Danas u
16:30 h zvanicno pocinje takmicarska sezona za nas nacionalni tim. Kao sto sam ranije pomenuo, na redu je Evropski sampionat u Letoniji.
Kao sto mozete videti, na sampionatu ucestvuje 48 reprezentacija, podeljenih u 6 grupa. Igra se jednokruzno, svako sa svakim, a plasman dalje obezbedjuje 12 reprezentacija (po dve najbolje plasirane iz svake od 6 grupa). Tih 12 ekipa koje se plasiraju dalje, biva podeljeno u 2 nove grupe, gde se opet igra jednokruzno, svako sa svakim, nakon cega se po 2 najbolje reprezentacije iz obe grupe plasiraju u polufinale. Dakle, od velike vaznosti je svaki mec, svaka taktika, svaki pogodjen/promasen GDP, raspodela entuzijazma..Vrlo lako se moze desiti da kos razlika odlucuje o ucesnicima polufinala.
Srbija takmicenje pocinje u grupi D. Pored nas, tu su Belgija, Svajcarska, Rusija, Engleska, Hrvatska, Albanija i Gruzija. Ne mogu mnogo o snazi rivala, tek cu ih skautirati. Idemo korak po korak, trenutno nas zanima samo Engleska. Imaju 188 aktivnih menadzera, ali nijedan od njih nije selektor. Selektor im je Kanadjanin sa solidnim iskustvom i solidnim uspehom u dosadasnjoj menadzerskoj karijeri. Jos uvek nije pozvao igrace, verovatno nam sprema neko takticko iznenadjenje. A mozda i zaboravi, zbog vremenske razlike
Sampionat zapocinjemo sa proverenim snagama. Ako se sve bude odvijalo onako kako zelimo, ovih 12 igraca ce izneti glavni teret tokom sezone. U odnosu na prijateljski mec od prosle sedmice, izvrsena je jedna promena, pozvan je Adanovic umesto Roganovica. Roganovic ce biti pozvan cim mu se sredi forma, a Adanovic je pozvan nakon razgovora sa njegovim menadzerom, koji je obecao davati mu treninge i paziti na formu. Velika sreca ove generacije je sto se vecina igraca nalazi kod nasih menadzera (cak 8 od ovih 12), a cuo sam se i sa sva 4 strana menadzera i ubedili su me da im se moze verovati. Zato je pozvano bas ovih 12. Pored pomenutog Roganovica, priliku vrebaju Ranisavljevic, Daniel, Mirkovic, Jelic, Nezaimovic..
Dakle, danas u
16:30 h svi na
chat! Ovi zlatni momci zasluzuju podrsku.