BuzzerBeater Forums

BB Poland > [wyb]m4ti_

[wyb]m4ti_

Set priority
Show messages by
From: hatchet

This Post:
00
110864.2 in reply to 110864.1
Date: 9/12/2009 9:16:50 AM
Overall Posts Rated:
99
Mr.Presidentowi w sprawach kadry NT i prawdopodobnie będę z nim współpracował i w tym:) więc współpraca między selekcjonerami będzie przebiegać wzorowo.

Skoro o tym wspomniałeś to ja chętnie zadam pytanie.

Jak oceniasz wyniki kadry NT w poprzednim sezonie.
Czy można było zrobić coś lepiej, co nie zadziałało, czego zabrakło?
Odpowiedź uzasadnij.

From: al_said

This Post:
00
110864.3 in reply to 110864.1
Date: 9/12/2009 2:32:05 PM
Overall Posts Rated:
88
Dodatkowo powoli po głębszym zastanowieniu się( oraz przeglądnięciu zaktualizowanych baz 21 latkow) moja zmiana utrudni coś co działa poprawnie i nie wymusza takich zmian jakie ja zaproponowałem.

a konkretnie?

-powołać nowy sztab zajmujący się pomocą trenowanych graczy - tzw. "ekonomiści"

czy nie będą się oni wcinać w zadania (zalecenia) skautów?

From: Bartek26

This Post:
00
110864.4 in reply to 110864.1
Date: 9/12/2009 3:25:15 PM
Overall Posts Rated:
00
-awansować na MŚ oraz zdobyć medale na dwóch imprezach.

Jakiego koloru mają być te krążki mam nadzieje że złotego albo srebrnego??

From: m4ti_

This Post:
00
110864.5 in reply to 110864.2
Date: 9/12/2009 5:25:08 PM
Overall Posts Rated:
2121
Pracę kadry oceniam dobrze i wystawił bym ocenę 4.0. Zabrakło po prostu dobrego wyniku i nazwijmy to ...hmm sprzyjających okoliczności. Rzadko mogliśmy korzystać z dobrodziejstwa jakim jest JW, ze względu na jego formę do tego forma AW też pozostawiała wiele do życzenia. Zabrakło przede doświadczenia oraz oswojenia się z "niuansami" kadry. Sam doradzałem Mr.Presidentowi przed meczem z Izraelem więc wina za tą porażkę obarcza też moje konto i tu mówię szczerze, że dałem ciała. Zabrakło też ogólnego zaufania i przez to pomocy dla nowego selekcjonera przez graczy obytych w tych sprawach. Zabrakło też odrobiny szczęścia. Co można było zrobić lepiej? Przede wszystkim lepiej rozegrać sprawę z Izraelem i nie grać meczy z Hiszpanią, Portugalią czy też Niemcami tylko z Bułgarami, Szwajcarami, Belgami czy tez Chorwatami. Dalsze porażki były wynikiem tej decyzji. Niestety przez nie jasne reguły oraz brak wiedzy dotyczącej losowania grup trafiliśmy tam gdzie trafiliśmy.

This Post:
00
110864.6 in reply to 110864.3
Date: 9/12/2009 5:35:53 PM
Overall Posts Rated:
2121
Konkretnie to, że nie powstanie kadra A i B. Pozostanie to co jest teraz bo to działa dobrze. Zapoznałem się z bazą i widzę, że mamy graczy uniwersalnych, którzy tak jakby podchodzą pod wizję jaką prezentował przez ostatni czas Szefciu.
Drugą sprawą jest to, że nie było by zabardzo z czego to zrobić. Po 3 sezonach treningu z 40 PFów(chyba tyle ich było na początku) poprawnie zostało wytrenowanych 2, no 3 ale ten trzeci też bez szau więc to ostatecznie przesądziło. Z innymi pozycjami było by lepiej szczególnie na obwodzie ale tam jak pewnie wiesz chyba nic nie trzeba zmieniać.

Dzięki, że przynajmniej Ty wyraziłeś opinie o moim pomyśle kadry A i B, powiem szczerze, że czekałem na właśnie taką dyskusję.

A co do skautów ekonomistów to oni by nie wchodzili w kompetencje skautów tylko im pomagali. Ja to widzę tak, skaut przy pierwszym kontakcie z managerem piszę, że jakby ktoś miał problemy finansowe to aby pisał własnie do skauta, który dalej informuje skauta ekonomistę, że taki i taki manager ma problem z finansami i wtedy się taką osobą ten skaut zajmuję indywidualnie. Skauci dzięki temu mogą robić to co do nich należy. Poza tym fajną opcją by było dodawanie do bazy kalkulatora pensji i pod koniec sezonu skaut by informował managera jaka jest pensja i czy da rade go utrzymać, jak nie to znów by w tym momencie działali skauci ekonomiści;]. Dzięki temu historia z Szelerem mam nadzieje, że się nie powtórzy.

This Post:
00
110864.7 in reply to 110864.4
Date: 9/12/2009 5:36:25 PM
Overall Posts Rated:
2121
Gra się po to aby wygrać:)

From: al_said

This Post:
00
110864.8 in reply to 110864.5
Date: 9/13/2009 1:03:29 AM
Overall Posts Rated:
88
Więc uważasz, że naszym jedynym problemem na tych Mistrzostwach, a przynajmniej w 2 rundzie było to do jakiej grupy trafiliśmy? (co do meczu z Izraelem, nie wiem czemu nawet gdyby było losowanie uznałeś/uznaliście, że obojętne czy losują nas z 1 czy 2 miejsca). Dla mnie np. napinka przed meczem z Hiszpanią pt. gramy CT czyli już w szatni wygraliśmy, była co najmniej śmieszna, bo jak się okazało w meczu CT było nie tylko naszą postawą, ale też jedyną taktyką.

Co do kwestii kadry A i B, fajnie że wreszcie zdałeś sobie sprawę, że to są wybory selekcjonera kadry juniorów i startowanie z programem który ją osłabi jest w najlepszym przypadku zabawne, z drugiej jednak strony chyba nie złapałeś dyskusji o bokach, bo przynajmniej kilka osób trenowałoby je do nastu, a takich chyba w drafcie się nie dostaje:).

Last edited by al_said at 9/13/2009 1:07:56 AM

From: aimar

This Post:
00
110864.9 in reply to 110864.6
Date: 9/13/2009 3:11:36 AM
Overall Posts Rated:
16491649
Skauci-ekonomisci sa wedlug mnie zbyteczni.
Niby w czym mieliby oni pomagac?
pierwsze dwa sezony pensje kadrowiczow sa tak niskie ze i w Vtej lidze da sie ich utrzymac,pozniej gdy wlasciciel spostrzega ,ze juz dluzej nie da rady utrzymac takiego grajka poprostu kontaktuje sie ze skautem i jednoczesnie wystawia gracza na TL-u.
Kazdy chyba wie jak to sie robi:)
My-Skauci po dostaniu cynku,reklamujemy gracza i szukamy odpowiedniego nabywcy.
Gdzie tu robota dla twoich ekonomow?

From: hatchet

This Post:
00
110864.10 in reply to 110864.5
Date: 9/13/2009 5:02:39 AM
Overall Posts Rated:
99
Rzadko mogliśmy korzystać z dobrodziejstwa jakim jest JW

To trochę brzmi tak jakby kadra miała opierać się na 1 graczu. Co w przypadku gdy w U21 też jakaś wybitna jednostka będzie mniej dysponowana przez większość meczów? Masz pomysł jak uniknąć patrzenia każdego piątku w ekran z nadzieją że forma nie spadnie?

Pytanie dodatkowe:
Jakie znaczenie przy powołaniach będzie miała dla ciebie stamina?

This Post:
00
110864.11 in reply to 110864.8
Date: 9/13/2009 4:25:56 PM
Overall Posts Rated:
2121
Jejciu ale bulwers:P
Jakbyśmy byli w innej grupie to nie gralibyśmy w drugiej fazie z Hiszpanami. Widzę, że ten argument Cię nie zadowoli ale powiem, że plan był taki CT z Hiszpanami, TiE z Niemcami i znów CT z Francją. To się mogło udać i plan był dobry na tą końcówkę fazy ale znając Ciebie i do tego się przyczepisz.

Podsumowując swoje wypowiedzi błędów nie robi ten kto nic nie robi

This Post:
00
110864.12 in reply to 110864.9
Date: 9/13/2009 4:30:23 PM
Overall Posts Rated:
2121
Nie wiem jak Tobie ale mi by to ułatwiło pracę:) Jak skautowałem 3 roczniki na raz w tamtym sezonie to trudniej mi było zwracać uwagę na to czy zawodnika da radę utrzymać prezes. Może w SG i PG w takim wieku to nie jest jakis ogromny wydatek dawać tygodniowo 20k na zawodnika ale niestesty zdarzają się przypadki gdzie z taką pensją prezesi sobie nie radzą. Mi by ułatwiło to zajmowanie się zawodnikami bo takiego managera odsyłałbym do innego skauta a sam zajmował się tym czym sie mam zajmować czyli czekać na maila z dokładną informacja o finansach, patrzec na hale czy aby tam nie jest błąd zrobiony czy moze prezes trzyma nie potrzebnie z 20 zawodnikow. To, że taki sztab by powstał to nie znaczy, że bys z neigo musiał korzystać, jeśli sobie z tym radzisz to ok.

Advertisement