BuzzerBeater Forums

BB Suomi > Uusi henkilökunta

Uusi henkilökunta

Set priority
Show messages by
This Post:
00
53313.19 in reply to 53313.11
Date: 10/12/2008 2:32:43 PM
Overall Posts Rated:
2323
Näitä Charlesin kommentteja/selityksiä on kyllä luettu, mutta...

Pelaajien palkat nousevat kehittymisen myötä - joka on perkuleen oikein ja aivan selvä asia kaikille. Mutta tämä uhkailtu henkilökunnan palkkojen viikottainen nosto ei mahdu millään kupoliin! Sarjavoittaja voi tietysti kauden päätteeksi nostaa hyvän valmentajan ja muunkin henkilökunnan palkkoja, mutta mihin v***uun perustuu henkilökunnan palkkojen nosto viikottain, kun niitä ei edes voi treenata? Samoin huonoa valmentajaa pitäisi sitten saada rokottaa huonosta tuloksesta ja treenistä!

Eikö nyt jotain sopimustyyppistä ratkaisua voisi kehittää? Yhden-kahden kauden sopimus tietyllä palkalla. Joku bonus sarjanoususta esim sopimukseen mukaan.

Voisin laittaa näitä kysymyksiä toki myös tuonne Globaalin puolelle, mutta siellä on niin hektiset keskustelut menossa, että yksittäistä tekstiä ei kukaan lue, saati sitten kommentoi siihen asiallisesti.

Mielestäni tässä pitäisi joka maan antaa GM:n kautta asiallista palautetta ja mahdollisia toiveita tuonne ylös. Josko menisivät jäsenneltyinä ja asiallisesti perusteltuina jopa perille? Osittain edes?

Kaikillehan tämä on sama systeemi siitä en valita, mutta ei tunnu kovin realistiselta tämmöinen. Jos siis reaalimaailmaan edes yrittäisi jotenkin verrata.

This Post:
00
53313.20 in reply to 53313.19
Date: 10/12/2008 2:45:24 PM
Overall Posts Rated:
2323
Jatketaan sen verran vuodatusta, että laitetaan plussat ja miinukset tälle uudistuksille:

+ Yksilöllinen henkilökunta joka joukkueella
+ Erilaisten erikoistaitojen mukaanotto henkilökunnalle
+ Jotain on ainakin yritetty kehittää

- Palkkojen nousu ilman mitään kehitystä tiedossa/taidoissa
- Ei mahdollisuutta palkkojen alentamiseen
- Pitää ostaa, muttei saa myydä
- Lisää tasoeroja köyhien/rikkaiden välillä. Hyvillä suhteettoman kovat ostohinnat
- Taitojen puolittaminen oli eduksi parittoman tason (5,7,9) omaavalle henkilökunnalle

Idea kehittämisestä oli siis ihan hyvä, mutta toteutus vähintäänkin ontuva, jollei jopa aivan jalaton.

This Post:
00
53313.21 in reply to 53313.18
Date: 10/12/2008 7:31:49 PM
Overall Posts Rated:
22
Minusta on hyvä, että vanhasta järjestelmästä on selvä jatkuvuus uuteen. Moni tuntuu hermoilevan siitä, että nyt pitäisi nopeasti ostaa uusi työntekijä ja hinnat ovat ylhäällä.


.. minä mitään hermoile, sanon vaan, jos me molemmat "ostamme" postimerkin 1:llä eurolla ja minun on huomenna 1000000€ arvoinen ja sinun 10€ arvoinen, ottaisiko päähän? Näin tässä on käynyt.

Itselläni on ainakin koko ajan ollut sellainen henkilökunta, joka vastaa tarpeitani ja jolle joukkueellani on varaa maksaa.


Niin minullakin, muttei se poista sitä totuutta, että jotkut hävisivät tässä ja en edes itse katso kuuluvani näihin, on vaan aina ollut tapana katsella asioita hieman laajemmalla perspektiivillä.

Tämä palvelee myös vähemmän aktiivisia käyttäjiä. Heillä voisi mennä pitkäkin aika "väärän" tason henkilökunnalla ennen tilanteen huomaamista ja mahdollisuutta reagoida siihen. Epäaktiivisuus ei ole välttämättä merkki huonosta tai laiskasta pelaamista, sen taustalla voi olla myös selkeiden suuntaviivojen luominen ja niiden mukaan pelaaminen.


Kyllä niitä pelejä ja esim. loukkaantumisia pitää katsoa, kuten myös jaettuja peliminuutteja, niin yksi vilkaisu henkilökunta/taloussivulle ei varmaan olisi pahitteeksi. Lisäduuniahan tuossa epäaktiiviselle tulee, kun joutuu henkilökuntaakin shoppailemaan.

Toki uudet, korkeammat taitotasot (6-7) ja erikoisuudet ovat jotain uutta, mitä vanhasta järjestelmästä ei ole jatkumona tullut.


Ei tullut ei ja ilmeisesti luulet minun niiden perään haikailevan, joka ei pidä paikkaansa, lisää vaan eroa rikkaiden ja köyhien välille, kuten Bunter jo esittikin. Puhun mm. tason 5 valmentajista(näyttävät menevän n. 1000000$ hinnalla) aivan törkeä etu kun edeltäjästä ei edelleenkään maksettu mitään(ja pitää vielä muistuttaa, että minulla on tuo 5-tason koutsi).

Nämä luovat nopeammin tarpeen päivittää henkilökuntaa omallekin joukkueelleni, vaikka henkiökuntatilanteeni oli muuten hyvällä mallilla.


Sinulle hyvä, joku toinen saattoi hävitä n. 2 miljoonaa.

No, ei se nyt täysin käsittämätöntä sentään ole. Managerien valitsemaan tilanteeseen ei selvästikään ole haluttu hakea muutosta. Kaikilla on sellaista henkilökuntaa, jonka palkkojen maksamiseen heillä on ollut halua järjestelmän muuttuessa. Henkilökuntaa vaihtaessaan kaikki maksavat, eikä kukaan saa hyvitystä nykyisistä työntekijöistään. Muutoksessa on melkeinpä aina niitä, jotka hyötyvät muutoksesta jollain mittarilla tai tietyllä tapaa ajateltuna enemmän kuin toiset, mutta ei tässä mistään kohtuuttomasta edusta ole mielestäni kyse


Mutta jotkut saivat hyvitystä entisistä työntekijöistään, nyt kun ajattelen, niin kaikkien olisi pitänyt saada tason 1 peruspellet ilman erikoisuuksia, silloin olisi menty tasapuolisesti ja kaikilla varaa ja sitten vaan markkinoille ihan pirusti niitä parempia vaihtoehtoja.

Kohtuuton etu??? Jos olisin saanut esim kaikki tason 1 henkilökuntaa ja joku toinen kaikki tasoa 5, olisi minulla(noin suunnilleen arvottuna nykyhintojen mukaan) mennyt 2 miljoonaa noihin henkilökuntaostoihin päästäkseni samalle tasolle. Joo eihän se minulle ole kuin n. 20 kotiottelun yleisötulot, joko alkaa kellot soittaa? Edellenkään niihin alkuperäisiin ei ollut sijoitettu hankittaessa pennin latia.

Ehdottaisinkin jonkinlaista windfall-veroa lisättäväksi..

This Post:
00
53313.22 in reply to 53313.21
Date: 10/13/2008 1:06:19 AM
Overall Posts Rated:
1313
Mutta jotkut saivat hyvitystä entisistä työntekijöistään, nyt kun ajattelen, niin kaikkien olisi pitänyt saada tason 1 peruspellet ilman erikoisuuksia, silloin olisi menty tasapuolisesti ja kaikilla varaa ja sitten vaan markkinoille ihan pirusti niitä parempia vaihtoehtoja.

Tuo ratkaisu olisi ollut melko huono siihen nähden, että se olisi pakottanut kaikkia hankkimaan kovalla rahalla uuttaa henkilökuntaa jotta harjoitusnopeus pysyy samana ja henkilökunta muutenkin saman tasoisena kuin aiemminkin, ja se ei olisi ollut kovin reilua niitä kohtaan jotka ovat tällä hetkellä aivan peeaana. Nyt kun kaikki saivat vanhaa tasoa vastaavan henkilökunnan, ei tule mitään 'pakottavaa' tarvetta uusia henkilökuntaa.

From: ietu
This Post:
00
53313.23 in reply to 53313.22
Date: 10/13/2008 4:48:04 AM
BcEsa
III.3
Overall Posts Rated:
371371
Second Team:
BcEsa II
en ihmettele yhtään jos ensi kaudella tulisi uudistus, jossa joutuisimme maksamaan jo draftipaikoista, se kenellä on eniten rahaa, saa parhaimman draftin. Tuntuu että tämä touhu on menossa siihen suuntaan.

Ymmärtäisin kyllä tämän valmentaja uudistuksen, jos pelaajat eivät maksaisi niin paljoa, mutta mitä hyötyä siitä on 2-4 divarilaisille? kuten tällä kaudella tuli uudistus näistä Potentiaaleista, joidenkin pelaajien hinnat nousivat pilviin. Uudistukset ovat ajatukseltaan hyviä mutta auttaako se pelaamista jos kaikki rahat viedään ensin jotta saadaan hyvä junnupelaaja ostettua ja sen jälkeen pitäisi vielä valmentaja vaihtaa kauheaan hintaan kun hän pyytää järjetöntä palkkaa? Kuinka ns. pienet joukkueet voi ikinä saada pelaajiaan nyt maajoukkueeseen jos joku SM-Koriksen valmentaja voi tehdä 2vk:ssa saman kuin 3divarilainen 4vk:ssa? Ja miksi valmentajat saa joka viikko nostaa palkkojaan ja pelaajat vain kerran kaudessa? onko nämä asiat mietitty aivan loppuun? kuka nämä päättää?

näköjään tämä peli alkaa olemaan sellainen että parempi vaihtaa Setup:iin, vaikka tämä peli on valovuoden kehittyneempi, mutta tässä ei tarjota tilaisuutta nousta paremmaksi. Olisiko mahdollista tehdä Suomeen sellainen kysely, jossa vastataan kyllä tai ei uudelle henkilökunnalle, olisi mielenkiintoista nähdä kuinka äänet jakautuisi. Olisiko mahdollisuuksia saada tällainen kysely?

PS. pahoittelen huonoa kieltäni ja erittäin huonosti esiteltyjä asiota, en loista äikässä.

Last edited by ietu at 10/13/2008 4:51:35 AM

This Post:
00
53313.24 in reply to 53313.19
Date: 10/13/2008 6:54:11 AM
Overall Posts Rated:
587587
Voisin laittaa näitä kysymyksiä toki myös tuonne Globaalin puolelle, mutta siellä on niin hektiset keskustelut menossa, että yksittäistä tekstiä ei kukaan lue, saati sitten kommentoi siihen asiallisesti.

Jos haluat edes mahdollisuuden vastaukseen suoraan pelin kehittäjiltä, niin se on kuitenkin ainoa vaihtoehto. Jos sinulla on puolestaan kehitysehdotuksia (joiden kannattaa nopean toteutuksen kannalta olla nykyiseen järjestelmään sidottuja, ei täysin korvaavia), niin niiden paikka on Suggestions-alue.

GM:t ja BB:t käyvät toki jollain tasolla keskustelua keskenään ja minunkin kauttani menee suomalaisten huolia eteenpäin, mutta ne ovat aina koottuja, lyhennettyjä ja itse rakentamani kokonaiskuvan perusteella suodatettuja. Yksilöllisempään palveluun ei valitettavasti ole resursseja, vaikka sen niin mielelläni tekisinkin.


Josko menisivät jäsenneltyinä ja asiallisesti perusteltuina jopa perille? Osittain edes?

Osittain varmasti, mutta kuten totesin tuossa ylempänä, niin lyhentelyä ja suodatusta varmasti tapahtuu.

This Post:
00
53313.25 in reply to 53313.22
Date: 10/13/2008 6:56:55 AM
Overall Posts Rated:
22
markkinoille ihan pirusti niitä parempia vaihtoehtoja.


Tämä tarkoitti ihan sitä mitä siinä sanottiin ja sitten kahden viikon kuluessa olisi voinut pudottaa määrät normaaleihin, näin ei managerejen koko kassa menisi valmentajan hommaamiseen. Niitä 6-7 tason tyyppejä olisi heti alusta voinut olla ihan normaalimäärä.

Hieman ot: Olen ihmetellyt tässä oikeastaan koko pelaamisen ajan tuota miten joillakin on varaa ostaa noita pelaajia, kun omaan kassaan ei ylimääräistä jää sitten millään. Kaikki pitää pistää jatkuvasti täyteen tulevaan areenaan..

This Post:
00
53313.26 in reply to 53313.21
Date: 10/13/2008 7:11:17 AM
Overall Posts Rated:
587587
.. minä mitään hermoile, sanon vaan, jos me molemmat "ostamme" postimerkin 1:llä eurolla ja minun on huomenna 1000000€ arvoinen ja sinun 10€ arvoinen, ottaisiko päähän?

En viitannut sinuun, vaan yleiseen keskusteluun, jota esimerkiksi globalilla käydään, ja yleiseen markkinakäyttätymiseen, joka heijastuu nykyisissä hinnoissa. Keskustelu on hermostunutta ja markkinoille on rynnätty ymmärtämättä kokonaistilannetta ja muiden toimijoiden ratkaisuja.

Jos on tarve postittaa kirje, niin molempien merkki toimii yhtä hyvin. Luovuttaessa näillä merkeillä ei ole arvoa. Seuraavaa merkkiä ostettaessa hinnat ovat todellisia, mutta emme vielä tiedä, kumpi meistä postittaa seuraavaksi kirjeen ja kumpi kuplavolkkarin. Hintojakaan emme siksi tiedä.

Itselläni on ainakin koko ajan ollut sellainen henkilökunta, joka vastaa tarpeitani ja jolle joukkueellani on varaa maksaa.

Niin minullakin, muttei se poista sitä totuutta, että jotkut hävisivät tässä ja en edes itse katso kuuluvani näihin, on vaan aina ollut tapana katsella asioita hieman laajemmalla perspektiivillä.

Tämä "totuus" on aika subjektiivinen. En koe voittaneeni tai hävinneeni; koen saaneeni vanhaa henkilökuntaani vastanneen henkilökunnan nyt muutoksen jälkeen. Puhun omasta joukkueestani siksi, että siitä minulla on henkilökohtainen kokemus. Vaikka peilaan kaikki arvioni isompaan kuvaan, en voi tietää yksittäisten käyttäjien toimia tai edes trendejä, sillä vanha henkilökuntajärjestelmä ei ole antanut mitään tietoa ulospäin. Nyt meillä on markkinahinnat antamassa jotain tietoa.

Tiedotus muutoksesta olisi kyllä voinut olla tarkempaa ja korostaa paremmin vanhan ja uuden järjestelmän välistä jatkuvuutta.


Ei tullut ei ja ilmeisesti luulet minun niiden perään haikailevan, joka ei pidä paikkaansa, lisää vaan eroa rikkaiden ja köyhien välille, kuten Bunter jo esittikin.

Vastasin viestiisi, mutta käsittelin asiaa yleisellä tasolla. Sama nyt.

Mutta jotkut saivat hyvitystä entisistä työntekijöistään, nyt kun ajattelen, niin kaikkien olisi pitänyt saada tason 1 peruspellet ilman erikoisuuksia, silloin olisi menty tasapuolisesti ja kaikilla varaa ja sitten vaan markkinoille ihan pirusti niitä parempia vaihtoehtoja.

Miksi pitäisi luoda keinotekoinen epäjatkuvuuskohta? Minulla on vahva usko siihen, että yleisellä tasolla joukkueilla on sellainen henkilökunta, minkä he ovat halunneet ja kokeneet tarvitsevansa niillä edellytyksillä, mitä a) henkilökunta-arpajaisissa on ollut saatavilla ja b) mihin heillä on ollut varaa.

Last edited by GM-WallyOop at 10/13/2008 7:12:21 AM

This Post:
00
53313.27 in reply to 53313.26
Date: 10/14/2008 12:21:39 PM
Overall Posts Rated:
587587
Tässä yksi tilannetta selventävä BB-kommentti (49875.197).

Itseäni kiinnosti kommentti vanhan systeemin tason 1 ja 10 valmentajan erosta, jonka vihjattiin olevan pienempi kuin moni kuvittelee. Saa nähdä, jatkuuko keskustelu tästä aiheesta.

From: hoo-cee
This Post:
00
53313.28 in reply to 53313.27
Date: 10/14/2008 4:46:49 PM
Overall Posts Rated:
106106
Itse tykkään pääosin. Ihan kiva, että toi homma vähän muuttuikin.

Sitä en kyllä sitten tiedä, onko hyvä, että joidenkin henkilökunnan henkilöiden avulla pystyy "ostamaan" arvosanoja peleihin (esim. pelikunto, isompi kotietu), mutta muutenhan toi tuo vähän syvyyttä peliin.

Mitä tulee noiden korkeisin hintoihin tällä hetkellä, niin eipä niitä kukaan pakota ostamaan, jos tuntuu, että rahansa voi käyttää paremminkin. Hyvien valintojen tekemistä tämä peli melko pitkälti onkin... Kun luki noita Charlesin kommentteja, niin pitänee miettiä, josko tuosta staffista pitäisi säästää vielä enemmän - nyt tuntuu jo, että ollaan säästetty melko paljon moniin verrattuna, muttamutta... Aina voi parantaa.

From: Bunter

This Post:
00
53313.29 in reply to 53313.28
Date: 10/15/2008 1:57:32 PM
Overall Posts Rated:
2323
No kiva!

Tämähän Charlesihan sit tarkoittaa, että koko henkilökunta kortistoon ja halvemmat 1-luokan miehet tilalle, JIPPII!!

Ero kun on niin pieni. Mutta palkat laskee. Siitä manageri tykkää.

Vai voiko sieltä tulla naisiakin ruotuun?

Näinkö se menee :D

Advertisement