Už jsem to tady kdysi psal a ted jsem extrémně líný si něco rozmýšlet a uvažovat nad tím a tedy psát skilly;), ale přijde mi, že se snažíte pro dané taktiky udělat optimální hráče na posty pro tu taktiku primárně určené - tzn. dolní taktiky PF, C, (SF) a vnější PG, SG. Já si naopak myslím, že je nutné využít nedostatků v obraně a v daném matchup, který není pro tu taktiku hned jasný. Prostě to obrátit.
Možná se někdy víc rozepíšu, ale snad je má primární myšlenka jasná;)
S obranářema souhlasím...
Chápu, jak to myslíš s těma nedostatkama, ale BB jako takové se od dávných dob posunulo a v širší spišce NT týmů už není tolik děr v obranách jako dříve, v té užší špičce je to už, myslím si, docela ojedinělé, takže nejde na tom postavit celý koncept jako dříve, podle mne by to až na dílčí úspěch v některých zápasech zase tolik ovoce nepřineslo. Přičemž se teda bavíme o sekundárních obranách, v primární předpokládat díry by bylo bláhové.
Navíc ne všechny taktiky dokáží efektivně využívat těch nedostatků, např. při Motionu jsme vypozorovali, když máš podkošáka s hodně vyjetýma vnějšíma vlastnostama, tak obvykle je mnohem efektivněji využíván a zapojován do střelby, když hraje na PF, než když hraje na C a to ještě většinou ten soupeř na tom PF na tom bude s OD asi lépe než ten C.
Takže možná tam mířil tento nápad, že než mít na C hráče, který přidá pád bodů v útoku, tak tam mít hráče, který naopak ubere soupeři o to více bodů v obraně a ještě získá navíc další důležité míče na doskoku pod oběma koši. Momentálně většina našich podkošáků má ID a REB 16-17, s výjimkou jedné 18 na REB, a bloky přes 10 mají jen 3. Když tam bude hráč, který místo toho bude mít 18-19 a bloky někde mezi 12-15, asi soupeři bude dělat větší problémy se přes něj prosadit. Když navíc k tomu bude mít JR a PA, tak trochu pomůže i v útoku.
Naopak u IS se dá říct, že standardem je 18, menšina je níže. A přitom jsme až tak útočné taktiky podkošové nevyužívali. Pokud by to měl být náš trend, asi by to chtělo obrátit ten trend ve prospěch defenzivnějších vlastností.