Strasznie nie merytorycznie odpowiedziałeś na moje pytania.
No teraz mnie rozwaliłeś. Ja jedyny staram się merytorycznie porównywać odwróconych do nieodwróconych. Reszta całkowicie ignoruje największy problem starych zawodników i pitu pitu przechodzi nad nim do porządku dziennego.
A ja piszę wyraźnie - że z odwróconymi też będą problemy, jednak one będą rekompensowane przez zalety.
1. Tu rozumiem Twoje podejście. Aczkolwiek realizacja Twojego planu to bardzo długi okres. To że BBcy nie zareagują... nie jest pewne, prawda? A podkreślam że już wcześniej deklarowali w jakim duchu kreują zasady BB.
A to że zareagują też nie jest pewne. Więc ten argument do wywalenia. Póki co zasady są takie, że sprzyjają odwróconych. I według tych zasad trzeba grać.
2. Spytałem o możliwość grania zawodnikami odwróconymi. Jeśli szkolę PG z ID to potrzebuję do s5 C z OD. Dokładniej C z już wytrenowanym OD. W mojej 3 lidze byłby to poziom OD min. 12, Zbiórek i IS min. 11. Niema takich zawodników. I dobrze o tym wiesz. Dlatego musiał bym robić jakieś dziwne machinacje.
Ja wygrałem konferencje trzy razy pod rząd mając podkoszowych, którzy mieli ID=8 oraz OD=7. W ogóle to przez trzy sezony miałem podkoszowych, którzy mieli trzy górne skille na poziomie dziewiątek i ósemek (dwie ósemki i dziewiątka lub dwie dziewiątki i ósemka, nie powiem jak rozłożone). Taki zawodnik może od ręki być zamieniony w kryciu, skoro obrony ma równe. I wytrenowanie takiego zawodnika trwa chwilę moment.
Mój odwrócony PG kryłby C, ale kto pokryłby PG? "Tradycyjny C" z OD 2?
W etapie przejściowym możesz kryć tak:
PG kryje C
C kryje PF
PF kryje SF
SF kryje SG
SG kryje PG
I gotowe. a takie rotacje są bardzo często. Przykładowo jak trenujesz SF-a i wystawiasz go jako PG/SG, to takie zamiany są na porządku dziennym.
Natomiast na zadane i parafrazowane powyżej pytanie, Ty mi odpisujesz coś o problemach finansowych osób obecnie szkolących reprezentantów i braku biznes planu. To nawet nie jest w temacie. Spróbuj więc odpowiedzieć na pytanie.
To jest w temacie, bo to jest największy problem reprezentacji! To że farm nawet nie stać na reprezentantów i bankrutują. Farma poświęca wszystko, cały klub na reprezentanta. A Ty nagle wytykasz, że normalnemu klubowi trochę pogorszą się wyniki. Tak, pogorszą się. Bo trening kadrowicza to wyrzeczenie. Tylko że w przypadku odwróconych mniejsze. Nie musisz poświęcać całego klubu, tylko trochę wyniki.
Co do dziur 18to latka - to demagogia. 18to latek po 1-2 sezonach treningu niema już dziur w kluczowych umiejętnościach dla swej pozycji. W szkoleniu odwróconych będziesz miał dziury przez kilka sezonów. Zresztą - to znów nie była odpowiedź na moje pytanie, ale jakiś wybieg tematyczny.
Nie prawda. Po pierwszy przy treningu nieodwróconych zawodników masz dziury. Kozlik wystawia swojego Centra z pensją 100k na pozycji PG. I ten center nie ma wtedy dziur?
3. Nie porównuj szkolenia odwróconego PG do SF. Nie porównuj szkolenia odwróconego C do SF. Wiadomo że SF (PF w mniejszym stopniu) musi mieć 200 cm
Dlaczego? Przecież to będą podobne zagadnienia. Porównuję wzrost, ponieważ obalam jeden z zarzutów, którym jest wzrost. I jak widać ten problem występuje u nieodwróconych. Więc mogę zarzucić obecnemu modelowi problem ze wzrostem. Nie będę się tłumaczył ze wzrostu odwróconych jeśli zwolennicy nieodwróconych nie wytłumaczą się ze wzrostu SF-a. Jeśłi mamy dyskutować na serio to tylko na równych zasadach. A nie, że nieodwróconych wzrost nie obowiązuje.
(...) Tak?
Nie! Bo wyrywkowo przyczepiasz się do jednego problemu odwróconych a wyrywkowo uciekasz od problemów nieodwróconych. Wszystko trzeba traktować jako całość.