A co powiesz o defensywnych Centrach? Mało jest zawodników, którzy mają wysoki SB (>12), a takich co wytrenowane pod maksimum (>18) to widziałem tylko jednego. Akurat teraz jest do oglądnięcia. Jest to pewna alternatywa. Co ważne tańsza, bo nie przekonuje mnie fakt, że IS jest skillem nie do ruszenia wśród podkoszowych. Mnóstwo C i PF mają dziurę w blokowaniu, bo tak należy nazwać fakt <10 na poziomei reprezentacyjnym jak i klubowym. Czy wersja z dołem:
13 16
16 20
nie jest lepsza od dołu Rakusa?
Wiem, że wytrenowanie czystego defensora zajmuje wiele sezonów, ale chciałbym znać opinię w ujęciu teoretycznym. Jest to ciekawe zagadnienie, którego nikt nie podjął się sprawdzić. Nawet swego czasu BBcy (konkretnie BBMarin) odpowiadali na pytania zadawane przez użytkowników i pojawiło się to hasło. Przytoczę to tutaj:
SREZ: Is SB worth the salary on bigs and useful on guards? Are their advantages (or disadvantages) that we do not already know about?
BB Marin: In a word, yes. It's useful all around and it has an impact on shots even though it's not as obvious as a reported block. The amount of that impact is something we do not want to disclose, of course, you just have to find that out for yourself.