Czy oprócz gracza powyżej zamierzasz coś konkretniej podtrenować w kierunku kadry?
Jeden to mało? Jakby każdy trenował jednego to byłoby super ;-) Bylibyśmy zabezpieczeni na 100 lat do przodu ;-)
Ale na wszelki wypadek trenuję też drugiego, w tym sezonie dostałem ;-) Jeszcze za bardzo nie mam się czym pochwalić, dostał jeden tren, nie skoczył ;-)
Do trenowania trzech zawodników do kadry nie zachęcam. Bo nie da się na dłuższą metę połączyć stuprocentowego treningu trzech zawodników. Dwóch tak, da się dawać im zawsze 48+ optymalnego treningu. Trzech nie ma szans (spadek za faule, kontuzja meczowa, i już minuty się sypią).
Nie dostałem nigdy żadnego historyka więc do NT nikogo nie trenuję (większość sezonów kończyłem w finale konferencji). Ja nie jestem handlarzem, trenuję to co dostaję, a nie to co kupuję, ostatni raz niewychowanka trenowałem pewnie ze 7 sezonów temu. Pochodził jeszcze z pierwszych zakupów tuż do zapisaniu się do gry, gdy musiałem kimś uzupełnić otrzymany na starcie skład.
Ale przygarnąłem raz Wisniewskiego będąc w drugiej lidze (w czasie PO po okienku, więc nawet nie mogłem go wystawić do meczu). Jakby każdy z ligi I lub II to zrobił, to nie byłoby z nim kłopotu już do końca jego kariery ;-) A może by komuś pomógł wygrać jakiś ważny mecz ;-)
Co z odwróconymi? Wydajesz się właściwą osobą do definitywnego rozwiązania kwestii ich przydatności
A z odwróconymi to oczywiście ciągle uważam, że to jest dobry pomysł. Nikt nie udowodnił że się nie da.
Kiedyś niektórzy próbowali udowodnić, że nie da się trenować przeciwnych skilli (czyli góry wysokim i dołu niskim), ale okazuje się, że można.
Właśnie tacy zawodnicy jak Hana udowadniają, że to jest sens. Czeski PF ma wyższe podania niż nasz najlepszy PG ;-) Na TL-u ostatnio był jakiś chyba litewski PF, który miał JS=18. Przykłady można mnożyć.
Niemniej nie sądzę, żeby się udało skompletować całą odwróconą kadrę w najbliższym czasie. Ale pojedynczy zawodnicy są najbardziej realni, pisałem to już wcześniej w wątku z debatą. Do kreatywnego patienta będzie jak znalazł.
na wysokim poziomie grania (minęło wiele sezonów od czasu teoretyzowania na ten temat - masz jakieś wyniki w tym temacie..tak z praktyki?).
Co do "praktyki na wysokim poziomie" i wyników to mam największe doświadczenie ze wszystkich kandydatów. Sezon na MŚ (z niezłymi wynikami), dwa sezony w PLK, i trzy sezony jako główny doradca taktyczny w kadrach innych selekcjonerów (wszystkie z medalem). Chcę tę praktykę spożytkować w NT ;-)