czytając Twoje ostre i atakujące kadrę U21 wypowiedzi. Co Ci ta kadra przeszkadza w realizowaniu Twojego celu? Nie trafiają do mnie argumenty, że jej marginalizacja pomoże w zbudowaniu silnej NT.

A dla jakiej kadry ja pracuję? Dla nieoficjalnej? Dla kadry bezrobotnych?

Oficjalnie - dla żadnej.

Selekcjonerowie mnie nie interesują. Zmieniają się co dwa sezony. Ich znaczenie w kwestii trenowania przyszłych kadrowiczów jest i powinno być marginalne.
Oni mają grać tym, kogo im wytrenowano.

Myślę że selekcjoner U21 ma większy wpływ na rozwój graczy niż selekcjoner NT. Pod kierunkiem jego scoutów rozwija się większość graczy którzy później są dalej trenowani do kadry seniorskiej. Oni jako pierwsi mają kontakt z managerami klubowymi i nawet jeżeli nie mają decydującego wpływu na rozwój graczy to w dużym stopniu od ich pracy zależy jakość tych zawodników w późniejszym okresie.
Im lepszy selekcjoner i jego scouci tym więcej plonów ich pracy zbierzemy w latach kolejnych nawet gdy już nie będzie piastował swojego stanowiska.

Przecież nikogo nie zmuszę do treningu wg mojego widzi mi się, jak to nazwałeś. Nie zaloguję się na jego konto i nie ustawię mu składu i treningu.
A że kogoś przekonam?
Cóż, możesz mnie za to winić ;)

Nie winię Cię - wręcz się cieszę że przekonujesz. Bo jak już wspomniałem Twój program rozwoju graczy podoba mi się. I mam nadzieję, że coraz więcej managerów będzie brało w nim udział. Mam jednak nadzieję że nie będzie to się odbywać kosztem którejkolwiek z kadr, a przy współpracy z nimi. Na jasnych zasadach, uzgodnionych przez zainteresowane strony, a nie wymuszeniami Hawkeyed.

Kwestia najmłodszych zawodników. Dlaczego to nie trener U21 ma rozpoczynać pracę nad nimi? Jeżeli kadra jest prowadzona dobrze to nie ma się co o nich martwić. Nawet po zmianie selekcjonera będzie już zaczątek kolejnej kadry.

Może ich prowadzić. Pewnie, że może.
Tylko nie powinien decydować o ich podziale.

OK. Niech będzie że nie selekcjoner U21 będzie decydował. Pytam się w takim razie kto Ty? Dlaczego masz mieć na to większy wpływ niż inni?
Potrzebna jest osoba którą zaakceptują wszystkie zainteresowane strony, która podzieli tych graczy sprawiedliwie, realizując w miarę możliwości potrzeby każdej ze stron. To chyba nie jest nie możliwe?

Podsumowując, poruszyłem temat ponieważ w tym sezonie U-21 oddała nam po drafcie skandalicznie mało zawodników. Na takim materiale, jaki dostaliśmy nie można by efektywnie pracować.
A kto potem musiałby się tłumaczyć z tego, że Model nie wypalił?
Jeśli ja nie będę walczył o realizację tego projektu, to nie wiem kto będzie...

To w końcu jak dalekosiężny jest Twój program? Przecież ma zakładać pracę na wiele sezonów. Może w tym sezonie U21 nie mogła więcej oddać. A może należy wymyślić jakiś system podziału.

Ta lista BB Kinga chyba ku temu służy? To co wyżej napisałem. Koordynować podział uwzględniając potrzeby. Tak naprawdę to dzięki dobrej woli selekcjonera U21 Twój program może działać.

This Post:
00
159725.190 in reply to 159725.189
Date: 10/26/2010 9:25:02 AM
Overall Posts Rated:
7474
Takie wnioski wyciągnąłem czytając Twoje ostre i atakujące kadrę U21 wypowiedzi. Co Ci ta kadra przeszkadza w realizowaniu Twojego celu? Nie trafiają do mnie argumenty, że jej marginalizacja pomoże w zbudowaniu silnej NT.

Dziwne wnioski wyciągasz.
Przeszkadza mi podział zawodników, który odbywa się z miażdżącą przewagą na korzyść U-21.
Marginalizacja NT (w sposób w jaki odbywa się to teraz) na pewno nie pomoże w zbudowaniu silnej NT.

A jak wzmocnić U-21 wspomniałem choćby tutaj:
(161840.34)

Oficjalnie - dla żadnej.

Oficjalnie pracuję dla Mr. Presidenta.
Dla kogo pracuje Mr. President dobrze wie.

Także wspominasz chyba o jakiejś alternatywnej rzeczywistości.

Myślę że selekcjoner U21 ma większy wpływ na rozwój graczy niż selekcjoner NT. Pod kierunkiem jego scoutów rozwija się większość graczy którzy później są dalej trenowani do kadry seniorskiej. Oni jako pierwsi mają kontakt z managerami klubowymi i nawet jeżeli nie mają decydującego wpływu na rozwój graczy to w dużym stopniu od ich pracy zależy jakość tych zawodników w późniejszym okresie.
Im lepszy selekcjoner i jego scouci tym więcej plonów ich pracy zbierzemy w latach kolejnych nawet gdy już nie będzie piastował swojego stanowiska.

Pal licho U-21.
To nie jej dotyczy ten wątek.
Jeśli chodzi o NT nie możemy być zależni w kwestii szkolenia zawodników od jakichś zmieniających się selekcjonerów.
Wystarczy, że selekcjoner pół sezonu nie będzie się logował i co? Pół sezonu nie będziemy trenować zawodników, bo jest selekcjoner a jakby go nie było?

Nie winię Cię - wręcz się cieszę że przekonujesz. Bo jak już wspomniałem Twój program rozwoju graczy podoba mi się. I mam nadzieję, że coraz więcej managerów będzie brało w nim udział. Mam jednak nadzieję że nie będzie to się odbywać kosztem którejkolwiek z kadr, a przy współpracy z nimi. Na jasnych zasadach, uzgodnionych przez zainteresowane strony, a nie wymuszeniami Hawkeyed.

Teraz odbywa się kosztem NT i jakoś nikt o tym nie mówi i nikogo to nie obchodzi.
Może z wyjątkiem nielicznych głosów jak te Juniorro.

OK. Niech będzie że nie selekcjoner U21 będzie decydował. Pytam się w takim razie kto Ty? Dlaczego masz mieć na to większy wpływ niż inni?
Potrzebna jest osoba którą zaakceptują wszystkie zainteresowane strony, która podzieli tych graczy sprawiedliwie, realizując w miarę możliwości potrzeby każdej ze stron. To chyba nie jest nie możliwe?

Jaki znowu ja?
Trzy miesiące temu proponowałem jak to rozwiązać.
Poczytaj sobie ten wątek to znajdziesz w nim więcej moich rozwiązań:
(150725.160)

To w końcu jak dalekosiężny jest Twój program? Przecież ma zakładać pracę na wiele sezonów. Może w tym sezonie U21 nie mogła więcej oddać. A może należy wymyślić jakiś system podziału.

Ta lista BB Kinga chyba ku temu służy? To co wyżej napisałem. Koordynować podział uwzględniając potrzeby. Tak naprawdę to dzięki dobrej woli selekcjonera U21 Twój program może działać.

Jak to jak dalekosiężny? Jeden rocznik ma być prowadzony przez co najmniej 7-8 sezonów. Od zeszłego sezonu program ma być realizowany regularnie, co sezon. Do końca świata ;)

Selekcjoner U-21 ma selekcjonować zawodników do kadry U-21. I to wszystko co leży w definicji selekcjonera.
Nigdzie nie jest napisane, że selekcjoner decyduje o tym jak zawodnicy mają być trenowani i jakich zawodników ma dostać do treningu kadra NT.
Ale nie do wszystkich to chyba tutaj dociera.

Last edited by Hawkeyed at 10/26/2010 9:34:00 AM

This Post:
33
159725.191 in reply to 159725.190
Date: 10/26/2010 10:18:53 AM
Overall Posts Rated:
12061206
Przeszkadza mi podział zawodników, który odbywa się z miażdżącą przewagą na korzyść U-21.
Skończ z tą śpiewką na jedno kopyto. Dzięki U21 masz w ogóle jaką kolwiek listę. Chcesz w następnym sezonie robić ją sobie sam? Powinieś podziękować bo ktoś się narobił a Ty tylko się drzesz.
Gdzie jest obiecane zestawienie?
Zacznij w końcu współpracować zamiast siać zamęt.
Coraz bardziej mam wrażenie, że chodzi Ci tylko o zamęt.

Marginalizacja NT
Żadna marginalizacja. Przecież wielu zawodników NT można zbudować poza tak zwanym projektem. Jak były reprezentant U21 ma pensję 80k to jest to do zniesienia i dalej można go trenować pod NT. A z SF-ami to już można robić co się tylko podoba, PF-ów, PG, a także SF-ów.
Nie dostaniesz więcej zawodników niż się urodziło, nie mamy to w BB procedury in-vitro lub klonowania, BB-cy są bardzo konserwatywni.

Oficjalnie Mr nie pracuje w żadnej kadrze. Temat nie ma nic wspólnego z oficjalnymi kadrami (selekcjonera U21 sam wykluczasz a selekcjoner NT sam się wykluczył).

Jeśli chodzi o NT nie możemy być zależni w kwestii szkolenia zawodników od jakichś zmieniających się selekcjonerów.
Wystarczy, że selekcjoner pół sezonu nie będzie się logował i co? Pół sezonu nie będziemy trenować zawodników, bo jest selekcjoner a jakby go nie było?
A od kogo? Wystarczy, że samozwaniec przez pół roku nie będzie się logował i wyjdzie na to samo.

Teraz odbywa się kosztem NT i jakoś nikt o tym nie mówi i nikogo to nie obchodzi.
Żadnym kosztem. Obydwie kadry można pogodzić. Zawodnik po U21 ciągle ma szansę grać w NT. A już na pewno nie może być tak, że mglista mrzonka jest realizowana kosztem U21. Ty i Juniorro prezentujecie błędy pogląd, że kadra U21 jest mniej ważna. Wielu userów bardziej interesuje U21 bo mogą mieć grającego reprezentanta w niższej lidze nie rujnując klubu.
Musisz przestawić swoje myślenie na takie, w którym uwzględniasz obydwie kadry. Inaczej nie ma to absolutnie sensu. U21 dała Ci listę a Ty jej nie dałeś nic i jeszcze masz pretensje. To nie jest współpraca tylko pasożytowanie.

Głównym innowatorskim rozwiązaniem było tam rozwiązanie kadry U21. Co nie jest żadną pozycją negocjacyjną bo nie podlega negocjacji. Efekt może być tylko taki, że zniechęcisz ludzi do siebie w innych elementach, mniej radykalnych.
Wszystkie dobre pomysły już były już zresztą wcześniej poruszane (trening najpierw boków i generalnie trenowanie ich do wyższych poziomów) a piszesz tak, jakby nikt wcześniej na to nie wpadł.
Zupełnie też ignorujesz aspekt selekcji. Po co trenować staruchom boki skoro lepiej wybrać młodych już z bokami? Zupełnie to ignorujesz skupiasz się tylko o odmienianiiu zaimka osoby pierwszej w liczbie pojedynczej na wszystkie sposoby (ja, mój, mnie, itd).

Selekcjoner U-21 ma selekcjonować zawodników do kadry U-21. I to wszystko co leży w definicji selekcjonera.
Nigdzie nie jest napisane, że selekcjoner decyduje o tym jak zawodnicy mają być trenowani i jakich zawodników ma dostać do treningu kadra NT.
Nigdzie też nie jest napisane, że ma o tym decydować samozwaniec.

Reasumując - ogarnij się w końcu, bo w przyszłym sezonie nic nie dostaniesz (poza tym, co sam sobie znajdziesz). I jeszcze będę wymagał, żebyś się podzielił.

Message deleted
This Post:
00
159725.193 in reply to 159725.190
Date: 10/26/2010 10:33:28 AM
Overall Posts Rated:
1212

Dziwne wnioski wyciągasz.
Marginalizacja NT (w sposób w jaki odbywa się to teraz) na pewno nie pomoże w zbudowaniu silnej NT.

A jak wzmocnić U-21 wspomniałem choćby tutaj:
(161840.34)

To że kadra NT wygląda jak wygląda to wynik kilku czynników, poprawa nastąpi w raz z rozwojem świadomości wirtualnej społeczności BB. Dobrze że są osoby które działają w tym kierunku. I oby ich działania dały efekt w przyszłości. Jednak obecnej kadrze już nic nie pomorze, pozostaje doczekać ciekawszych graczy.

Oficjalnie - dla żadnej.

Także wspominasz chyba o jakiejś alternatywnej rzeczywistości.

Dla mnie oficjalnie oznacza zgodnie z zapisanymi/przewidzianymi funkcjami w tej grze, np. selekcjoner NT, selekcjoner U21.
Pozostałe funkcje są nieoficjalne i powinny podlegać chociaż częściowo wyżej wymienionym. Oczywiście to że coś jest oficjalne nie musi oznaczać że lepsze w działaniu niż nieoficjalne, ale pewne stopniowanie powinno pozostać niezmienne.

Pal licho U-21.
To nie jej dotyczy ten wątek.

Tak naprawdę to selekcjoner NT nie powinien mieć nic wspólnego z trenowaniem zawodników. On powinien mieć po prostu już gotowy materiał z którego złoży najlepszą możliwą w danym momencie kadrę. Pomocników powinien mieć tylko od tego by przygotować otoczkę na forum i odnaleźć zawodników którzy ewentualnie umknęli gdzieś wcześniej, trafili za granicę.
Natomiast rolą U21 powinno być takie przygotowanie wstępne zawodników które pozwoli na ich dalszy rozwój pod NT. Oraz takie przygotowanie menadżerów klubowych aby sami dalej trenowali graczy tak aby odnieśli pożądany pod NT poziom. Także istotną funkcją byłoby uświadamianie polskiej społeczności BB (zwłaszcza w niższych ligach) jak nawet nie treningiem można pomóc naszym kadrom. I myślę że w sporej mierze te zadania nasza U21 wykonuje.
Także jej marginalizacja mija się z celem i może przynieść więcej szkody niż pożytku.

Może z wyjątkiem nielicznych głosów jak te Juniorro.

vide Ad.1

Jaki znowu ja?
Trzy miesiące temu proponowałem jak to rozwiązać.
(150725.160)

Czytam na bieżąco forum i od tego czasu nie widziałem aby coś w tym temacie było ustalone. Gdyby było nie było by tej dyskusji teraz. Jako świadoma społeczność powinniśmy dla własnego dobra wyznaczyć osobę/zespół do koordynowania podziału graczy po drafcie. Tylko że to wymaga odrobiny poświęcenia od każdego.
I wdaje mi się że np. Vinnie oddał tyle na ile mógł sobie pozwolić w tym momencie. Dlatego skoro nie mamy rozwiązań systemowych które by pozwalały na podział wg. określonych reguł Twoja krytyka jest nie na miejscu.

This Post:
00
159725.194 in reply to 159725.193
Date: 10/26/2010 10:33:49 AM
Overall Posts Rated:
1212
Jak to jak dalekosiężny? Jeden rocznik ma być prowadzony przez co najmniej 7-8 sezonów. Od zeszłego sezonu program ma być realizowany regularnie, co sezon. Do końca świata ;)

Ale nie do wszystkich to chyba tutaj dociera.

Wydaje mi się ze dobry selekcjoner powinien właśnie decydować o czymś więcej niż tylko o selekcji - przynajmniej ten U21 - nie mając wpływu na rozwój tak młodych graczy nie stworzy się dobrej młodej kadry. Jeżeli chcesz odciąć selekcjonera u21 od sposobu kształtowania graczy najpierw musisz wdrożyć jakąś alternatywę. Jeżeli Twój program wypali będzie tą alternatywą. Jednak najpierw musimy poczekać na jego wyniki i do puki ich nie będzie nie powinniśmy rezygnować z tradycyjnej ścieżki rozwoju zawodników. Czyli jeszcze 5-8 sezonów powinny funkcjonować równolegle oba sposoby. A to oznacza że przez ten czas zamiast odsądzać od czci i wiary innych powinieneś (albo my jako społeczność BB) wypracować jakiś typ współpracy który ograniczy pretensje stron i nie pozwoli na negatywne postrzeganie kadry przez postronnych.

From: m4ti_
This Post:
00
159725.195 in reply to 159725.194
Date: 10/26/2010 10:43:39 AM
Overall Posts Rated:
2121
Odbiegając od tematu to fortuna nam sprzyja i wylosowała nam drużyny które nie powinny nam sprawić kłopotu:).
Bardzo duża szansa na zakończenie fazy grupowej z rezultatem 7-1.

From: MuzG

This Post:
00
159725.196 in reply to 159725.195
Date: 10/26/2010 10:51:04 AM
Overall Posts Rated:
3030
Odbiegając od tematu to fortuna nam sprzyja i wylosowała nam drużyny które nie powinny nam sprawić kłopotu:).

Trzymam kciuki żeby żadna z wylosowanych drużyn nie spięła się na nas tak jak wczoraj Islandia na U21. Mimo wszystko ręka musi ciągle być na pulsie

From: m4ti_

To: MuzG
This Post:
00
159725.197 in reply to 159725.196
Date: 10/26/2010 12:02:24 PM
Overall Posts Rated:
2121
Najgorsza będzie Norwegia ale gramy z nią u siebie wiec luzik:) Entuzjazm prawie już doszedł do wyjściowego poziomu bo luznym meczu z Bahama, co ciekawe oni tez luzno do tego podeszli;] W poniedzialek juz powinien miec wyjsciowy poziom i zaczniemy budować entuzjazm;]

This Post:
00
159725.198 in reply to 159725.197
Date: 10/26/2010 12:55:38 PM
Overall Posts Rated:
9494
Najważniejsze żeby forma nam dopisała :)

Advertisement