nie ma żadnych konkretów,
Więc dlatego rządam konkretów odnośnie nieodwróconych. Ja już się bardzo długo tłumaczyłem z odwróconych, starałem się odpowiedzieć na wszystkie pytania. A z nieodwróconych nikt się nie tłumaczy. Pytania padły powyżej.
Ja nie mówię, że z odwróconymi wszystko będzie super. Ja mówię tylko tyle, że też będzie ciężko, ale że będzie przynajmniej lepiej niż teraz.
Nie ma to dla mnie znaczenia, nie dyskutuję tu o niczyjej drużynie, tylko o NT. A Ty dalej o bankrutach.
Ale inni akurat mówili o aspekcie drużyny. Więc to już jest zupełnie paranoja. Jak mówię jakie są zalety dla kadry, to Juniorro mi odpowiada, że drużyna będzie miała kłopot. Gdy odpowiadam na czym może skorzystać drużyna, to Ty mówisz, że ona Ciebie nie interesuje tylko kadra.
Problem jest złożony, a traktując tak wyrywkowo można skupiać się tylko na wadach, ale to bez sensu.
A dobro drużyny wbrew pozorom też się liczy dla kadry, nawet gdy je olewasz. Bo jeśli reprezentant będzie atrakcyjniejszy, to będzie więcej chętnych do trenowania i reprezentacja na tym skorzysta.
We're talking about practice! :]
Okey. Więc proszę mi powiedzieć ile medali zdobiliśmy nieodwróconymi ;-) Proszę mi powiedzieć jak praktycznie wygląda wzrost nieodwróconego SF-a. Proszę mi powiedzieć jak w praktyce wygląda trening PS u centrów (Węgrzyn, Wisniewski). Mówmy o praktyce. Trzeba założyć chyba różowe okulary, żeby nie zauważyć, że w praktyce wychodzi tragedia. Ani wyników reprezentacji, ani radości trenujących, ani wyników klubów, które mają mutantów. Taka jest praktyka.
PS: Właśnie doczytałem, że zarzuty są bezpodstawne, nie zgadzasz się na takie warunki konwersacji, itp. Ja również się nie zgadzam na oskarżanie mnie i Juniorra o naskakiwanie na Ciebie i podważanie wszystkiego co piszesz.
Ja się ze wzrostu odwróconego próbowałem tłumaczyć. Natomiast moje prośby o wytłumaczenie sie ze wzrostu klasycznego SF-a są ignorowane. To są nierówne zasady dyskusji i dlatego do niczego ona nie prowadzi.
Chętnie porozmawiam o wadach nieodwróconych w celu wypracowania jak najlepszego modelu i będzie korzystne dla wszystkich. Ale nie będę rozmawiał w sytuacji, gdy wady nieodwróconych są ignorowane. Bo takie podejście nie daje odpowiedzi na to co jest lepsze.
Tą dyskusję można skwitować parafrazując słynne stwierdzenie Winstona odnośnie demokracji: "Stwierdzono, że demokracja jest najgorszą formą rządu, jeśli nie liczyć wszystkich innych form, których próbowano od czasu do czasu".
Więc ja mogę powiedzięć, że "Odwróceni to najgorszy model trening kadrowiczów. Ale nikt nie wymyślił lepszego" a więc oczywiście model nieodwrócony jest jeszcze gorszy.
Last edited by B.B.King at 7/6/2010 9:14:31 AM