"Az elején tényleg úgy gondoltam hogy majd csinálok belőle egy f..sza SG-t, de idő közben változott a véleményem és az elgondolásom. A változást jogát mindig fent tartottam, úgy érzem nincs jogod megkérdőjelezned a becsületemet vagy a szavahihetőségemet sem eddig sem ezután sem. Olyan hozzáállással viszont mint a tiéd, nehezen tudsz kompromisszumot kötni. Magadat minősíted azzal, hogy scout létedre az anyanyelveden szidalmazol és ócsárolsz egy tárgyalóképes menedzserrel, meg sem hallgatod, pedig tárgyalóképes...! "
Tárgyaltam veled. Úgy gondoltam, hogy meg is egyeztünk. Ahogy azt már korábban megírtam, a tudtunk nélkül változtattál, akkor most milyen tárgyalást vársz tőlem? Miért nem akkor tárgyaltál, amikor megváltoztattad az edzését? Most jössz tárgyalni, amikor észrevettük, hogy más edzésmunkát végzel. Mégis mikor szerettél volna szólni? 25 éves korában? Az milyen tárgyalóképesség, amiről te beszélsz? Mégis milyen alapon teszel nekem szemrehányást, nem én állítottalak kész helyzet elé. Úgy könnyű a tárgyalóképességről papolni, ha a másikat kényszerhelyzetbe hozod.
Csak hogy mindenki, aki olvassa a fórumot, értse, hogy miről van szó. Többször hangoztattam azt, hogy egy válogatott edzéstervét felépíteni 6-7 szezonra kell előre. Nincs minden évben olyan tehetség, mint Fazekas, olyan csak minden 4-5 szezononként van, és örülhetünk, ha nem kerül bothoz. Ha valaki ennyire tehetséges, annál joggal számolhatunk azzal, hogy 24 éves kora környékére elérheti a válogatottságot. A többiek edzése pedig erre a tényre épül tovább, tehát kevesebb fiatalnak javasoljuk, hogy DH-nak edződjön, és többnek, hogy irányítónak. Ha valakinek kipattan a fejéből valami, és elkezd mást csinálni, akkor az egész tervet alakíthatom át több szezonra, mert a posztjára kellene találni a korosztályából valakit, aki később pótolhatja. U21-ről már nem is beszélve, ott még ennyire sem lehet rugalmasan változtatni. Köszönöm, hogy kaptam tőled egy érdekfeszítő feladatot, hogy gondolhatom újra a teljes 18-20 év közötti korosztály edzésprogramját. Így tényleg jól lehet válogatottat építeni. Ebből is látszik, hogy mennyire nem vagy képben, de engem, mint scoutot bírálsz, pedig nem érted, hogy ez a feladat miről szól.
Más... Eddig csak a stílusommal volt bajod, most már az anyanyelvemmel is? Egy magyar fórumon vagy, ha nem vetted volna észre. De ha csak ez a probléma, van egy fordítói diplomám angolból, csak hogy ne kelljen féltened engem a kapcsolattartás sikerességétől, tehát folytathatjuk úgy is, ha megfelel.
"Egy jó multiskilles DH persze mindig jó ha van, viszont Fazekasban szerintem több rejlik. Nagyon jó magyar SG palántát találni a draftnál könnyű, viszont BD-nagyon nehéz. Nézd csak meg Körösit... Ebből az úgy beszélek mint az óvodással stilusból pedig nem kérek, lehet értelmesen is tárgyalni valamiről, nem mutogatva meg rémhíreket terjesztve- hogy oda a legnagyobb magyar tehetség. Ha pedig tényleg a legjobbat akarod a Magyar Válogatottnak akkor próbáld megtalálni a közös hangot, másképpen többet ártasz mint használsz!"
Senki sem terjesztett rémhíreket, az hangzott el, ami a tény. Még csak nem is én fogalmaztam meg, hanem egy másik hozzászóló, hogy a legnagyobb tehetség IR vagy DH poszton. Ő nem tudhatta, hogy eleve DH-nak volt tervezve, de jól megfogalmazta a lényeget.
Úgy gondolom, egyértelmű voltam, hogy mit gondolok szakmailag arról, amit csinálsz. Az önmagáért beszél, hogy 13-as belső védekezést szeretnél csinálni a magyar BB története egyik legnagyobb DH tehetségének a maga 183 centijével. Ráadásul mindezt úgy, hogy bedobónak edzed, pedig minimum 11-12-es lepattanó minden bedobónak a célszáma, aki kinti játékos. Ezt is tudtad? Ugyanis tudhattad volna, ha tényleg tárgyalsz. Gondolom tudod, hogy egy 183 centis játékosnak kimondottan nehezen fejlődik a lepattanója.
Na, tényleg lezártam a dolgot, mindenki láthatja mi a probléma...