Pozdrav od mene :-) Nikola Lalic iz velegrada zvanog Gakovo kraj Sombora. '89-o godiste i (nadam se) diplomirani pravnik kroz koji mesec.
Vec dosta sezona sam skaut, pa je vreme da se pokusa sa malo udobnijom, ali i nezgodnijom foteljom :-D
Vrlo je nezgodno preuzeti u21, jer tim koji bi dobio da vodim u naredne 2 sezone NIJE MOJ. Ja dobijam tim koji je pravio neko drugi, a kako bivsi selektor nije imao vremena (kao sto je i sam rekao) ti igraci su stagnirali ili se nisu trenirali kako treba. Stoga, ko misli da glasa za mene neka ima u vidu da je ovo dugorocni projekat i da bi ocena mog rada trebala da se bazira na treningu klinaca, a ne rezultatima u prvom mandatu. Tek u drugom mandatu mogu garantovati (koliko je to moguce) uspeh na rezultatskom planu jer ce tek to biti moj tim. Naravno, i iz ovih koji nadolaze cu pokusati izvuci maksimum, ali nisam zadovoljan zatecenim. No, o tome vise ukoliko me izaberete :-)
I dalje ce se pratiti igraci preko google diska (koji je bio moja ideja i koju su selektori realizovali uz naporan rad), ali cemo imati i neke inovacije:
1.To ce najvise biti u oblasti treninga. Pokusacemo da istreniramo nekoliko specijalaca po generaciji, kao sto su to recimo radili Poljaci sa forsiranjem blokiranja na centru i slicno.
2.Na forumu ce se napraviti nekolicina primera kako se koji igraci trebaju trenirati, jer cesto menadzeri ne zele da saslusaju skauta, pa da se napravi neka vrsta podsetnika.
3.Svi skauti ce nauciti da koriste trening simulator (ukoliko ne znaju) da bi imali sto bolje rezultate prilikom treninga, jer iako je sjajno imati sekundarce, cesto se pretera sa njima pa igrac ne stigne da se odradi na primarnim skilovima. Takodje ce se i na forumu detaljno objasniti kako se koristi trening simulator.
Saradnja sa A selektorom ce biti vrhunska i za te stvari nema bojazni. Takodje bih da naglasim da nisam sujetan co'ek i da je svaka sugestija i kritika dobrodosla ukoliko ima osnova.
Ziveli :-)
Last edited by Lale at 1/21/2015 7:07:35 PM