Napisao sam fenomenalan govor. Nažalost, to je malo potrajalo i kad sam ga htio objaviti, već sam bio offline.
Kad se desi tak nešto, čovjeku nije lako, lako se obeshrabriti, čak i pasti u očajanje. Ni sam nisam bio daleko od takvih stanja. Srećom, od toga me spasio čovjekov najbolji prijatelj, moj psić Bimbo. Sreli su se naši pogledi. Bimbov pogled je bio vrlo mudar. Kao da mi je govorio: "Takve stvari se dešavaju, gazda. Život je pun uspona i padova. Nije bitno, što si pao. Bitno je koliko se brzo možeš dići. Kandidirao si se za izbornika mlade repke čovječe! Misliš li da će ti tamo ići sve po loju? Gledaj na ovo kao prvu zapreku na početku tvoje uspješne izborničke kandidature."
Vrlo mudar je taj moj pas. Doduše, možda je ipak htio reći:
"Čovječe, preko pola sata drkaš po tom kompjuteru! Vodi me u prokletu šetnju, trebam pišat, trebam srat!"
Uglavnom prošetali smo, Bimbo je zapišao sva mjesta na kojima je htio ostaviti svoj miris, posrao se na mjestu koje mu se za to činilo najbolje, lajao je na motor. Ne znam zašto, ali u zadnje vrijeme motore ima jako na piku.
Uglavnom, šetnja je gotova i vrijeme je da napišem novi izbornički govor, barem približno dobar kao stari.
Dakle, želim biti izbornik mlade repke i mislim da to mogu dobro obavljati.
Mislim da sam poznat manager svima koji prate ovaj forum. Što se reprezentativnih iskustava tiče bio sam scout, doduše ne u protekle 4 sezone. Mislim da sam bio dosta solidan u tome. Dvojici sadašnjih seniorskih reprezentativaca sam bio scout. Radi se o Šušterčiću i Jugovcu. Pratio sam ih od njihovih prvih BB koraka, sve dok ih nije preuzeo tadašnji U21 izbornik Rey. Bilo je i nekoliko U21 reprezentativaca, nižeg potencijala. Međutim moje glavno BB djelo je sadašnji reprezentativac i vjerovatno najbolji hrvatski krilni centar u povijesti Klaudio Rosanda.
Dakle, može se reći da znam kako istrenirati igrača.
Kako istrenirati igrača je po mom mišljenju najbitniji dio posla izbornika mlade repke, a Kako istrenirati zmaja je odličan crtić. Nastavak tog crtića trenutno igra u kinima, nisam ga još pogledao, ali namjeravam uskoro. Međutim nije to sad važno i vratimo se na "Kako istrenirati igrača".
Uglavnom stvaranje igrača za veliku repku, smatram važnijim od rezultata mlade repke, iako je i rezultat mlade repke važan.
Da bi se stvorio igrač za repku ČKS potencijali moraju biti u dobrim rukama. Dobre ruke su manageri koji znaju trenirati igrača i(li) slušaju sugestije kako i što trenirati. Do velike repke mogu doći i MVP potencijali, ali oni su nešto češći i možemo si priuštiti da poneki propadne. Prošle sezone smo imali 3 ČKSa od 18 godina u aktivnim ekipama i za oni ne smiju propasti, odnosno moraju doći u dobre ruke. Ako ne dođu u dobre ruke putem drafta, onda treba imati na lageru poneke dobre ruke s ponekim milionom $.
Za to treba popraviti komunikaciju među managerima. Postojao je forum za mladu repku. Moja je namjera da se taj forum reaktivira i otvori za sve koji treniraju U21 potencijale, ali i za hrvatske BB legende. Svaki savjet BB legendi glede treniranja igrača i utakmicama je dobro došao.
Forum bi osim za mlade reprezentativce služio i za trgovinu igračima, čavrljanje među managerima. Tako da se nadam da bi se mogao usporiti pad broja juzera.
Rezultat mlade repke je isto važan, a to znači i korištenje LCDa, dok god LCD daje prednost. Ako sam dobro shvatio, namjerava se stati na kraj LCDu i dobro je da se namjerava, ali dok se ne stane...
Ako bude interesa, mogli bi imati i neku ciljanu generaciju. Pod time mislim da se par mahera složi i da iste sezone krenu trenirati 18godišnjake. Za to su dovoljni vječiti all star i superzvijezda potencijali. Ima dosta managera kojima pada motivacija za igru. Možda bi im takva akcija bila izazov.
Pošto mi je preostalo još malo znakova, a Njemačka vodi već 2:0 ovdje ću završiti kandidacijski govor.