BuzzerBeater Forums

BB Ceska Rep. > U21 National Team Debate Thread

U21 National Team Debate Thread (thread closed)

Set priority
Show messages by
This Post:
00
276814.2 in reply to 276814.1
Date: 2/16/2016 12:50:17 PM
Flumpaci
III.3
Overall Posts Rated:
150150
Second Team:
Flumpaci Utopia
Mám pár otázek na manažera bigfive, nejprve na základě jeho řeči.
1. Jak konkrétně si představuješ variabilitu podkošových hráčů? Kolik a jakých typů hráčů pod koš by sis představoval?
2. Jakou úroveň OD si představuješ u hráčů na perimetru v U21?
3. Jakým tréninkem by si chtěl na perimetru hráčům zvyšovat HN?
4. Myslíš si, že proti použití určité taktiky proti slabému soupeři ti něco dá směrem k použití této taktiky proti silnému soupeři?
5. Příliš nechápu tu narážku s nejlepšíma taktikama na slabé soupeře, prošla jsem si poslední ME a nepřišlo mi, že by nás nějak trefovali přípravou. A taky by mě zajímalo, kterou tu taktiku si považoval vlastně za nejlepší?

Dále mám pár dalších otázek:
6. Jak si představuješ výběr hráčů z draftu, které bude U21 sledovat?
7. Jak si představuje realizační tým?
8. Zapojíš se již nyní do postdraftových činností nebo počkáš až podle výsledku voleb?
9. Jak vidíš v U21 problematiku SF, jak na tuto pozici vybrat a připravovat vhodné hráče? Kam je směřovat tréninkem?

This Post:
00
276814.3 in reply to 276814.2
Date: 2/16/2016 2:41:03 PM
Flumpaci
III.3
Overall Posts Rated:
150150
Second Team:
Flumpaci Utopia
Na Caprfilda. Podle mne taková kandidatura nemá smysl, pokud nejsi ani schopný sepsat kloudnou volební řeč. Počítej s tím, že voliči jsou i takoví, co třeba doteď U21 nesledovali nebo sledovali jen okrajově a nemusí vůbec tušit, co nabízíš. Popravdě to moc netuším ani já.

This Post:
00
276814.4 in reply to 276814.2
Date: 2/16/2016 2:54:46 PM
Overall Posts Rated:
913913
to flumpinka:
1. - 9. - která z těch otázek tě opravdu zajímá, která ti jen dál umožní polemizovat o +- jedné úrovni skilu, metodě, výhodnosti a která tě jen prostě uspokojuje, abys dostávala kandidáta do úzkých?

:)

This Post:
00
276814.5 in reply to 276814.2
Date: 2/16/2016 3:12:08 PM
Overall Posts Rated:
134134
1. Přijde mi, že máme spoustu hráčů, kteří se hodí na pivota, kdy dost jich je k ničemu. Uvítal bych i nějaké podkošáky s (především) vyšší JS. Stačili by třeba tři hráči současného typu a 2-3 takoví, jako jsem popsal.
2. OD si představuju zhruba na úrovni jako je teď, ale udělat to jako primární věc u střídajících hráčů (můžeš do DB kouknout třeba na Březinu).
3. Klidně samotnou Kontrolou míče, když bude potřeba ještě nějaký skok dotrénovat.
4. Částečně ano, uvidíme, jak se v které taktice bude dařit našim hráčům.
5. Poslední ME se hrála skoro (možná úplně) všechny zápasy Rychlá střelba. Jako nejlepší bych asi bral LI, ale to bych ještě zkusil alespoň na těch slabších.
6. Určitě vybrat i hráče s nižším potem. ale samozřejmě v případě podobné úrovně upřednostnit trénink potu 10 a vyšší.
7. Rád bych realizační tým udržel zhruba stejný. S Caprfildem jsem už dohodnutý, s ostatními ještě ne. Případně by mohl vypomoci i kamarád, ale ten ještě není nijak zvlášť zkušený, takže by byl třeba na sledování trhu nebo na posílání zpráv novým manažerům (což jsem již někde psal)
8. Už mám přidělené některé hráče a v případě neúspěchu budu U21 pomáhat.
9. Teď jsem již určité 18leté hráče vybral, v nejbližší době obešlu manažery. Určitě chci mít v týmu nějaké opravdové SF, letos bych to viděl asi nejradši na Vočku, popřípadě Silného, ale u něj je otazník forma.

This Post:
00
276814.6 in reply to 276814.4
Date: 2/16/2016 3:15:56 PM
Flumpaci
III.3
Overall Posts Rated:
150150
Second Team:
Flumpaci Utopia
O ničem nechci polemizovat, spíše chci zjistit, zda ta kandidatura má smysl a nebylo by dobré, aby se našel protikandidát s tou rebelskou U21 pro NT kandidaturou, ať si zbytečně nehrajeme na U21, pokud by stejně pro ní byla reálná hranice úspěchu postup ze základní skupiny. Zatím příliš nevěřím tomu, že cíle, které v řeči bigfive zmínil, jsou reálné, medaile a postup na MS visí podle pro U21 hodně vysoko.
I když na druhou stranu, jak se prezentoval v diskuzi nedávno, tak by se mi asi u kormidla líbil více než dosluhující trenér a zároveň protikandidát.

This Post:
00
276814.7 in reply to 276814.5
Date: 2/16/2016 3:33:44 PM
Flumpaci
III.3
Overall Posts Rated:
150150
Second Team:
Flumpaci Utopia
1. aha, já spíše očekávala, že by si rád různé rozložení podkošových skillů, někoho defenzivnějšího, někoho ofenzivnějšího apod. Chápu to dobře, že teda spíše udělat rozdíly mezi PF a C? Jakým způsobem, rozuměj tréninkem, by si chtěl docílit vyššího JS u těchto hráčů?
2. to jsem prvně asi špatně pochopila, teď už asi chápu, tzn. ti hráči druhého sledu, kteří nestihnou všechno, aby měli aspoň OD na úrovni hráčů základu
3. máš představu o rychlosti tréninku kontroly míče vs. jeden na jednoho? přesná čísla neznám, ale osobně mám pocit, který sice může být mylný, že se tento trénink nevyplatí oproti jeden na jednoho
4. ale může se jim dařit proto, že je budou bránit slabí hráči, pak naběhnou proti lepší a nemusí si škrtnout. Nehledě na to, že první zápasy se hrají z nízké nálady, která postupně roste a proti silným už se hraje obvykle s vyššíma náladama. Obecně si myslím, že by asi bylo dobré hlavně ty taktiky proti slabým různě promíchat, abychom nebyli čitelní a ti silní neměli moc návod, co se chystáme hrát a hlavně bychom měli mít těch silných taktik více, 3 mi přijdou jako takové minimum.
6. v tomhle bodě jsem čekala trochu rozsáhlejší povídání. Představ si, že už jsi trenér U21, třeba po další sezoně a draft už je zcela ve tvé zodpovědnosti. Nastává draft a zajímalo by mě, jak budeš postupovat.
7. Abych pravdu řekla, nemám úplně přehled, jak ten realizační tým vypadá nyní. Můžeš nám teda kompletně popsat ten tým a jak by byly rozděleny kompetence?
8. Tzn. že současnému realizačními týmu plně důvěřuješ a nemáš potřebu se důkladněji v předstihu připravit na převzetí kormidla?
9. Zase pro mne nepříliš konkrétní - ty starší ročníky už se asi nějak doklepou, ty mne až tak moc nezajímají, právě bych se spíše zastavila u těch 18 letých a nezajímají mě konkrétní jména, ale obecně způsob, jak z draftu vybrat vhodného hráče, aby se z něj mohlo stát SF pro U21 a jakými tréninky by toho měl docílit, co je vlastně do 21 let za 3 a kousek sezony stihnutelné?

This Post:
00
276814.8 in reply to 276814.7
Date: 2/16/2016 3:55:08 PM
Overall Posts Rated:
134134
1. Tak především na PF vybrat hráče s vyšší počáteční JS. Poté zase klidně trénink samotné střelby.
3. HN ale určitě roste nejvíce při Kontrole míče, takže když bude potřeba nějaký skok přidat, je to nejlepší řešení.
4. Ta nečitelnost byla právě tím primárním záměrem, ale když uvidíme, že s nějakou taktikou se budeme trápit i proti slabému, můžeme ji z našeho repertoáru vyškrtnout.
6. Předně prohlédnout draftované hráče a zapsat ty trénovatelné do DB, poté rozdělit hráče mezi realizační tým (na přesném postupu se s nimi dohodnu během sezony) a obeslat manažery. Samozřejmě ještě předtím se dohodnout, který hráč bude veden na jaký post.
7. Od Caprfilda mám informaci, že vajns, Jardík a on. Nejradši bych viděl hráče rozdělené mezi nás podle pozic. Klidně bych se nebránil přijetí ještě jednoho "pomocníka", který by dělal nějaké ty lehčí práce, o které bychom se my nemuseli tolik starat.
8. S Caprfildem jsem v kontaktu, již jsem vybíral třeba hráče na SF a spoustu manažerů teď obesílám. Už jsem také připravoval sestavu na přátelák (tuším) s Tureckem, takže si myslím, že připravený jsem dostatečně.
9. Určitě je potřeba, aby mělo dostatečně vysoké počáteční skilly a slušně rozložené, k tomu výšku okolo 200 cm. Můžu teda napsat zhruba ideální rozložení vlastností.
JS: 9, JR: 8, OD: min.12, raději víc, HN: 8, DR: 8-9, PS: 7, IS: 8-9, ID: 12, REB: 9, JB: aspoň těch 6 by to chtělo. Takovýhle hráč se třeba nepovede každý rok, ale alespoň by se k tomu měl blížit.

This Post:
00
276814.9 in reply to 276814.8
Date: 2/16/2016 4:08:53 PM
Flumpaci
III.3
Overall Posts Rated:
150150
Second Team:
Flumpaci Utopia
1. jako střelba pro SF/PF? zase je otázkou rychlost toho tréninku a jestli je to opravdu efektivní pro ty mladé hráče, jestli by nebylo i tak lepší drtit podkošové skilly, případně jeden na jednoho. Možná by to ale dávalo smysl u hráčů s relativně nižším potenciálem, kde by hrozilo, že by předčasně narazili na potenciál.
3. jenže musíš hrát trénink komplexně - trénink kontroly zlepšuje HN, DR a trochu OD a navíc tým může trénovat jen 3 hráče, trénink jeden na jednoho dává hodně skoků DR, HN a ještě JS k tomu a tým může trénovat 6 hráčů, já osobně teda pro trénink HN zrovna moc nejsem a nevidím moc situací, ve kterých bych mu dala přednost před jeden na jednoho
6. kolik hráčů si myslíš, že je potřeba na začátku oslovit z ročníku, aby to na konci v 21 dalo na kompletní tým pro U21?

This Post:
00
276814.10 in reply to 276814.9
Date: 2/16/2016 4:18:43 PM
Overall Posts Rated:
134134
1. Můj názor je to, že v případě dosažení vysokých podkošových skillů je lepší přejít na tu střelbu, než do nekonečna trénovat podkoš.
3. Jasně, k tomu by se musel najít manažer, který bude ochotný to trénovat, ale u těch 3-4 hráčů by to klidně šlo.
6. Nemá cenu oslovovat hráče jen na počet, když stejně nestojí za to, naopak v silném draftu jich může být opravdu hodně, ale dejme tomu přinejmenším 20 na perimetr, 6 na SF a 15 na vnitřek. Ale ty čísla neber jako něco pevnýho nebo tak

This Post:
00
276814.11 in reply to 276814.10
Date: 2/16/2016 4:56:55 PM
Flumpaci
III.3
Overall Posts Rated:
150150
Second Team:
Flumpaci Utopia
1. pokud ten hráč má daleko do potenciálu, tak jsem jiného názoru, spíše jde o to, aby ostatní skilly, zdaleka nejen JS měl vysoko z draftu
3. já si osobně myslím, že to nemá smysl u žádných hráčů a to ani u extrémně malých, protože trénink kontroly je hodně citlivý na výšku, podobně jako třeba v obráceném gardu doskoky
6. mně šlo právě o to, aby se jich neoslovovalo zbytečně moc, ale zároveň, aby se z toho dal postavit tým. Zaujalo mě, že u perimetru si uvedl vyšší číslo než pod košem. Proč? Počítáš teda, že zhruba polovina oslovených by se chytla?

A napadla mě nová otázka:
10. využití 19 letých draftů pro U21?

This Post:
00
276814.12 in reply to 276814.11
Date: 2/16/2016 5:02:08 PM
Overall Posts Rated:
134134
6. přijde mi že trénink vnějších hráčů je náročnější a může se uchytit méně hráčů.
Počítám, že se uchytí o něco víc než polovina, aby bylo z čeho vybírat
10. Po draftu srovnat nové hráče s těma, co mají sezónu za sebou a podle toho rozhodnout o potřebnosti

Advertisement