טוב חזרתי מהלימודים וראיתי שיש לי פה 55 פוסטים שלא קראתי, נו יופי.
אני אישית חושב שהבעיה העיקרית בדיון הזה היא כשל בתיקשורת וכתוצאה מכך 2 הצדדים מתעצבנים אחד על השני ולפי דעתי אין אף אשם אחד.
אתחיל בכך שהקבוצה שלי בליגה 4, ופתחתי אותה בעונה 16 או 17 אני לא זוכר ולכן אני מאמין שאין לי שום אינטרס למנוע תחרותיות ושלא צברתי עד עכשיו נכסים משמעותיים.
אז ככה, פני-
הבעיה שהצגת היא בעיה קשה מאוד, אם באמת ב4 המדינות הגדולות במשחק קיים מצב שאותן קבוצות נשארו בליגה העליונה במשך 15 עונות אז יש בעיה קשה במשחק ללא צל של ספק וכן צריך לפעול ולשנות בשביל לפתור אותה לפני שהיא תגיע גם למדינות היותר קטנות במשחק בהן ישראל.
העניין הוא, שאתה יכול להמשיך לשאול למה ולמה ולמה זה קורה אבל אני מאמין שהאמת היא שאף אחד לא באמת יודע למה זה קורה, ולכן טוב שיש אנשים כמוך שעושים מחקרים, יישר כוח ואני מקווה שיום אחד תוכל ללמד את כולנו למה המצב הזה קורה ואז גם נוכל להגיע ביחד לפיתרון אמיתי וטוב לבעיה.
הבעיה עם הפיתרון שלך- תיקרת שכר-
אנשים כבר הסבירו לך את זה פה קודם אבל לפי דעתי לא הגעת לסוף דעתם וחבל שכך, כי אי ההבנה הזאת היא חלק ממה שגורם פה לכל ההתנצחויות הבלתי נעימות הללו.
הבעיה עם תקרת שכר היא כמו שכבר אמרו שהקבוצות העשירות פשוט יאגרו יותר כסף מהפחות טובות ויקנו בו שחקנים יעילים יותר.
כן, אני יודע שלפי דעתך כבר הפרחת את הטיעון הזה וענית עליו 100 פעם והסברת שהוא לא רלוונטי, אבל האמת היא שהוא מאוד רלוונטי ואני גם אסביר למה:
כיום אין תקרת שכר והדרך העיקרית של קבוצות להתחזק הוא להחזיק סגל יקר יותר ויעיל יותר, אם תשים תיקרת שכר הקבוצות המצליחות יצברו הרים של כסף שכן הן לא יכולות להשקיע את הכסף הזה בתשלום משכורות לסגל יקר יותר.
בשלב הזה, כשהקבוצות החזקות כבר לא יכולות לחזק יותר את הסגל שלהן בתשלום לשחקנים זוללי משכורת הן יפנו לשוק העברות לקנות שחקנים יעילים יותר עם אותן ערמות של כסף שהן צברו מאותו חוק של תקרת שכר שאתה הצעת.
אתה חושב שקבוצות חדשות יותר, שלא מסוגלות לצבור כמויות כאלה של כספים יוכלו להתחרות עם הקבוצות הגדולות על השחקנים היעילים הללו? לעולם לא!
וזאת הבעיה עם תקרת השכר.
נכון, אתה כבר טענת שתמיד העדיפות הראשונה של כל קבוצה היא להביא שחקן יותר יעיל, אבל ברגע שהאופציה היחידה להתחזק תהיה להביא שחקנים יותר יעילים כשכבר יהיה בלתי אפשרי לשלם כמה שכר שאתה רוצה בהתאם להכנסות שלך הכסף והכנסים עדיין יבואו לידי ביטוי, רק במקום אחר- שוק ההעברות.
ואת האמת, אני לא יודע אם זה יצמצם את הפערים או יגדיל אותם.
ארצה לסיים בכך שלפי דעתי ההשוואה בין העולם הבאזרביטרי לעולם האמיתי לפי דעתי שגויה, ממספר סיבות שאם תרצה גם אפרט עליהן, ובכך שלפי דעתי נעשה לך עוול בדיון הזה ושהתנהגו אליך לא יפה.
כן, יש לך צורת התבטאות טיפה ישירה וכמעט "משפטית" שיכולה לעצבן הרבה אנשים, אך אין זה עילה ללינץ' שביצעו בך חלק מחברי הפורום.
יאללה בטח אף אחד לא יקרא את התגובה שלי גם ככה בין כל תגובות הענק פה מסביב P: אבל הייתי חייב להוציא את זה החוצה...