Po pierwsze to Al zaczął szczeniackie ataki i personalne wycieczki oraz uciekał od merytorycznej dyskusji. Możesz prześledzić dyskusję, wszystko widać czarno na białym. Długo wytrzymywałem ale w końcu chamstwo nazwałem po imieniu - też mi się nie podoba, że szkoda, że muszę je znosić, spróbuj może to wytłumaczyć Alowi.
Co do zwracania się to, czepianie się takiego bzdetu przez Ala to też piaskownica.
Zawsze piszę imiona, nicki, zaimki w drugiej osobie i w formie grzecznościowej z dużej litery - no chyba że jest szczególny powód lub szczególne zapomnienie lub roztargnienie. Z szacunku i kultury - nie zmienię tego. Jeślibym z tego zrezygnował, to musiałbym pamiętać, kogo pisać z dużej a kogo z małej, żeby przypadkiem nie wyszło nieelegancko. I pewnie kiedyś bym się pomylił, więc to jest dla mojej wygody.
Co do skracania to czy IRL też zwracasz się zawsze do kogoś z imienia i nazwiska? Czy też korzystasz tylko z jednego członu? Po prostu całość trudniej mi odmienić, a już zupełnie nie mam pojęcia jak to zrobić, gdy występuje twarda spacja, która często występuje z musu, bo nie da się wstawić miękkiej, albo oryginalny nick jest już zajęty.
Do mnie możesz mówić jak chcesz, chociaż ja staram się nicków nie przekręcać (nie mylić z rezygnowaniem z prefixów, postfixów lub dalszych członów w przypadku nicków wieloczłonowych). Także z powodu, że mam problem, czy w tym wypadku drugi człon należy pisać z wielkiej litery czy nie.
Jednak jeśli kolega Al_Said przestanie się zachowywać nieelegancko i wróci do merytorycznej dyskusji, to mogę zdobyć się na wysiłek pamiętania, żeby pisać wbrew ortografii.
Last edited by B.B.King at 1/2/2009 5:00:54 PM