BuzzerBeater Forums

BB Hellas > Ανακοινώσεις ΒΒ-ήδων (σεζόν 25)

Ανακοινώσεις ΒΒ-ήδων (σεζόν 25)

Set priority
Show messages by
This Post:
00
248602.2 in reply to 248602.1
Date: 9/21/2013 7:01:53 AM
Overall Posts Rated:
11571157
Εδώ βέβαια έχει σημασία και ο τρόπος αλλά κυρίως το ποσοτικό κομμάτι. Δηλαδή έχει σημασία το πως ακριβώς τελικά θα βάλουν την επιλογή και πόσο αγωνιστικό πλεονέκτημα/μειονέκτημα θα έχουμε. Είναι άλλο πράγμα προφανώς το +5/-5 % και άλλο το +15/-15% κέρδος/χασούρα μαντεψιάς.
Επίσης έχει σημασία ο τρόπος. Πρέπει π.χ να μαντέψουμε ακριβώς την τακτική του άλλου;
Θα πηγαίνει κλιμακωτά ανάλογα με την ακρίβεια της μαντεψιάς;
Θα το δούμε αυτό αλλά το συμπέρασμα παραμένει. Ακόμη και εάν δεν λειτουργήσει άμεσα τέλεια επιτέλους φαίνεται το νερό να έχει μπει στο αυλάκι! Super!!!

Πραγματικά με έχει εντυπωσιάσει αυτή η αλλαγή! Εάν εφαρμοστεί σωστά θα αναγκάσει πολλούς παλιούς χρήστες ειδικά να ξεβολευτούν από το πλάνο τους και να ξαναανακαλύψουν την λειτουργία του παιχνιδιού.

Επίσης είναι προφανές ότι τα εξωτερικά συστήματα αλλά και τα ουδέτερα ξαναμπαίνουν δυναμικά στο κόλπο. Εάν έχω σαν σχέδιο Α π.χ το Look Inside πλέον θα είμαι υποχρεωμένος να έχω και ένα σχέδιο Β (ώστε να μην με διαβάζουν εύκολα).
Κάποιο inside iso ή patient flip ή.......δεν έχει σημασία αλλά πλέον δεν θα μπορούμε να κατεβάζουμε συνέδριο εξειδίκευσης στον αγωνιστικό χώρο.

Προτροπή. Προς τους νέους χρήστες που έχουν μεγαλύτερες δυνατότητες προπόνησης
Επενδύστε στα εξωτερικά συστήματα! Είναι χρυσάφι αυτή την εποχή!!!
Μία βοήθεια σχετικά μπορείτε να την πάρετε εδώ (244209.1)

Πάμε τώρα να σχολιάσουμε την προσπάθεια περιορισμού στην υπέρβαση μισθών (2ο σεζόν 26)

Επίσης πολύ θετικό κατά την γνώμη μου να μπει ένας φραγμός στις μισθολογικές υπερβάσεις των ομάδων. Ο υποτίθεται κορυφαίος θεσμός (το Β3) είχε καταντήσει πρακτικά πλειστηριασμός μισθών.
Αλλά αυτό ήταν το μικρότερο κακό. Αναλογιστείτε μόνο πόσα νέα παιδιά παραμένουν ''κολλημένα'' σε κατηγορίες υποδεέστερες των δυνατοτήτων τους μόνο και μόνο επειδή αντιμετώπιζαν παλιότερους χρήστες που είχαν απλησίαστους μισθούς για την κατηγορία.

Βέβαια και εδώ έχει σημασία το πως και το πόσο. Άλλο να μπει π.χ ένα ''σκληρό'' όριο ανά κατηγορία που δεν θα μπορούμε να υπερβούμε και άλλο ένα πιο ''μαλακό'' όριο που όταν το περνάμε θα πληρώνουμε π.χ το 1$ υπέρβασης για 2$

Επίσης υπάρχει ένα θέμα με πιθανές ανατροπές στον σχεδιασμό κάποιων ομάδων. Εδώ έχει σημασία το πόσο. Αλλά έχω εμπιστοσύνη στους ΒΒ-ήδες σε αυτό το θέμα ότι ξεκινούν μία αλλαγή στην αρχή δειλά και μετά την βελτιώνουν.

Υπόλοιπες αλλαγές
Η ρύθμιση στο Fan Survey είναι και αυτή προς την σωστή κατεύθυνση. Πράγματι η προσέλευση καθοριζόταν σε μεγάλο βαθμό από το τελευταίο παιχνίδι (που ήταν σχεδόν πάντα και εκτός έδρας)
Μπορούσαμε να έχουμε κάνει ένα πολύ καλό σερί και να χάσουμε από την καλύτερη ομάδα εκτός και οι οπαδοί μας να θέλουν να μας θάψουν σε ένα βουνό από ντομάτες, ρεαλιστικό δεν το έλεγες με την καμία αυτό!

Φαίνεται πως πάμε σε έναν εξορθολογισμό και σε αυτό, φυσικά αναμένουμε και τις λεπτομέρειες στην πράξη

Επίσης προς την θετική κατεύθυνση είναι το ότι κάποιοι παίχτες δεν θα μπορούν να αγωνίζονται σε λίγκες πολύ υποδεέστερες της αξίας τους.
Θα αποφύγουμε έτσι να ξενερώνουν κάποια άπειρα παιδιά που παίρναν οικονομικές νάρκες στην ομάδα τους και θα περιοριστεί ευτυχώς και το farming των εθνικών ομάδων.
Εδώ υπάρχουν κάποια ''σκοτεινά'' σημεία κυρίως στον τρόπο με τον οποίο θα καθορίζεται το υποδεέστερο. Εάν π.χ είναι οικονομικό το κριτήριο μόνο (μισθοί) τι γίνεται με τα SF;

Θέλω και αυτό να το δω στην πράξη αλλά είναι ελπιδοφόρο ότι οι BB-ήδες κινούνται προς αυτήν την κατεύθυνση.

Last edited by GM-sarithin at 9/21/2013 8:47:28 AM

Ο Marinάκης χτυπάει πάντα δυο φορές
This Post:
00
248602.3 in reply to 248602.2
Date: 9/21/2013 7:04:00 AM
Overall Posts Rated:
11571157
Η αλλαγή με τα PL για τους συνδρομητές είναι ''ζουμερή'' γιατί το ''είναι κανείς που να θέλει PL ρε;'' σχήμα που είχε αναπτυχθεί ήταν δυσλειτουργικό και ολίγον γραφικό θα έλεγα

'Όμορφη και πρακτική βρίσκω την αλλαγή στην σελίδα πρωταθλήματος (και με αντικλεπτικές αρετές)
Ο πίνακας με τους τραυματισμένους είναι και αυτός λειτουργικός και χρήσιμος!

Η δυνατότητα αλλαγής χαρακτηριστικών προσώπου δεν είναι δα κάτι τρομερό και φοβερό αλλά δείχνει το ότι φέτος δούλεψαν πολύ για το παιχνίδι.

Τέλος υπάρχει η αλλαγή που αφορά στους free agents αλλά έχει πιο πολύ τεχνικό χαρακτήρα και δεν επηρεάζει άμεσα core λειτουργίες του παιχνιδιού.

Συμπέρασμα:
Αν και είμαι το τυπικό δείγμα ανθρώπου που θα πει ''ο διάβολος κρύβεται στις λεπτομέρειες'' δεν μπορώ παρά να παραδεχτώ ότι είμαι πολύ ικανοποιημένος με τις αλλαγές που ανακοίνωσαν.
Πολλές και στοχευμένες, ίσως αποτέλεσμα της απώλειας χρηστών το τελευταίο διάστημα.
Ας είναι! Σημασία έχει ότι αντιμετωπίζουν σχετικά αποφασιστικά και ολιστικά πλέον την κυριαρχία του Look Inside εισαγάγωντας επιπλέον και μία άκρως ενδιαφέρουσα τακτική παράμετρο.

Ίσως να είναι η αίσθηση μου μόνο αλλά βλέπω ότι άκουσαν (επιτέλους!!!) την κοινότητα.
Είναι επίσης φανερό ότι έγινε δουλειά εκ μέρους των BB-ήδων διότι μας προσέφεραν πολλές και σημαντικές αλλαγές με έντονα θετικό πρόσημο.

Η ικανοποίηση που νιώθω μετριάζεται κάπως από το ότι δεν είναι γνωστές οι λεπτομέρειες (εκεί μπορεί να κρύβεται ο διάβολος πράγματι). Αλλά όπως και να έχει είναι άλλο πράγμα να ζητάει η κοινότητα μία περίπου αυτονόητη αλλαγή και να υπάρχει η αίσθηση ότι μιλάει σε τοίχο, και είναι άλλο πράγμα να λαμβάνονται υπόψιν τα ''θέλω' μας και απλά η συζήτηση να γίνεται για το πως τα ''θέλω'' αυτά θα εκπληρωθούν με τον βέλτιστο τρόπο

Καλή σεζόν λοιπόν σε όλους μας

Υ.Γ Φυσικά αυτή είναι η δική μου οπτική που καθόλου δεν είναι αναγκαίο να είναι και η οπτική των υπολοίπων. Σχόλια , προτάσεις, απόψεις είναι πάντα θεμιτά και χρήσιμα στην κοινοτητά μας

From: Vari3
This Post:
00
248602.4 in reply to 248602.3
Date: 9/21/2013 7:48:16 AM
Overall Posts Rated:
2525
Γενικα ολες οι αλλαγες,ειτε αυτες που εγιναν ηδη,ειτε αυτες που θα γινουν απτην επομενη σεζον ειναι 100% στη σωστη κατευθυνση.

Το μονο που προβλημα ειναι οτι αυτες οι αλλαγες δε θα γυρισουν πισω τους χρηστες που εφυγαν,ουτε θα φερουν καινουριους..Κατι πρεπει να γινει στο κομματι της διαφημισης.

This Post:
00
248602.5 in reply to 248602.2
Date: 9/21/2013 8:13:19 AM
Overall Posts Rated:
13091309
Ωραία και άμεση μεταφορά και επεξήγηση της ανακοίνωσης των BBηδων, Νεκτάριε.

Μερικές παρατηρήσεις.

Πρώτα απ'όλα, καθαρά σημειολογικά, αυτό που προσπαθούν να κάνουν με τα υπέρογκα μπάτζετς, δεν είναι αντι-τανκάρισμα, τουλάχιστον όπως γνωρίζω εγώ την λέξη tanking.
Το tanking αφορά το ακριβώς αντίθετο. Ομάδες να χάνουν επίτηδες για να πάρουν καλύτερο ντραφτ ή ομάδες να χαμηλώνουν πολύ τους μισθούς όλη τη σεζόν, με εξασφαλισμένη συμμετοχή στα play offs και ξαφνικά να τα χώνουν σε παικταράδες. Το δεύτερο αντιμετωπίστηκε από πέρυσι, με την εισαγωγή της περιόδου εγκλιματισμού και προσαρμογής των ναεποκτηθέντων παικτών.

Επί της ουσίας τώρα, σχετικά με την κίνηση που ανακοίνωσαν για του χρόνου, σχετικά με τα μεγάλα μισθολόγια. Το λεξιλόγιο που χρησιμοποιήθηκε, δεν με προδιαθέτει για την εφαρμογή κάποιου hard salary cap.
Το "fair play rule" δεν συνάδει με κάτι τέτοιο, πόσο μάλλον όταν προσδιορίζεται ως incentive.

Οσο αφορά τον περιορισμό μεταγραφών καλών παικτών σε χαμηλότερες κατηγορίες, εκεί τα πράγματα είναι ακόμα πιο θολά. Υποψιάζομαι κάτι ως προς την κατεύθυνση του να μην μπορεί να αγοράσει κάποια ομάδα ένα παίκτη που ο μισθός του θα υπερβαίνει ένα συγκεκριμένο ποσοστό του συνολικού μισθολογίου της ομάδας. Με γνώμονα να χτυπάει μόνο τις ιδιάζουσες περιπτώσεις κακοδιαχείρισης ή farming.
Με βάση το τί θέλουν να καταπολεμήσουν, κάτι τέτοιο θα μου ακουγόταν λογικό.
Αλλά είναι πολύ ασαφές το κείμενο, για ασφαλή συμπεράσματα ή έστω προβλέψεις.

Η εισαγωγή της πρόβλεψης,με αγωνιστικό κέρδος ή απώλειεα, της τακτικής του αντιπάλου, σε συνδυασμό με την μείωση του κόστους της τάπας και της εμβέλειας και με δεδομένη από πέρυσι την αύξηση της αποτελεσματικότητας της τάπας, μπορεί να επιφέρει τεράστιες αλλαγές! Χαμός και ακόμα δεν ξέρουμε πόσο σημαντική θα είναι η σωστή/λάθος πρόβλεψη τακτικής.

Σχετικά με το fan survey, ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ! Τίποτα άλλο.

Αll in all, ωραίες σε θεωρητικό βαθμό οι προβλεπόμενες αλλαγές κι ας μην έχουμε περισσότερα στοιχεία στα χέρια μας.
Πάντως εμένα με προβληματίζουν, για αυτό που ήθελα να κάνω με την ομάδα μου...

This Post:
00
248602.6 in reply to 248602.5
Date: 9/21/2013 8:43:05 AM
Overall Posts Rated:
11571157
Πρώτα απ'όλα, καθαρά σημειολογικά, αυτό που προσπαθούν να κάνουν με τα υπέρογκα μπάτζετς, δεν είναι αντι-τανκάρισμα, τουλάχιστον όπως γνωρίζω εγώ την λέξη tanking.

Έχεις απόλυτο δίκιο, απλά μωρέ το συνηθίζουμε στην Ελληνική κοινότητα λανθασμένα και καθ υπερβολή να εννοούμε με το τανκάρισμα και την υπέρβαση μισθών.
Ευχαριστώ πολύ για την παρατήρηση σπεύδω να το διορθώσω άμεσα!

Επί της ουσίας τώρα, σχετικά με την κίνηση που ανακοίνωσαν για του χρόνου, σχετικά με τα μεγάλα μισθολόγια. Το λεξιλόγιο που χρησιμοποιήθηκε, δεν με προδιαθέτει για την εφαρμογή κάποιου hard salary cap.

Εδώ έχω και εγώ απορίες. Ένας ''soft'' τρόπος (τύπου προστίμου) έχει το τεράστιο μειονέκτημα να αφαιρεί επιπλέον χρήματα από την αγορά (και μπορεί να επηρεάσει έντονα τις αξίες των παιχτών). Έχω κάνει και κάποιους λογαριασμούς σχετικά με αυτό και το θέμα έχει δυσκολίες σε τεχνικό επίπεδο ώστε να βρεθεί η χρυσή τομή. Αυτό που κρατάω είναι η παραδοχή εκ μέρους τους ότι υπάρχει θέμα. Αυτό φυσικά είναι μόλις το πρώτο βήμα αλλά είναι τεράστιο στα μάτια μου.
Πίστεψέ μου δεν έχω κανένα πρόβλημα να τους βομβαρδίσω με προτάσεις τεχνικού χαρακτήρα

Οσο αφορά τον περιορισμό μεταγραφών καλών παικτών σε χαμηλότερες κατηγορίες, εκεί τα πράγματα είναι ακόμα πιο θολά. Υποψιάζομαι κάτι ως προς την κατεύθυνση του να μην μπορεί να αγοράσει κάποια ομάδα ένα παίκτη που ο μισθός του θα υπερβαίνει ένα συγκεκριμένο ποσοστό του συνολικού μισθολογίου της ομάδας. Με γνώμονα να χτυπάει μόνο τις ιδιάζουσες περιπτώσεις κακοδιαχείρισης ή farming.
Με βάση το τί θέλουν να καταπολεμήσουν, κάτι τέτοιο θα μου ακουγόταν λογικό.
Αλλά είναι πολύ ασαφές το κείμενο, για ασφαλή συμπεράσματα ή έστω προβλέψεις.

Πράγματι και εάν είδες ήμουν και εγώ λίγο ''κρατημένος'' σε αυτό το κομμάτι στο αρχικό κείμενο.
Έχω και την περιέργεια να δω τι ακριβώς θα κάνουν.

Η εισαγωγή της πρόβλεψης,με αγωνιστικό κέρδος ή απώλειεα, της τακτικής του αντιπάλου, σε συνδυασμό με την μείωση του κόστους της τάπας και της εμβέλειας και με δεδομένη από πέρυσι την αύξηση της αποτελεσματικότητας της τάπας, μπορεί να επιφέρει τεράστιες αλλαγές! Χαμός και ακόμα δεν ξέρουμε πόσο σημαντική θα είναι η σωστή/λάθος πρόβλεψη τακτικής.

Ότι ξέρεις ξέρω, δηλαδή τίποτα
Πέρα από την πλάκα είναι ολοφάνερη η επιλογή να μπουν στο παιχνίδι και οι υπόλοιπες τακτικές και να ''χτυπήσουν'' τις μονοδιάστατες ομάδες.

Ήδη σκέφτομαι να ανοιχθεί σχετικό thread που να γίνεται ανάλυση για τον βέλτιστο τρόπο (σε skill κ.λ.π) ώστε να παίζει μία ομάδα π.χ το 70% των αγώνων με μία τακτική και το 30% με μία άλλη.

Το έχω μιλήσει και με τον Μαμουδιάρη και νομίζω θα γίνει καλή δουλειά. Απλά μην γνωρίζοντας τα ποσοτικά χαρακτηριστικά της αλλαγής είναι σαφώς πρόωρο.

Αυτή η αλλαγή νομίζω θα βγάλει τρελά γούστα αλλά πρέπει να δούμε τις λεπτομέρειες.
Π.χ θα ξέρουμε από το box score τι μάντεψε ο αντίπαλός μας;
Ή θα μαντεύουμε επίθεση μόνο, άμυνα μόνο και τα δύο; Θα μαντεύουμε ειδικά ή γενικά (π.χ Look Inside ή εσωτερικά συστήματα)

Το post που ανέβασα είναι η sort version ενός πολύ μεγαλύτερου που είχε πολλές λεπτομέρειες σε πιθανές αλλαγές (και συνέπειες αυτών). Αλλά ήταν πολύ τεχνικό, ''βαρύ'' και δεν επιτελούσε επαρκώς την ενημέρωση της κοινότητας.

Αναμένουμε το λοιπόν, αλλά κάτι κινείται επιτέλους

This Post:
00
248602.7 in reply to 248602.6
Date: 9/21/2013 9:14:23 AM
Overall Posts Rated:
13091309
Πέραν του ότι συμφωνώ, επί της ουσίας, σε όλα και στα αρχικά ποστς και στην απάντηση σου, είναι καλό που τα ανέβασες έτσι.
Αυτό το νήμα χρειαζόταν αυτό που έκανες. Απλή επεξήγηση και ανάλυση της ανακοίνωσης των BBs.
Θα υπάρξουν άλλα νήματα, όπως ανέφερες, όπου θα μπορέσουμε να εμβαθύνουμε και να αναφέρουμε λεπτομερώς, επιφυλάξεις, προτάσεις και τρόπους προσαρμογής επί των ανακοινωθέντων.

This Post:
00
248602.10 in reply to 248602.9
Date: 9/21/2013 10:13:52 AM
Overall Posts Rated:
123123
Αρχικα πολλα μπραβο για την ωραια και περιεκτικη παρουσιαση ολων των αλλαγων που επονται στην τωρινη και την επομενη σεζον.Μια αρχικη εκτιμηση μου λεει οτι το σκουτινγκ πλεον για τις αντιπαλες ομαδες θα αλλαξει επιπεδο και πιστευω οτι θα δουμε πλεον μεγαλυτερη ποικιλια στις τακτικες σε υψηλοτερο επιπεδο.Βεβαια ολο αυτο θα συμβει αν και εφοσον η σωστη προβλεψη του συστηματος του αντιπαλου οντως εχει σημαντικο αντικτυπο στην αντιμετωπιση του.Ειναι πραγματικα μια αλλαγη στο παιχνιδι που θα κανει πολυ πιο ενδιαφερουσα την διαδικασια του σκαουτιγκ αλλα και θα φερει την δημιουργεια πλεον ομαδων με ροστερ που θα ειναι πολυ πιο ισορροπημενα.Υπομονη και θα δουμε.

This Post:
00
248602.12 in reply to 248602.11
Date: 9/21/2013 11:15:45 AM
Overall Posts Rated:
419419
Σχετικά με το μισθολογικό όριο για να μπει κάποιος free agent, λογικά θα χάνονται αρκετοί καλοί παίχτες.

Π.χ.:

5 3
16 10
12 9
12 11
7 6
7 7

Παίχτης που βρίσκεται στην λίστα αυτήν τη στιγμή (όχι ελεύθερος) και έχει μισθό 13.000$ (PG), απλά θα χανόταν. Ίσως θα έπρεπε να υπάρχει μια σχέση μισθού και skill points; Απλά μια παρατήρηση...

Σχετικά με το άλλο που αν μαντέψεις την τακτική θα πάρεις ένα μπόνους, προφανώς σημασία παίζει το μπόνους πόσο σημαντικό θα είναι. Γενικά το βρίσκω μια χαζομάρα και μισή: "Επιβραβεύονται" μάνατζερς που παίζουν τακτικές επειδή βλέπουν τους άλλους να κάνουν το ίδιο (π.χ. έχοντας έναν δολοφόνο SG και παίζουν LI) και αυτοί που έχουν στήσει μέχρι και το τελευταίο δολλάριο την τακτική τους για να πάρουν το μάξιμουμ, τιμωρούνται. Η κοινότητα φωνάζει, το καταλαβαίνω, αλλά τέτοιες λύσεις δεν νομίζω ότι έχουν λογική. Θα πάει το Patient με φλιπ σύννεφο...

Advertisement