Dziwne wnioski wyciągasz.
Przeszkadza mi podział zawodników, który odbywa się z miażdżącą przewagą na korzyść U-21.
Marginalizacja NT (w sposób w jaki odbywa się to teraz) na pewno nie pomoże w zbudowaniu silnej NT.
A jak wzmocnić U-21 wspomniałem choćby tutaj:
(161840.34)
To że kadra NT wygląda jak wygląda to wynik kilku czynników, poprawa nastąpi w raz z rozwojem świadomości wirtualnej społeczności BB. Dobrze że są osoby które działają w tym kierunku. I oby ich działania dały efekt w przyszłości. Jednak obecnej kadrze już nic nie pomorze, pozostaje doczekać ciekawszych graczy.
Oficjalnie - dla żadnej.
Oficjalnie pracuję dla Mr. Presidenta.
Dla kogo pracuje Mr. President dobrze wie.
Także wspominasz chyba o jakiejś alternatywnej rzeczywistości.
Dla mnie oficjalnie oznacza zgodnie z zapisanymi/przewidzianymi funkcjami w tej grze, np. selekcjoner NT, selekcjoner U21.
Pozostałe funkcje są nieoficjalne i powinny podlegać chociaż częściowo wyżej wymienionym. Oczywiście to że coś jest oficjalne nie musi oznaczać że lepsze w działaniu niż nieoficjalne, ale pewne stopniowanie powinno pozostać niezmienne.
Pal licho U-21.
To nie jej dotyczy ten wątek.
Jeśli chodzi o NT nie możemy być zależni w kwestii szkolenia zawodników od jakichś zmieniających się selekcjonerów.
Wystarczy, że selekcjoner pół sezonu nie będzie się logował i co? Pół sezonu nie będziemy trenować zawodników, bo jest selekcjoner a jakby go nie było?
Tak naprawdę to selekcjoner NT nie powinien mieć nic wspólnego z trenowaniem zawodników. On powinien mieć po prostu już gotowy materiał z którego złoży najlepszą możliwą w danym momencie kadrę. Pomocników powinien mieć tylko od tego by przygotować otoczkę na forum i odnaleźć zawodników którzy ewentualnie umknęli gdzieś wcześniej, trafili za granicę.
Natomiast rolą U21 powinno być takie przygotowanie wstępne zawodników które pozwoli na ich dalszy rozwój pod NT. Oraz takie przygotowanie menadżerów klubowych aby sami dalej trenowali graczy tak aby odnieśli pożądany pod NT poziom. Także istotną funkcją byłoby uświadamianie polskiej społeczności BB (zwłaszcza w niższych ligach) jak nawet nie treningiem można pomóc naszym kadrom. I myślę że w sporej mierze te zadania nasza U21 wykonuje.
Także jej marginalizacja mija się z celem i może przynieść więcej szkody niż pożytku.
Teraz odbywa się kosztem NT i jakoś nikt o tym nie mówi i nikogo to nie obchodzi.
Może z wyjątkiem nielicznych głosów jak te Juniorro.
vide Ad.1
Jaki znowu ja?
Trzy miesiące temu proponowałem jak to rozwiązać.
Poczytaj sobie ten wątek to znajdziesz w nim więcej moich rozwiązań:
(150725.160)
Czytam na bieżąco forum i od tego czasu nie widziałem aby coś w tym temacie było ustalone. Gdyby było nie było by tej dyskusji teraz. Jako świadoma społeczność powinniśmy dla własnego dobra wyznaczyć osobę/zespół do koordynowania podziału graczy po drafcie. Tylko że to wymaga odrobiny poświęcenia od każdego.
I wdaje mi się że np. Vinnie oddał tyle na ile mógł sobie pozwolić w tym momencie. Dlatego skoro nie mamy rozwiązań systemowych które by pozwalały na podział wg. określonych reguł Twoja krytyka jest nie na miejscu.