1. Jak dla mnie pojęcia skrzydłowi i podkoszowi nieco się pokrywają, bo PF należy do jednych i drugich (wg mnie gracze podkoszowi to nie tylko C :). Po mojemu, to dobrze mieć wszystkich graczy dobrych :), ale faktycznie - głównym zadaniem centrów wcale nie jest zdobywanie pkt (w każdym bądź razie tak chyba jest w regułach). Ogólnie wiele zależy od poziomu zawodników rywala. Jeżeli Twoi C są dużo słabsi niż C przeciwnika, to raczej nie będą dostawać zbyt wielu piłek, a tym samym rzucać. A jeżeli już nawet, to rywale mogą ich powstrzymać.
Zobacz mój ostatni mecz ligowy (
(4644275)). Taktyka - Look Inside. Najwięcej pkt C i PF. I odpowiedz sobie sam :D
2. Lekarz - maks. 3, a pewnie i 1 wystarczy.
Rzecznik - 4 (maks. 6)
Trener - ja zaczynałem z gościem na poziomie 7, teraz mam 10 bo... była okazja :)
3. Wydaje mi się, że wszystko zależy raczej od taktyki Twojej i rywala, oraz od umiejętności Twoich zawodników i zawodników rywala, choć naturalnie jak to w grze - zawsze trzeba brać pod uwagę pewien czynnik losowy. Coś mi się wydaje, że coś takiego jak "dobry dzień" zawodnika nie istnieje, choć głowy nie dam.
4. Dokonuj wyboru sam. Zdecydowanie. Choć komputer często ma rację, a często myli się niewiele (tzn. jak pisze SG, to pewnie może to być także PG lub SF, jaki pisze SF, to może być SG lub PF). Zdarzają się jednak przypadki, że ktoś próbuje zrobić z PG typowego C :) Więc lepiej kieruj się swoim własnym pomysłem na grę.