Dle mého názoru, se každému, kdo chce proniknout víc do hry a dříve či později se nechce omezit jen na české fórum vyplatí se naučit anglickou stupnici alespoň tak do dvanáctky. Jazyková verze English (US) prostě funguje na BB jako lingua franca, navíc je to originální verze, takže co je psáno v ní platí a nehrozí, že se něco ztratí překladem - což je v podstatě důvod proč v ní hraju, vedle toho, že česká jazyková verze dlouho nebyla - což má za následek i to, že se nedá automaticky předpokládat, že se v české stupnici orientuje celá česká komunita. Nikoho k hraní v jiné než české verzi nepřemlouvám, osobně jako asi mnozí další preferuji čísla - možná by se i do rad začátečníkům mohla vecpat věta typu "kde to jde, nahrazujte čísly". Že si člověk pod respectable apod. nic nepředstaví je úplěn jedno, já to asi jako naprostá většina vnímám jen jako sedm napsáno slovem - a musím přiznat, že ten rebelský, tuším rwystyrkův návrh, přeložit stupnici stylem atrocius(1) - jedna, pitiful(2) - dva, měl něco do sebea krásně po česku by obešel ten nesmysl, že se člověk musí v každém manažeru učit jinou slovní stupnici tam, kde by stačila čísla (argument, že je to třeba stejné jako v nějakem jiném neberu, každý tady hraje různé manažery, někdo třeba jen BB, někdo to ato , někdo to a ono...), je to obvykle první věc, která mě u manažeru, se ktrým se seznamuju odradí.
PS: anglická stupnice už zapříčinila reakci cizince, potenciálního kupce, to by se mu při užití české nestalo
AD jméno klubu - jsem fanoušek NBA, kterou takhle hra ostatně chce simulovat, tak jsem zvolil při registraci formu názvu, jakou užívají zámořské celky, myslím ,že to sand nikoho neuráží, našli by se tu myslím horší a i kdyby , tak těch sto tisíc na přejmenování skutečně dávat nebudu:)
Ostatně Morousi, jen ve své II.4 máš spoustu "cizácky" pojmenovaných týmů, včetně třeby North Carolina Tarheels což je název skutečně existujícího úspěšného klubu nejvyšší divize americké univerzitní soutěže NCAA. Proti tomu já jsem břídil.)
Ale jsme tu off topic (mimo téma; číslo na to není), pojď me s tím do Off topic vlákna, je-li to třeba.