Πάντα μου άρεσε το θέμα με την προπόνηση παικτών για την εθνική... οπότε θα πω την άποψή μου και εγώ!!
Για μένα το πρόβλημα δεν είναι ένας ή δύο παίκτες... και κατά πόσο θα χαθεί ένας παίκτης, αλλά το γεγονός πως δεν υπάρχει πληθώρα επιλογών. Νομίζω πως εκεί πρέπει να εστιάσουμε. Να υπάρχει πληθώρα επιλογών από τον εθνικό προπονητή, ώστε να μην εξαρτάται από τις ορέξεις "κάποιου" μάνατζερ... ή την αγωνιστική κατάσταση του κάθε παίκτη.
Αυτό προϋποθέτει πως θα υπάρχουν περισσότεροι που θα προπονούν παίκτες για την εθνική.
Διαβάζω ότι δεν γίνεται να προπονήσεις παίκτη σε μεγάλη κατηγορία για την εθνική. Διαφωνώ. Μπορείς να προπονήσεις ΕΝΑΝ παίκτη τουλάχιστον. Αυτό που δεν μπορείς να κάνεις είναι να προπονήσεις 2 ή 3 παίκτες. Εγώ αποφάσισα κάποια στιγμή να προπονήσω τον Sichamenopoulo
(13390950) με σκοπό να φτάσει στην εθνική από πείσμα... επειδή με απέρριψε ο τότε προπονητής της μικρής εθνικής. Κατάφερα και τον έφτιαξα όσο καλύτερα θεωρούσα πως μπορούσα και στην συνέχεια τον έδωσα. Έφτασα όμως μέχρι την ΙΙ προπονώντας και σίγουρα θα μπορούσα να τον είχα κρατήσει.
Εκεί που θέλω να καταλήξω είναι... στο γεγονός πως οι Κινέζοι για παράδειγμα, έχουν αναπτύξει ένα μοντέλο προπόνησης το οποίο από ότι φαίνεται το ακολουθεί πιστά ολόκληρη η κοινότητα... και το κάνουν πρωτίστως για την ομάδα τους. Οτιδήποτε αξιόλογο κυκλοφορεί στην αγορά το χτυπάνε σε λογικές τιμές... προπονούν οποιαδήποτε εθνικότητα... πουλάνε με σημαντικό κέρδος. Οι μικροί-καλοί Κινέζοι σπάνια βγαίνουν στην αγορά... πρώτα τους τουμπανιάζουν και μετά. Εμείς δεν έχουμε ούτε ένα ενιαίο πλάνο προπόνησης... συνήθως στηριζόμαστε στις εμπνεύσεις και το μεράκι του καθενός... και από την άλλη κλαιγόμαστε.
Τέλος θα ήθελα να δω από τον φίλτατο sarithin, μία εμπεριστατωμένη έρευνα πάνω στην προπόνηση, με μετρήσιμα μεγέθη και στοιχεία που θα μπορέσουν να μας διαφωτίσουν, τι να προπονεί ο καθένας, πόσο χρήσιμο είναι το κάθε skill, πόσο χρήσιμο είναι σε κάθε σύστημα ξεχωριστά, ποια η αξία του γυμναστή κτλ. Μέχρι σήμερα στηριζόμαστε σε σκόρπιες απόψεις στα διάφορα φόρουμ... και στα διάφορα κατά καιρούς προγράμματα που κυκλοφορούν γύρω από το παιχνίδι. Αν φυσικά μπορεί και το θέλει και ο ίδιος!!
Αυτά!!!
Καλή συνέχεια σε όλους!!