BuzzerBeater Forums

BB Magyarország > Kérdés és csevegő XII.

Kérdés és csevegő XII. (thread closed)

Set priority
Show messages by
This Post:
00
186451.196 in reply to 186451.192
Date: 6/13/2011 8:20:11 AM
Overall Posts Rated:
6262
Ezt én is elmondhatom rólad!

Az elején tényleg úgy gondoltam hogy majd csinálok belőle egy f..sza SG-t, de idő közben változott a véleményem és az elgondolásom. A változást jogát mindig fent tartottam, úgy érzem nincs jogod megkérdőjelezned a becsületemet vagy a szavahihetőségemet sem eddig sem ezután sem. Olyan hozzáállással viszont mint a tiéd, nehezen tudsz kompromisszumot kötni. Magadat minősíted azzal, hogy scout létedre az anyanyelveden szidalmazol és ócsárolsz egy tárgyalóképes menedzserrel, meg sem hallgatod, pedig tárgyalóképes...!

A 3/4 dologról amit felvetettél ellenem rá tudnék cáfolni. Még az alacsony játékos nem lehet kitűnő bedobó elméletedről, ami röhejes...

Amit elterveztem, hogy Fazekasból egy gigantikus játékost csináljak még mindig tartom, és becsületesen hétről hétre edzem egy poszton!

Egy jó multiskilles DH persze mindig jó ha van, viszont Fazekasban szerintem több rejlik. Nagyon jó magyar SG palántát találni a draftnál könnyű, viszont BD-nagyon nehéz. Nézd csak meg Körösit... Ebből az úgy beszélek mint az óvodással stilusból pedig nem kérek, lehet értelmesen is tárgyalni valamiről, nem mutogatva meg rémhíreket terjesztve- hogy oda a legnagyobb magyar tehetség. Ha pedig tényleg a legjobbat akarod a Magyar Válogatottnak akkor próbáld megtalálni a közös hangot, másképpen többet ártasz mint használsz!

Dzsevasz-t alkalmasnak érzem egy értelmes tárgyalásra, és köszönöm neki hogy valaki még szóba áll egy tisztességtelen tapasztalt menedzserrel, aki hétről hétre lelkiismeretesen egy poszton edz egy külföldiek elől nem kis áron elhalászott magyar tehetséget.

Nem akarok én senkivel sem veszekedni, csupán egy normális hangnemet kicsikarni, úgy hogy megbeszéljük az elképzeléseinket, és nem teszünk megjegyzést mások szavahihetőségére és tisztességére. Szerintem ez igy KORREKT.

Last edited by pörköltszáj-Hungarian NT coach at 6/13/2011 8:23:45 AM

This Post:
11
186451.197 in reply to 186451.196
Date: 6/13/2011 9:36:01 AM
Overall Posts Rated:
173173
"Az elején tényleg úgy gondoltam hogy majd csinálok belőle egy f..sza SG-t, de idő közben változott a véleményem és az elgondolásom. A változást jogát mindig fent tartottam, úgy érzem nincs jogod megkérdőjelezned a becsületemet vagy a szavahihetőségemet sem eddig sem ezután sem. Olyan hozzáállással viszont mint a tiéd, nehezen tudsz kompromisszumot kötni. Magadat minősíted azzal, hogy scout létedre az anyanyelveden szidalmazol és ócsárolsz egy tárgyalóképes menedzserrel, meg sem hallgatod, pedig tárgyalóképes...! "

Tárgyaltam veled. Úgy gondoltam, hogy meg is egyeztünk. Ahogy azt már korábban megírtam, a tudtunk nélkül változtattál, akkor most milyen tárgyalást vársz tőlem? Miért nem akkor tárgyaltál, amikor megváltoztattad az edzését? Most jössz tárgyalni, amikor észrevettük, hogy más edzésmunkát végzel. Mégis mikor szerettél volna szólni? 25 éves korában? Az milyen tárgyalóképesség, amiről te beszélsz? Mégis milyen alapon teszel nekem szemrehányást, nem én állítottalak kész helyzet elé. Úgy könnyű a tárgyalóképességről papolni, ha a másikat kényszerhelyzetbe hozod.

Csak hogy mindenki, aki olvassa a fórumot, értse, hogy miről van szó. Többször hangoztattam azt, hogy egy válogatott edzéstervét felépíteni 6-7 szezonra kell előre. Nincs minden évben olyan tehetség, mint Fazekas, olyan csak minden 4-5 szezononként van, és örülhetünk, ha nem kerül bothoz. Ha valaki ennyire tehetséges, annál joggal számolhatunk azzal, hogy 24 éves kora környékére elérheti a válogatottságot. A többiek edzése pedig erre a tényre épül tovább, tehát kevesebb fiatalnak javasoljuk, hogy DH-nak edződjön, és többnek, hogy irányítónak. Ha valakinek kipattan a fejéből valami, és elkezd mást csinálni, akkor az egész tervet alakíthatom át több szezonra, mert a posztjára kellene találni a korosztályából valakit, aki később pótolhatja. U21-ről már nem is beszélve, ott még ennyire sem lehet rugalmasan változtatni. Köszönöm, hogy kaptam tőled egy érdekfeszítő feladatot, hogy gondolhatom újra a teljes 18-20 év közötti korosztály edzésprogramját. Így tényleg jól lehet válogatottat építeni. Ebből is látszik, hogy mennyire nem vagy képben, de engem, mint scoutot bírálsz, pedig nem érted, hogy ez a feladat miről szól.

Más... Eddig csak a stílusommal volt bajod, most már az anyanyelvemmel is? Egy magyar fórumon vagy, ha nem vetted volna észre. De ha csak ez a probléma, van egy fordítói diplomám angolból, csak hogy ne kelljen féltened engem a kapcsolattartás sikerességétől, tehát folytathatjuk úgy is, ha megfelel.

"Egy jó multiskilles DH persze mindig jó ha van, viszont Fazekasban szerintem több rejlik. Nagyon jó magyar SG palántát találni a draftnál könnyű, viszont BD-nagyon nehéz. Nézd csak meg Körösit... Ebből az úgy beszélek mint az óvodással stilusból pedig nem kérek, lehet értelmesen is tárgyalni valamiről, nem mutogatva meg rémhíreket terjesztve- hogy oda a legnagyobb magyar tehetség. Ha pedig tényleg a legjobbat akarod a Magyar Válogatottnak akkor próbáld megtalálni a közös hangot, másképpen többet ártasz mint használsz!"

Senki sem terjesztett rémhíreket, az hangzott el, ami a tény. Még csak nem is én fogalmaztam meg, hanem egy másik hozzászóló, hogy a legnagyobb tehetség IR vagy DH poszton. Ő nem tudhatta, hogy eleve DH-nak volt tervezve, de jól megfogalmazta a lényeget.

Úgy gondolom, egyértelmű voltam, hogy mit gondolok szakmailag arról, amit csinálsz. Az önmagáért beszél, hogy 13-as belső védekezést szeretnél csinálni a magyar BB története egyik legnagyobb DH tehetségének a maga 183 centijével. Ráadásul mindezt úgy, hogy bedobónak edzed, pedig minimum 11-12-es lepattanó minden bedobónak a célszáma, aki kinti játékos. Ezt is tudtad? Ugyanis tudhattad volna, ha tényleg tárgyalsz. Gondolom tudod, hogy egy 183 centis játékosnak kimondottan nehezen fejlődik a lepattanója.

Na, tényleg lezártam a dolgot, mindenki láthatja mi a probléma...

From: Hukli
This Post:
00
186451.198 in reply to 186451.197
Date: 6/13/2011 10:26:04 AM
Overall Posts Rated:
1616
Uhh nem semmi kis játékos (4785422)

From: kaygee

This Post:
00
186451.199 in reply to 186451.198
Date: 6/13/2011 11:04:06 AM
Overall Posts Rated:
173173
Ha minden jól megy, akkor lesz nekünk is olyan, aki hozni tudja ezt a szintet, de legalábbis közel hasonlót. Mondjuk ami a dobását illeti, kicsit másra terveztük a tempó/dobótáv összetételt, de 32-nél többet fog tudni. Az a 18-as labdavezetés kemény lesz, de nem elérhetetlen, csak győzze szegény tulaj edzeni.

From: JoeBlack

This Post:
00
186451.200 in reply to 186451.199
Date: 6/13/2011 12:34:30 PM
Overall Posts Rated:
411411
edzeni a könnyebb.győzzön neki fizetést adni.

a kínaiaknál meg tutira multiznak ezek.minden sztár otthon nevelődik náluk, 3. 4. ligákban is.ne mondja nekem senki, hogy minden 3. felhasználó beáldozza náluk a csapatot csak hogy a válogatottaknak edzenek.amúgy én meg nem féltem magunkat, látom szezonok óta milyen munkát végeznek a scoutok és az itthoni felhasználók.szerintem 1-2 szezon és top 4 be lehetünk hosszútávon, persze kis szerencsével.

ha addig Gila nem szórakozza el az összes szerencsénket .

Ria Ria Hungária hajrá u21 és hajrá nagyok!

From: kaygee

This Post:
00
186451.201 in reply to 186451.200
Date: 6/13/2011 12:44:00 PM
Overall Posts Rated:
173173
Hát kemény, amit művelnek, annyi szent. Érdekes módon valószínűleg nincsenek még készen a dologgal, mostanában nem túl jók az eredményeik.

This Post:
00
186451.202 in reply to 186451.197
Date: 6/13/2011 1:35:12 PM
Overall Posts Rated:
6262
Más... Eddig csak a stílusommal volt bajod, most már az anyanyelvemmel is? Egy magyar fórumon vagy, ha nem vetted volna észre. De ha csak ez a probléma, van egy fordítói diplomám angolból, csak hogy ne kelljen féltened engem a kapcsolattartás sikerességétől, tehát folytathatjuk úgy is, ha megfelel.------------------------------

EZ EGY HATALMAS BAROMSÁG. HOGY JÖTT EZ IDE?! Ha nem tudnád a felvidékieknek is magyar az anyanyelvük, na ebben látszik meg az intelligencia, hogy mennyire nem vagy képben!Semmi rosszat nem irtam az anyanyelvünkkel kapcsolatban, nem tudom hogy sértettem meg az ANYANYELVÜNKET, nem a tiédet, hanem a MIÉNKET. De ez nem ide tartozik! Ezt is kiforgatod mint bármi mást.

Amit te tényként adsz le az egy rémhír, úgy hamis ahogyan van. Bizonyítsd be hogy tény amit írsz itt és most. Én csak 7-8szezon múlva tudom majd, amikor egy poszton kinevelem Fazekast. Az előző hozzászóló a véleményét írta oda, és nem mint tényt értelmezte, nem volt annyira nagyképű, sőt egyáltalán nem volt az! Szívesen meghallgatom bárki véleményét, amíg nem fajul el a dolog..

Úgy gondolom, egyértelmű voltam, hogy mit gondolok szakmailag arról, amit csinálsz. Az önmagáért beszél, hogy 13-as belső védekezést szeretnél csinálni a magyar BB története egyik legnagyobb DH tehetségének a maga 183 centijével. Ráadásul mindezt úgy, hogy bedobónak edzed, pedig minimum 11-12-es lepattanó minden bedobónak a célszáma, aki kinti játékos. Ezt is tudtad? Ugyanis tudhattad volna, ha tényleg tárgyalsz. Gondolom tudod, hogy egy 183 centis játékosnak kimondottan nehezen fejlődik a lepattanója.--------------------

Lepattanó kissé mellékes, úgy gondolom.Legalábbis semmiképpen nem a fő,a lényeg. A legfontosabb a Védekezés és a Támadás, egy bedobó esetében mint a benti(védekezés és támadás) , mint a kinti.8-as bőven megteszi Fazekas esetében lepattanóban, azt téllég nem kell erőltetni. Minden meccsen főként a támadás és a védekezés befolyásolja a meccs kimenettelének a 70% legalább ha nem többet.

Az a baj, hogy mindent amit írok, teljesen kiforgatod, és szándékosan nem akarod felfogni. Mire egy bedobó beérik, addigra egy dobóhátvéd vagy irányitó már 1-2 szezonnal HAMARABB szinte kész, így szerintem a fontos Válogatott szervezésedet sem húzom túlságosan félbe. És nem rosszból, de a nagy válogatott eredményeit picit nagyobbra tartom, mint az U21-ét., persze mindkettő nagyon fontos és nagyon becsülöm, de az U21 korosztályos bajnokságnak tekinthető.

Az a baj, hogy ha Fazekasból nem lehet egy világklasszis bedobót készíteni, akkor senkiből sem!

De tényleg kiszállnék a vitából, mert úgy is kiforgatsz meg teljesen véletlenül félreértelmezel mindent amit írok, és beillesztheted ide bármelyik soraimat, beleköthetsz, kiforgathatod, nem érdekel mivel nem a jó szándék vezérel.

Csak lehetne benned annyi gerinc hogy nem úgy zárod le a vitát hogy lehazugozod meg ócsárlod a másikat! Persze belekötni mindenbe bele lehet, és lehet emberien lezárni egy vitát. Emelt fővel.

A legjobbakat!:)

This Post:
00
186451.203 in reply to 186451.202
Date: 6/13/2011 2:05:43 PM
Overall Posts Rated:
1616
Csak egy kérdésem lenne: Ha a megbeszéltektől eltérően edzetted, miért nem szóltál a scoutoknak a tervedről?

This Post:
00
186451.204 in reply to 186451.202
Date: 6/13/2011 2:32:58 PM
Májköldzsordön
II.1
Overall Posts Rated:
175175
Second Team:
Babszinyúl
Na jó, ez azért már kicsit sok. Mire Te eléred a kívánt belső védekezést az adott magassággal, Fazekas nyugdíjas lesz. Ez elég információ? Ezt miért nem lehet tudomásul venni, hogy nekünk ez fáj? Mert fájni fog pár szezon múlva a válogatottnak, abban biztos lehetsz.
Szerintem senki nem akart támadni, sőt. Kaygee nem hiába teszi szóvá amit. Neked is mondom és másoknak is, a válogatott közép- és hosszútávú jövője rajta(Kaygee) múlik és azon, hogy tisztában legyen vele, hogy ki hogy fejlődik.
Ha pedig valaki másképp kívánja edzeni a játékosát, hát szíve joga.
És igenis örülök, hogy ebből vita lett, (bár remélem, hogy mostmár vége lesz), de legalább ebből is látszik, hogy Kaygee ellentmondást nem tűrően számonkéri a fejlődést, ha már szóba kerül egy játékos a válogatottnál. SZVSZ.
A számoknak pedig hinni kell, azok soha nem hazudnak.

HUNGARY!
This Post:
00
186451.205 in reply to 186451.204
Date: 6/13/2011 2:36:18 PM
Overall Posts Rated:
6262
Majd meglássuk! Szívből kívánom, hogy ne legyen igazad!
Megértem hogy mi a dolga, én a stílusát nem értem.
Arról pedig hogy ti hogy vélekedtek arról, hogy meddig fejleszthető egy legenda potenciállal rendelkező játékos, az a ti dolgotok. Szilárd Elhivatottságom, hogy elérjem amit elképzelek, szerintem ez a JÁTÉK erről szól!Engem csupán a jó szándék vezérel, én tényleg úgy gondolom hogy így teszek a legjobbat a majdani válogatottnak!
És ezért szerintem még a tisztelet éppúgy kijár! Ennyit szerettem volna! És én is nagyon remélem hogy márt végre vége lesz ennek a vitának, mert eléggé elfajult, átment személyeskedésbe.

SZVSZ.

Last edited by pörköltszáj-Hungarian NT coach at 6/13/2011 2:45:19 PM

From: Wenger92

This Post:
00
186451.206 in reply to 186451.203
Date: 6/13/2011 2:39:19 PM
Overall Posts Rated:
145145
Én kaptam róla egy pm-et, de akkor már nem voltam scout, napokkal később tudtam csak elolvasni a levelet. Fazekas amúgy sem rám tartozott, ha jól tudom, hanem kaygee-ra, mint még jópár 21 éven aluli de kifejezetten felnőttre készülő játékos is(mivel nem én beszéltem meg vele az eredeti edzéstervet, jóllehet vallamennyi fogalmam volt róla).

Advertisement