BuzzerBeater Forums

Βοήθεια – Ελληνικά > καλλιτερες τακτικες

καλλιτερες τακτικες

Set priority
Show messages by
This Post:
00
128330.20 in reply to 128330.19
Date: 1/18/2010 3:09:44 PM
Overall Posts Rated:
170170
eyxaristw rot!!! sigoura tha sou steilw ! thanx kai kala treksimata!!

This Post:
00
128330.21 in reply to 128330.20
Date: 1/18/2010 3:37:17 PM
Overall Posts Rated:
5050
Το σύστημα που παίζω φέτος συνεχώς είναι Λόου Πόστ. Οι PG μου έχουν μισθό $5 000 και $4 900. Δεν έχουν και τόσο καλή πάσα. Τι συμβαίνει? Πολύ απλά δεν περνάνε την μπάλα μέσα τόσο συχνά (γιατί δεν μπορούν) και σκοράρουν αρκετά οι περιφερειακοί μου.
Egw 8elw na dw systima koita mesa na paroun to 70% twn sout oi psiloi kai as ta hasoun.

Πρέπει να έχουν πολύ καλή πάσα το Pg, το Sg και το Sf αλλά να μην έχουν καλό σούτ και οι Ψηλοί να έχουν πολύ καλό σούτ. Πράγμα πολύ δύσκολο...
και ετσι το αλλαξε σε κοιτα μεσα αλλα με σεντερ που δεν ηθελαν να σουταρουν και μονο να πασαρουν και τους κοντους ελευθερους να κανουν το παιχνιδι

Το αντίθετο από αυτό που θες εσύ δηλαδή :)

This Post:
00
128330.22 in reply to 128330.21
Date: 1/18/2010 3:57:13 PM
Overall Posts Rated:
343343
Λοιπόν κανένας παίκτης που δεν μπορεί να σουτάρει/αμυνθεί δεν έχει θέση στην ομάδα μου. Δέχομαι την πάσα και πάνω σε αυτό κτίζω το μέλλον. Μάλιστα αυτό ακριβώς με έκανε να κρατήσω 1 ψηλό μου που η λογική λέει πούλα.

Πιστεύω λοιπόν πως κάνεις λάθος πάνω σε αυτό, αλλά αν είσαι σωστός τότε απλά επιβεβαιώνεις αυτό που λέω τόσο καιρό. Οι εξωτερικές τακτικές αν δεν ευνοούνται είναι πολύ πιο εύκολο να κτιστούν.

Θέλω οι κοντοί μου λοιπόν όταν κάνουν double team στους ψηλούς μου να σουτάρουν τα ελεύθερα σουτ που θα υπάρξουν. Η επικέντρωση όμως όταν το ζητήσω θέλω να ναι στους ψηλούς, επειδή μπορεί ο σκοπός να μην είναι πάντα το σκοράρισμα αλλά η φθορά των αντιπάλων ψηλών.

Όσο για το κοίτα μέσα μπας και ψαρώσουν και παίξουν 2-3, άμα ο άλλος δει πως οι κοντοί σου είναι φωτιά μου φαίνεται χαζό να το αγνοήσουν. Καταρχήν δεν θα ξέρουν καν αν θα παίξεις εσωτερική τακτική, οπότε η λογική λέει μαν το μαν. Αυτός λοιπόν είναι και ο στόχος μου σαν ομάδα. Να μην είμαι προβλέψιμος.Κάνοντας κάτι τέτοιο πλέον μπορείς να παίξεις πλέον και τακτικές όπως το σπρώξε.

Ωραία τα παραμύθια αλλά λείπει ο δράκος

Last edited by JohnnyB at 1/18/2010 3:58:29 PM

From: GEORGE

This Post:
00
128330.23 in reply to 128330.22
Date: 1/19/2010 10:28:54 AM
Overall Posts Rated:
00
loipon egw paidia fetos paizo koita mesa kapoies fores. o c exei kalo sout.kai o pf episis me voithane poli o c einai kai protos skorer tis omadas mou pantos paidia nomizo to kalitero sistima ama exei kontous einai princeton. me pg-c katapliktikos sindiasmos.

telos panton gia vasiki epithesi ti exete na peite egw pisteuo einai kali taktiki ama o antipalos einai aprovleptos

This Post:
00
128330.25 in reply to 128330.24
Date: 1/19/2010 5:58:57 PM
Overall Posts Rated:
115115
ρε παιδιά έλεος μ'αυτή την ορθογραφία!!!!

Πάρτε ενα λέξικο!!! κατεβάστε από το ίντερνετ ένα, κάντε κάτι τελοσπάντων!!!!
''Καλλιτερες'' είναι δυνατόν????????? Καλύτερες είναι το σωστό!!!

This Post:
00
128330.26 in reply to 128330.25
Date: 1/20/2010 1:16:45 AM
Overall Posts Rated:
303303
Οταν εγω πηγαινα σχολειο ετσι γραφοτανε .. δεν λεω οτι ειμαι ο καλυτερος (ετσι γραφετε?) ορθογραφος αλλα προσπαθω για το καλυτερο ... η πλακα ειναι οτι εχω προχειρο ενα παλιο αγγλοελληνικο λεξικο και το γραφει και αυτο ετσι καλλιτερος .

This Post:
11
128330.27 in reply to 128330.25
Date: 1/20/2010 2:35:49 AM
Overall Posts Rated:
77
Αξιότιμοι φίλοι μου καλημέρα σας,

Θα ήθελα να απαντήσω σε σένα φίλε Κυριάκο, που επιτίθεσαι με πολύ άσχημο τρόπο σε χρήστες (το έχω ξαναδεί να το κάνεις). Η λέξη "καλλίτερος" που χρησιμοποίησε ο νίκος προϋπάρχει στην ελληνική γλώσσα απο τα αρχαία και το επίθετο "καλός"
Θετικός Καλός -> Συγκριτικός Κάλλιον ->Υπερθετικός Κάλλιστος. Συνεπώς πολύ σωστά ο νίκος χρησιμοποίησε την λέξη έτσι γραμμένη ορμώμενος απο τα αρχαία ελληνικά. Οι γλωσσολόγοι ακόμα τσακώνονται για την ορθότητα του σωστού, φίλε Κυριάκο. Η λέξη "καλύτερος" αποτελεί χαρακτηριστική περίπτωση της ΑΝΑΛΟΓΙΑΣ στη γλώσσα. "Η αναλογία (analogy) δηλ. σημαίνει τη μεταβολή (analogical change) ή τη δημιουργία (analogical creation) ενός γλωσσικού στοιχείου υπό την επίδραση άλλου, πιο γνωστού ή πιο συχνού στη χρήση μιας γλώσσας" (Β. Αργυρόπουλος Βιβλίο Θέματα Ετυμολογίας και Ορθογραφίας). Τελικά όπως εξήγησε ο Χατζηδάκης το καλύτερος γράφεται με "υ", γιατί έχει σχηματιστεί κατά τον αντίστοιχο βαθμό των επιθέτων σε -ύς ( πλατύς- πλατύτερος, ταχύς- ταχύτερος κ.λ.π.). Σίγουρα είναι πιο διαδεδομένο φίλε Κυριάκο, αλλά δεν νομίζω οτι και οι ίδιοι οι φιλόλογοι έχουν καταλήξει ποιό είναι το σωστό, οπότε και ο Νίκος δεν είναι υποχρεωμένος να το γνωρίζει. Συνεπώς, πρίν πεις κάτι και επικρίνεις κάποιον (που στο κάτω κάτω δεν έκανε και κανένα έγκλημα), να το σκέφτεσαι. Και πάνω απ' όλα (επειδή και γώ έπεσα στο παρελθόν στη λούμπα της αγένειας εδώ μέσα) να είσαι ευγενής. Υπάρχει και ορθότερος τρόπος να του το πεις και να τον πείσεις.

Υ.Γ. Μάθε λοιπόν και σύ (τώρα γίνομαι και γώ κακός) να γράφεις τη λέξη "τέλος πάντων". Αποτελεί συνθετικό 2 λέξεων και αφού όπως λές χρειάζονται κάποιοι λεξικό, θα σε συμβούλευα να προμηθευτείς και σύ ένα.

ΦΙΛΙΚΑ - ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Last edited by Δημήτρης at 1/20/2010 2:37:03 AM

This Post:
00
128330.28 in reply to 128330.27
Date: 1/20/2010 5:20:55 AM
Overall Posts Rated:
113113
Αυτό σημαίνει ανάλυση θέσης :-)

Ισχύει στο έπακρο αυτό που γράφεις αλλά στην καθ' ομιλουμένη έχει πλέον επικρατήσει το ''καλύτερος'' άρα δεν τίθεται ζήτημα.
Ωστόσο και έτσι όπως το γράφει ο Νίκος δεν υπάρχει λάθος, για το λόγο που εξήγησες.

Όμως ας πούμε όταν λέει ''έτσι γράφετε'', αντί να πει ''έτσι γράφεται'', υπάρχει λάθος και για μένα που έχω και κόλλημα με την ορθογραφία, είναι σημαντικό.

Πάντως αντί να επικεντρωνόμαστε σε λάθη που αφορούν 1-2 γράμματα, καλό θα ήταν να μας προβληματίσει η ισοπέδωση της ελληνικής γλώσσας και η χρησιμοποίηση αυτού του εκτρώματος, των γκρίκλις.

Τέλος πάντων, αυτά σαν μια μικρή παρένθεση, καλό είναι να μην το συνεχίσουμε γιατί είμαστε ολίγον οφ τόπικ.

This Post:
00
128330.29 in reply to 128330.28
Date: 1/20/2010 5:34:34 AM
Overall Posts Rated:
303303
Αν νομιζεις οτι εγινε η παρατηρηση περι ορθογραφιας για την ορθογραφια κανεις μεγαλο λαθος :)

Advertisement