Не, ваша идеја је одлична колега и требало би је детаљније разрадити.
Тј., пронаћи нешто применљивију платформу за имплементацију исте.
Предложени систем, иако иновативан и веома-веома смислен, према мом мишљењу, само привидно фаворизује конкурентност.
Што не значи да од њега и одмах треба дићи руке.
Треба трагати за таквим системом и таквим механизмима, који подједнако фаворизују и кредиторе (искусне менаџере) и кориснике њихових услуга (нове менаџере) и на компетитивном и на дугорочном, финансијском плану.
Јер самим тим што кредитирање само једног тима искусним менаџерима не би било интересантно, а што би кредитирање више тимова продубило финансијски јаз између кредитора и кредитованих, стиче се утисак да говоримо или о недовољно подстицајној платформи за искусне менаџере или о неравноправном такмичарском окружењу.
А формирање управног тела надлежног за именовање и избор кредитора тек би представљало будалаштину.
Под тим не подразумевам ББ управу коју сте поменули у једном потпуно другачијем и ваљаном контексту.
Дакле први случај истина, у одређеној мери заиста и подстиче конкурентност, али је питање ко би се, под оваквим околностима од искуснијих менаџера зашто и којим резоном упустио у тако нешто?!
Други и трећи случај представљају крах за ББ. Док један води у неизбежну инфлацију као једини начин опстанка реформисаног ББ-а, други је оличење неукуса и могућности злоупотребе.
Зато је и потребан свеобухватнији систем, који ће као што си ти и рекао, и привући нове играче, и подстаћи конкурентност (сјајно си то смислио), и додатно анимирати старе, и оно што ја додајем, пронаћи ефикасније начине да надомести новонастале разлике између кредитора и нових менаџера.
Јер док неко игра са тек, после 6 сезона (3 кредиторове+3 своје) откупљеним тимом релативно маторих/маторих играча, неко је и средио економију, и има млад тим, и већ други пут узима 5*2 милиона, или можда 7*2 милиона, односно 24 милиона само на име кредитирања сличних.
У осмишљавању механизма како приволети и искусније и нове менаџере, а да се притом не направи завиднија разлика на конто истог међу њима, мислим да лежи дугорочније решење.
Такође добро питање је шта власник тима који је уступио право на коришћење свог тима другом менаџеру ради у међувремену? :)
Да ли је поред своте добијене на име експлоатације сопственог тима од стране другог менаџера, задржао и права располагања дотадашњим економским средствима сопственог тима?
Може ли као такав и он исте сезоне постати кредитор обзиром да је већ на име давања у закуп сопственог тима зарадио милион? То му је пошто добије назад првобитни тим и врати онај чији је кредитор, милион више од предвиђеног. :)
Шта ће да ради ако му је тек прва/друга сезона и са новцем који је тек добио од кредитора нема довољно да и сам кредитира други тим, или откупи назад овај. :) :)
Шалу к страни, веома су ти креативни и идеја и концепт, ја на оригиналније када је у питању ББ нисам скоро наишао, и признаћу ти да сам и сам дебело загризао за исту од када сам је прочитао, али да је треба до танчина разрађивати треба, јер сложенија је од бар 90% ствари на сајту. Управо јер на готово све њих утиче.
Изузев шампионског појаса, календара и подешавања брзине снимка. :)
Поздрав и срећно горе!
Last edited by Relja hunter at 4/10/2018 10:07:34 PM