BuzzerBeater Forums

BB Hellas > Στατιστική υπηρεσία

Στατιστική υπηρεσία

Set priority
Show messages by
This Post:
00
250787.19 in reply to 250787.14
Date: 11/15/2013 3:59:11 PM
Overall Posts Rated:
162162
Εαν αυτο το νουμερο της εμπειρίας ειναι για ντεκορ οκ.
Αν χρησιμοποιειται για υπολογισμους ομως θα σου πρότεινα να προσθεσεις δεκαδικα για να ειναι πιο ακριβες και αξιοπιστο. Απο την στιγμη που καποιος εγγραφεται στο παιχνιδι ξεκιναει η εμπειρια του να καταγραφεται..

Σκεψου απλα οτι εαν π.χ. εγω ξεκινουσα 5 ημερες αργοτερα θα ημουν μια σεζον λιγοτερη οπότε τα νουμερα θα ηταν πολυ διαφορετικα.. Ισοδυναμουν ομως 5 ημερολογιακες ημερες με 1 σεζον ?

Τωρα για τον Μαμουδιαρη εφοσον ξεκινησε απο την 4η σεζον μεχρι την 24η και πάλι δεν μπορω να τα βγάλω κατω απο 21.. ;)

This Post:
00
250787.20 in reply to 250787.19
Date: 11/15/2013 7:50:33 PM
Overall Posts Rated:
11571157
Το πρόβλημα του πότε θα θεωρήσουμε αρχή του παιχνιδιού είναι δεδομένο. Ο λόγος είναι ότι σε αντίθεση με τα κανονικά πρωταθλήματα εδώ είναι δυνατόν (και σύνηθες) να ξεκινούν οι ομάδες κάποια στιγμή στη μέση της σεζόν. Έτσι θα υπάρχουν ομάδες που θα έχουν μπει την πρώτη μέρα μετά την κλήρωση του κυπέλλου και ομάδες που θα έχουν μπει μία μέρα πριν την λήξη της σεζόν

Δεν υπάρχει τρόπος να χειριστούμε αυτές τις προβληματικές σεζόν συστηματικά με τον ίδιο τρόπο για όλες τις ομάδες. Κάποιες μπαίνουν στην V καηγορία άλλες στην ΙV και υποβιβάζονται άμεσα ή και άλλα σενάρια. Φυσικά όποιος βρει έναν τρόπο μπορεί να προσθέσει στα υπάρχοντα δεδομένα τις σεζόν αυτές και να προχωρήσει σε ανάλυση.

Το κόλπο εδώ είναι η A.Δ.Α που εξομαλύνει σημαντικά το πρόβλημα (στο post θα έχω αναλυτικά το πως βγαίνει αυτό).

Σκεψου απλα οτι εαν π.χ. εγω ξεκινουσα 5 ημερες αργοτερα θα ημουν μια σεζον λιγοτερη οπότε τα νουμερα θα ηταν πολυ διαφορετικα.. Ισοδυναμουν ομως 5 ημερολογιακες ημερες με 1 σεζον ?

Ναι αλλά στην σεζ'ον αυτή μάζεψες πόντους δεν πήγε χαμένη. Επιπρόσθετα στην Α.Δ.Α οι πόντοι που μαζεύει κανείς στις πρώτες χρονιές είναι αναμενόμενο να είναι λίγοι και έχουν διαφορετικό βάρος από άλλες σεζόν. Χοντρικά να το πω έχει μπει ένα αμορτισέρ που τα σταθμίζει αυτά τα πράγματα.

Εάν υποθέσουμε ότι δεν είχε π.χ μετρηθεί σε εσένα η σεζόν 12 τότε η Α.Δ.Α θα ήταν -0,178 αντί για -0,191. Δηλαδή η διαφορά θα ήταν πολύ μικρή. Γενικά οι σταθμίσεις μετά από ένα αριθμό σεζόν ''πνίγουν'' τις αρχικές τιμές και αποχτά σημασία η συνολική πορεία.

Ο Μαμουδιάρης πράγματι πρέπε να έχει μία σεζόν ακόμη. Το καταγράφω ώστε από την επομενη σεζόν να βάλω και την σεζόν που δεν του μέτρησα με τους αντίστοιχους πόντους

Βέβαια να πω την αλήθεια κάπως φιλολογική η κουβέντα γιατί δεν βλέπω ιδιαίτερο ενδιαφέρον..., οπότε πάει για προσωπική χρήση το θέμα

Last edited by GM-sarithin at 11/15/2013 7:59:38 PM

Ο Marinάκης χτυπάει πάντα δυο φορές
This Post:
00
250787.21 in reply to 250787.20
Date: 11/15/2013 8:40:56 PM
Overall Posts Rated:
162162
Πραγματι η διαφορα είναι μικρη.. Νομιζω αν χρησιμοποιουσες δεκαδικα θα ηταν πιο ακριβης η στατιστικη που ειναι και το ζητουμενο..

Βέβαια να πω την αλήθεια κάπως φιλολογική η κουβέντα γιατί δεν βλέπω ιδιαίτερο ενδιαφέρον..., οπότε πάει για προσωπική χρήση το θέμα :)
Μην μασας ρε, κανε παιχνιδι.. :Ρ

This Post:
11
250787.22 in reply to 250787.21
Date: 11/16/2013 3:26:54 AM
Overall Posts Rated:
7070
Αν και καινούριος στο παιχνίδι έχω καταλάβει σχετικά τις λειτουργίες του μέσω της ανάγνωσης πολλών ποστ σου Νεκτάριε. Αυτό εδώ όμως είναι διαφορετικό είναι πολύ ενδιαφέρον και ταυτόχρονα διδακτικό και χρήσιμο! Θα με ενδιέφερε πολύ να συνεχιστεί αυτή σου η προσπάθεια και ανυπομωνώ να δω από που προκύπτουν οι διάφοροι δείκτες που έχεις συμπεριλάβει. Τώρα κατά πόσο υπάρχουν και άλλα στατιστικά που μπορούν να αναλυθούν εγώ δεν μπορώ να το ξέρω όμως θα είχε ενδιαφέρον να φτιάξεις ένα διάγραμμα με συναρτήσεις οι οποίες να δείχνουν την πορεία ,π.χ. των παρόντων ομαδών της Α1, ανα σεζόν.Έτσι μέσω των ξεχοριστών συναρτήσεων για την κάθε ομάδα πάνω στο ίδιο διάγραμμα θα μπορούμε να διακρίνουμε οπτικά την πορεία των ομάδων ανα σεζόν και η σύγκριση με τις άλλες θα είναι ευκολότερη. Δεν ξέρω αν έγινα κατανοητός αλλά πιστεύω πως ένα δίαγραμμα τέτοιου τύπου θα διευκόλυνε και θα έδινε διαφορετική γεύση από την στείρα ανάγνωση των πινάκων, όχι ότι δεν είναι κατανοητοί φυσικά! Ευχαριστώ για τον χρόνο σου!

Με Εκτήμιση,
Νίκος

The enemy of good is...the better!
This Post:
00
250787.23 in reply to 250787.22
Date: 11/16/2013 10:22:03 AM
Overall Posts Rated:
11571157
Καλησπέρα, το σκέφτηκα αυτό που έγραψες και ναι έχεις δίκιο, η οπτικοποίηση θα μπορούσε να κάνει αρκετά πιο ζωντανό το όλο θέμα. Να σου πω την αλήθεια εγώ μονίμως το αμελώ αυτό γιατί μου αρέσει να βλέπω τους πίνακες με τους αριθμούς καλύτερα. Όπως και να έχει σωστή η παρατήρηση αλλά δυστυχώς επειδή το 90% του κειμένου ήταν ήδη στο "τυπογραφείο" δεν υπήρχε χρόνος για αλλαγές. Δε σου κρύβω ότι το πολύ περιορισμένο ενδιαφέρον είναι ένα πολύ σημαντικό αντικίνητρο.

Ευχαριστώ πολύ,
Νεκτάριος

This Post:
33
250787.24 in reply to 250787.23
Date: 11/16/2013 10:28:33 AM
Overall Posts Rated:
11571157
Ακολουθεί η ολοκληρωμένη μελέτη του ranking.

(http://www.uploadmb.com/dw.php?id=1384614756)

Εδώ παιδιά είναι η ολοκληρωμένη έκδοση, υπήρχαν αρκετά κομμάτια πιο τεχνικού χαρακτήρα που αποφάσισα τελικά να μην συμπεριλάβω στο τελικό αρχείο (κυρίως για λόγους συντομίας).

Καλή ανάγνωση ...Κυριακή αύριο

υγ: το θεωρώ ακατανόητο και στο όριο της αγένειας να κατεβαίνει το αρχείο πχ 30 φορές και να υπάρχουν μόλις 5-6 σχόλια. Προσοχή! δεν εννοώ προς Θεού, καλά σχόλια. Μπορεί να είναι και όσο πιο αρνητικά δεν πάει! Τουλάχιστον θα γνώριζα ότι μεγάλο μέρος της κοινότητας δεν ενδιαφέρεται γι'αυτά τα πράγματα και θα γλύτωνα τον κόπο.

This Post:
00
250787.25 in reply to 250787.24
Date: 11/16/2013 11:11:21 AM
Overall Posts Rated:
6565
πολυ καλη δουλεια...
μπραβο σου

This Post:
22
250787.26 in reply to 250787.24
Date: 11/16/2013 11:23:10 AM
Supernova Elites
A1
Overall Posts Rated:
662662
το θεωρώ ακατανόητο και στο όριο της αγένειας να κατεβαίνει το αρχείο πχ 30 φορές και να υπάρχουν μόλις 5-6 σχόλια.

Ας βάλουμε λοιπον το 7ο σχόλιο....!

Έχω κατεβάσει το πρώτο αρχείο και δεν έχω σχολιάσει κάτι...!

Το συγκεκριμένο λοιπόν εγχείρημα έγινε για ομάδες της Α1 και της ΙΙ...Επειδή λοιπόν δεν αποτελώ αντικείμενο αυτής της μελέτης μάλλον δεν με αφορά τόσο αν για παράδειγμα ο Ατσαλάκωτος τα πάει καλά διαχρονικά ή η ομάδα του τα πάει καλύτερα το τελευταίο διάστημα....Θα μ'ενδιέφερε για παράδειγμα να ξέρω πώς μπορώ να βελτιωσω την δική μου κατάσταση ή εικόνα...!

Δεν νομίζω ότι είναι θέμα αγένειας ο σχολιασμός ή όχι της συγκεκριμένης δουλειάς από ομάδες μικρότερων κατηγοριών...Οι ομάδες που αναλύθηκαν είναι αγενές να μην βγαίνουν να πούν ένα μπράβο ή ένα ευχαριστώ για την δουλειά αυτή...

Ισως στο τεχνικό κομμάτι (που δεν έχω κατεβάσει) να υπάρχει ζουμί και για τις υπόλοιπες ομάδες αλλά ο αρχικός τρόπος παρουσίασης προσωπικά μου δείχνει το πώς τα πάνε αυτές οι ψ ομάδες στις οποίες δεν είμαι μέσα και δεν είναι θέμα ούτε αγένειας ούτε έλλειψης ενδιαφέροντος ,απλά δεν είμαι στο target group της μελέτης...Αρα γιατί να σχολιάσω κάτι το οποίο αφορά άλλους...?...:-PP

This Post:
00
250787.27 in reply to 250787.26
Date: 11/16/2013 12:23:19 PM
Overall Posts Rated:
11571157
Μα αυτό που μόλις έγραψες σχόλιο είναι και ακριβώς αυτό ζητούσα!
Για να καταλάβεις φαντάσου ότι εμένα θα με ενδιέφερε μία στατιστική παρουσίαση οποιουδήποτε ομίλου ακόμη και εάν δεν ήταν ο δικός μου. Εσύ , και προφανώς και άλλα παιδιά , έχετε μία διαφορετική οπτική γωνία για το θέμα. Απόλυτα σεβαστό και κατανοητό.

Εεεε νομίζω ότι δεν είναι τόσο δύσκολο (ή κοπιαστικό) να γράψει κάποιος ένα απλό ''δεν με ενδιαφέρει αυτό που διάβασα......''
Το λέω γιατί στο αρχικό post τόνισα το πόσο απαιτητικό σε χρόνο είναι το εγχείρημα.

Δηλαδή νομίζω ότι μία απλή φράση ''καλό ή κακό'', ''ενδιαφέρον ή μη ενδιαφέρον'' κοστίζει λίγο σε χρόνο και , φαντάζομαι συμφωνείς , ότι θα μου έδινε μία πυξίδα για το εάν πρέπει να συνεχίσω να γράφω ή όχι.

This Post:
11
250787.28 in reply to 250787.26
Date: 11/16/2013 12:28:10 PM
Μετεωρα B.C.
A1
Overall Posts Rated:
830830
Second Team:
Avengers B.C.
Ειναι παρα πολυ ενδιαφερον ειλικρινα...Καπου στα σχολια ακουστηκε οτι η πτωση στη συμμετοχη στο παιχνιδι πιθανον να σταματησει και να αρχησουν να ανεβαινουν παλι οι χρηστες..Δυστυχως διαφωνω..θεωρω το συγκεκριμενο κομματι τρομερα ενδιαφερον αλλα ταυτοχτονα ποιστευω οτι ειναι ενα κομματι το οποιο θα απασχολησει κυριως χρηστες που ηδη ειναι στο παιχνιδι και μαλιστα πολλες σεζον ή ειναι ιδιαιτερα ''κολλημενη'' με αυτο( με την καλη παντα εννοια). Παρολα αυτα η προσπαθεια σου Νεκταριε για την αναβθμιση του παιχνιδιου ειναι αξιεπαινη

This Post:
00
250787.29 in reply to 250787.27
Date: 11/16/2013 1:10:50 PM
Supernova Elites
A1
Overall Posts Rated:
662662
Μα αυτό που μόλις έγραψες σχόλιο είναι και ακριβώς αυτό ζητούσα!

Ναι δεν σχολίασα όμως επί του έργου, σχολίασα επί της αγένειας....! Αν θέλεις και σχόλιο επί της στατιστικής παρουσίασης θεωρώ ότι είναι αξιολογότατη, και με μεγάλο ενδιαφέρον για της ομάδες οι οποίες παίρνουν μέρος στην ανάλυση...!

Στο προηγούμενο ποστ απλά εξήγησα γιατί κάποιοι μπορεί να μην έκαναν σχόλια και δεν θεωρώ ότι ήταν θέμα αγένειας...!

Εεεε νομίζω ότι δεν είναι τόσο δύσκολο (ή κοπιαστικό) να γράψει κάποιος ένα απλό ''δεν με ενδιαφέρει αυτό που διάβασα......''
Το λέω γιατί στο αρχικό post τόνισα το πόσο απαιτητικό σε χρόνο είναι το εγχείρημα.

Δηλαδή νομίζω ότι μία απλή φράση ''καλό ή κακό'', ''ενδιαφέρον ή μη ενδιαφέρον'' κοστίζει λίγο σε χρόνο και , φαντάζομαι συμφωνείς , ότι θα μου έδινε μία πυξίδα για το εάν πρέπει να συνεχίσω να γράφω ή όχι.

Ούτε δύσκολο είναι ούτε κοπιαστικό να γράψεις ένα σχόλιο...Νομίζω ότι αυτός που μπαίνει στην διαδικασία να κάνει ένα download αν μη τι άλλο μπορεί να γράψει και ένα θετικό ή αρνητικό σχόλιο...! Καταλαβαίνω ότι μπορεί να ενοχλεί όταν κάποιος δεν μπαίνει καν στον κόπο να γράψει κάτι αλλά από την άλλη εξήγησα τον λόγο για παράδειγμα που δεν το σχολίασα εγώ προσωπικά...! Μου φάνηκε ότι μιλάμε για άλλες ομάδες οπότε έκρινα ότι δεν μου πέφτει λόγος να σχολιάσω κάτι...Θα μου έπεφτε πολύ λόγος όμως αν ήμουν στην Α1 ,το διάβαζα και δεν έλεγα τίποτα...Θετικό ή αρνητικό όπως είπες...!

Διαφωνώ ότι τα σχόλια πρέπει να αποτελούν πυξίδα για το αν πρέπει να συνεχίσεις να γράφεις ή όχι ....Και μαπα να ήταν αυτό που παρουσίαζες πάλι θα ήταν τιμητικό το γεγονός ότι ασχολήθηκες με κάτι που τελικά το μοιράζεσαι με την κοινότητα ,πόσο μάλλον όταν δεν είναι...

Advertisement