Pozdrav zajednico!
Evo vidim da ste već obavešteni o porazu koji smo nažalost doživeli. Češka je jača ekipa i pobedila je u jednom jakom duelu koji smo odigrali. Pogođen je bio fokus napada, ali nije vredelo puno. Startno krilo nam se u toku utakmice povredilo i verovatno da je uticalo na konačan ishod. Možda bi sa zdravim Samardžom pobedili, a možda i ne bi. Sada je gotovo i ne vredi razmišljati šta bi bilo kad bi bilo.
Zvanično, sezona još nije gotova, ali ja bih ipak napravio osvrt na ovaj moj mandat. Malo je vruća glava, ali ipak imam potrebu da kažem neku reč.
Rezultatski loše. To ne mora niko da mi kaže, vidim i sam naravno, jer nisam slep. A budite i uvereni da nikom nije više žao zbog toga nego meni. Ljudi s kojima sam bio u kontaktu, pogotovo u ovoj drugoj sezoni, znaju koliko mi je stalo do svega ovoga i koliko sam se trudio. Nije bilo dovoljno, očigledno. Ni to nije nešto što ne vidim. Da li bi rezultati bili bolji da je neki iskusniji menadžer bio selektor? Verovatno. Ja nisam nikad ni rekao da sam veliki stručnjak. I prvi sam bio za to da se kandiduje neki iskusniji menadžer i da ja povučem kandidaturu, jer je meni interes ove naše male BB zajednice na prvom mestu. I tada bio, i ostaće.
Međutim, kandidovao se ozbiljno još jedan dečko pored mene, meni nepoznat, isto kao i ja što sam bio svima vama verovatno i pomislih zašto bih povlačio kandidaturu u toj situaciji kad je ovo ipak nešto što sam želeo. Verovatno sam požurio sa tim. Verovatno je trebalo da sačekam još koju sezonu, ali šta je tu je. Dve sezone nismo imali dobar rezultat, Bože moj... Neka se sada lepo kandiduje neki dobar menadžer da popravi situaciju. Nije tako teško. :D
Ja ne bih da se pravdam, jer za to nema razloga, a verovatno ni osnova. Samo bih rekao šta mi je Lale napisao kada sam preuzimao dužnost. Parafraziram malo, ali je veoma dosledno... "Generacija je loša i verovatno nećeš proći ni grupu." Spomenuo je i narednu, tj. ovu sada što je igrala i rekao je takođe čini mi se da ima svojih manjkavosti, ali meni je ova generacija ipak bila okej, pa neću ništa da kažem. Šta sam ovim hteo? Ne da se pravdam, već da ukažem samo na to da možda čak ni iskusniji menadžer ne bi doneo medalju, pa s toga smatram da nema potrebe da se diže neka velika drama oko svega ovoga, a pogotovo ne neke ružne reči itd. Svaka reprezentacija ima svoje uspone i padove. Eto ja više neću biti selektor i neka sada bude opet uspon. Ja ću biti najsrećniji.
Kažem da nema potrebe za ružnim rečima, jer smatram da smo svi civilizovani ljudi. Ali svakako možete da iznesete svoju kritiku. Ja od toga ne bežim, jer znam da je zaslužujem. Ko želi da kaže nešto slobodno neka kaže. Pošto je bilo reči da ne preuzimam odgovornost, što nije tačno, imao sam potrebu i ovo konkretno da napišem.
Zahvalio bih se svima koji su glasali za mene i ujedno izvinio, ako su očekivali medalju ili tako nešto. Ja prvi nisam, ali dobro. :) Možda je i to greška moja, ko zna... U ovom utešnom sam i mislio da možemo da pobedimo, ali nažalost nismo uspeli. Atmosfera nije pobednička, pa je možda i suvišno da se nešto puno zahvaljujem, ali kao čovek imam potrebu da iskažem zahvalnost ljudima koji su bili tu i koji su mi pomagali svojim savetima i koji su zajedno sa mnom pratili utakmice. Pre svega selektorski tandem seniora, bivši selektor Mare, skauti Spaciulis i Andra i u početku Lale. Takođe, moram da spomenem Tunjevinu koji se ponudio na kraju prošle sezone da pomogne. Nisam ga kontaktirao, ali svakako cenim gest. Mislim da nisam nikog izostavio.