Pozdrav zajednico!
Pobedili smo Izrael rezultatom 79-57
(43291). Veoma lepa pobeda za naš tim. Potpuno očekivano, ali nešto lakše nego što se očekivalo. Bilo je tu i lepo postavljene taktike od strane našeg stručnog štaba i mene, a bilo je i sreće malo.
Potpuno je predviđeno da će oni morati da gađaju naše fokuse da bi pobedili, jer su imali manji ent od nas, a mi još imali domaći teren. Mi smo verovatno najjači za igru pod košem što su oni i pokušali da pogode, ali upravo zbog toga smatrao sam da je najbolje da odigramo kretanje. Da stvar bude još bolja umesto standardnog krila postavili su krilnog centra, pa je naše krilo dalo najviše poena u našem timu, a i fino je branio njihovo krilo, tako da im se ta zamena nije isplatila, a nama je mnogo pomogla... Sreća je malo ispratila hrabrost u ovom slučaju.
Drugi bitan faktor utakmice, a možda čak i bitniji od prvog bila je odbrana. Ja sam na malo teži način shvatio da se u mladoj reprezentaciji uspesi postižu odbranom, a ne napadom, pa sam se danas usredsredio pre svega na odbranu. Ona je tokom celog meča radila posao i donela nam ovako ubedljivu pobedu, jer su Izraelci u potpunosti bili zaustavljeni. Jednostavno, bilo je izabrano 5 igrača sa najboljim odbranama i tu nema još mnogo šta da se kaže.
Stvarno me raduje ova partija i zbog toga što nismo bili kompletni. Falilo nam je standardno krilo, a i najbolji centar Batrićević nije bio baš u najboljoj formi, tako da ova generacija očigledno ima potencijala i verovatno možemo do samog kraja, jer Izrael smatram jednom od boljih ekipa na ovom turniru.
Čekamo protivnika kog ćemo dobiti za 10-15 minuta. Najverovatnije Kolumbija s kojom smo već igrali i koju sam odmah istakao kao jednu od boljih reprezentacija, a oni su i opravdali te reči uspevši da ođu ovoliko daleko.
Sve u svemu, jedan lep i uspešan dan za mladu reprezentaciju Srbije. :)