Cibona - Zvezda
Cibona je ostala bez Šarića, ali tu je par momaka koji mogu da vam donesu fine indekse. Pre svih, Blesingejm. Ne treba zaboraviti ni iskusnog Jure Lalića, vrlo dobrog Jagodić Kuridžu, dok su Siriščević i Rozić igrači koji variraju kad su indeksi u pitanju. Od mlađih, obratite pažnju na Krušlina i novo pojačanje Van Ostruma, dok je Barać (mlađi brat Stanka Baraća), pridošlica iz Širokog ipak precenjen što se tiče kredita. Sačekajte da mu padne cena.
Zvezda je vrlo nezgodna za Fantazi. Osim Marjanovića, koji je sigurica, svi ostali mogu, a ne moraju da vam donesu indekse. Mislim da je i mali Mitrović dobar izbor jer su ga potcenili sa cenom, a nema adekvatnu zamenu na četvorci. Jović bi takođe mogao biti dobar izbor, pogotovo kad se u obzir uzme trenutna cena.
Solnok - Metalac
Solnok će i ove sezone biti pri dnu, ali ima pojedinaca na koje vredi obratiti pažnju. Vojvoda je gotovo siguran izbor u svakom mom timu, dok su Sinovec i Milošević igrači za 10-15 indeksa po meču. Lorant nije igrao u meču protiv Partizana, ali očekujem da on bude najbolji igrač mađarske ekipe ove sezone. Od ostalih ću pomenuti još i stamenog centra Kelera koji može biti jako efikasan kad izbegne probleme sa faulovima.
Valjevci su debitanti u takmičenju. Metalac će prvih pet mečeva igrati u gostima, te će stoga indeksi biti malo lošiji, ali verujte mi - imaju dobru ekipu. Moja preporuka su Boris Bakić, Jevtović i Majstorović, jer su svi prilično potcenjeni kada su u pitanju krediti. Ipak, glavni igrač tima biće sjajni plej Ljubičić, momak koji ima potencijal i za trip-dabl. Obratite pažnju na njega.
Igokea - Budućnost
Igokea je potpuno promenila sastav i sezonu započela porazom. Za njih važi kao i za Zvezdu, težak su izbor za Fantazi, jer imaju dosta kompatibilan i izjednačen sastav, Pa ipak, mislim da iskusni Marko Šćekić treba da bude gotovo siguran izbor. Verujem da će i Džonaton DŽons biti dobar izbor, jer čovek igra konstantno na visokom nivou, dok bi Dragović mogao da bude zanimljiv jer dečko ima kvalitet za 20+ indeksa.
Budućnost ima par igrača koji će sigurno donositi indekse u skladu sa cenom, pre svih Šehović, a tu su i Rejnolds i veroovatno Kuk. Naravno, Planinić je dobar izbor, dok bi Amerikanac Šihi mogao da bude zanimljiv. Ima odličan ofanzivni repertoar, ali može i da podbaci, te oprezno s njim.
Partizan - Krka
Kod Partizana se na početku treba fokusirati na igrače koji manje vrede, jer će do kompletiranja ekipe dobijati veću minutažu nego inače. Tu Mislim na Daloa i Andrića, ali i Bezbradica je ok izbor s obzirom da vredi samo 5 kredita. Od ostalih, Murić sigurno nije loš izbor, dok su Tepić, Milutinov i Gagić sposobni za 10-15 indeksa.
Krka ima sjajnog Armsteda i njega treba držati cele sezone jer uvek može da blesne i donese vam 30+ indeksa. Ostali dosta lošiji. Buker je podbacio prvo kolo, ali već protiv PArtizna treba očekivati njegovih 10+. Hukić je solidan izbor, dok je Kastrati bio dobar u prvoj utakmici.
Last edited by Zvone Kralj at 10/6/2014 10:16:14 AM