Gramy tak:
(http://img340.imageshack.us/img340/2752/macedoniaxa5.jpg)Do końca zastanawiałem się nad drugim SG i SFem jak zwykle zadecydowały niuanse. W obronie ustawiliśmy się pod ich atak w trumnie, oczywiście jeżeli ich trener jest mniej przywiązany do sprawdzonych rozwiązań od poprzednika może nas ugryźć z obwodu, ale zakładając ich 2-3 w obronie grając man to man mogliby nas przebić w zbiórkach, a to przy naszej taktyce ofensywnej może mieć kluczowe znaczenie. Co do nastawienia to bierzemy to spotkanie na luzie.
W ataku, ponieważ z funkcjonowania LI w meczu z Cyprem nie byłem do końca zadowolony, zmiana planu i atak z obwodu, poza tym warto grać urozmaiconą taktycznie koszykówkę, przywiązanie do schematów nic dobrego nam nie przyniesie. Uprzedzając pytania w stylu: czemu w pierwszym składzie gra ten, a nie inny zawodnik skoro ten drugi trafia lepiej? Odpowiadam: takie ustawienie wyszło mi z zestawiania graczy parami i zbijania ich w wyjściowe piątki po prostu kilku graczy nie może grać razem w jednej piątce (dziesiątce) i nic na to nie poradzę.