BuzzerBeater Forums

BB Hellas > Εξωτερικά Συστήματα - Εισαγωγή

Εξωτερικά Συστήματα - Εισαγωγή

Set priority
Show messages by
This Post:
00
244209.20 in reply to 244209.19
Date: 6/17/2013 5:56:40 AM
Overall Posts Rated:
13091309
Νομίζω ότι με βάση αυτά που γράφεις και έχεις γράψει στο παρελθόν, αλλά και αυτά που έχω διαπιστώσει παίζοντας μέχρι τώρα αποκλειστικά κίνηση, είναι ουσιαστικά κανόνας των εξ. επιθέσεων, τουλάχιστον ένας από τους ψηλούς, να έχει (αξιόλογη*)πάσα μεγαλύτερη του εξ. σουτ του.

* το αξιόλογη πάσα σχετίζεται και με την κατηγορία και με τις πάσες της υπόλοιπης ομάδας. Αλλά πχ στην ΙV που παίζω, ψηλός με 7αρα πάσα, που μπορεί να την πετύχεις και σε ντραφτ, με μικρότερο JS, δίνει άλλη διάσταση στη λειτουργία της ομάδας.

This Post:
00
244209.21 in reply to 244209.20
Date: 6/17/2013 6:04:51 AM
Overall Posts Rated:
11571157
Όχι δεν είναι καθόλου απαραίτητο αυτό!

Φαντάσου ότι έχεις στη θέση 1 έναν οργανωτικό παίχτη,......δεν χρειάζεται τότε να έχεις ντε και καλά οργανωτικό ψηλό

Από την άλλη εάν πας με τρεις σουτέρ στην περιφέρεια θα είναι χρήσιμο να έχεις καλή κυκλοφορία στους ψηλούς

Είναι θέμα της τυπικής ''κόντρας'' οργάνωσης-εκτέλεσης

Ο Marinάκης χτυπάει πάντα δυο φορές
This Post:
00
244209.22 in reply to 244209.21
Date: 6/17/2013 6:20:02 AM
Overall Posts Rated:
13091309
Αν έχεις οργανωτικό άσο και εκτελεστικά 2,3,4 δεν θες και το πεντάρι σου να είναι κυρίως πασέρ?

Επίσης μιλάω, επειδή δεν το διευκρίνισα, για τουλάχιστον ένα ψηλό στους τέσσερις (2PFs, 2Cs) αξιόμαχους και ενεργούς στο rotation,που πρέπει να έχει μια ομάδα.

This Post:
00
244209.28 in reply to 244209.26
Date: 6/17/2013 8:23:17 AM
Overall Posts Rated:
11571157
Μάνο εάν κατάλαβα καλά οι βασικές σου ενστάσεις είναι

α) Ότι υπάρχει extra μισθολογικό και αγωνιστικό κόστος στην προπόνηση των παιχτών αυτών
β) Ότι δεν είναι εφαρμόσιμο για ομάδες της Α1 (όπως η δική σου) αυτή την στιγμή

υπάρχει κάποια άλλη;

This Post:
00
244209.30 in reply to 244209.28
Date: 6/17/2013 9:18:59 AM
Overall Posts Rated:
11571157
Θα προσπαθήσω να πω τα αντί-επειχηρηματά μου με προσοχή και ελπίζω αυτή την φορά να διαβάσεις προσεχτικότερα το post

Το λέω αυτό γιατί για παράδειγμα αναφέρεις ότι εσύ δεν βρήκες παίχτες για να υποστηρίξεις το εξωτερικό σύστημα που ήθελες να παίξεις στην Α1

Αλλά στα αρχικά post γράφω σε δύο σημεία τα παρακάτω
Εντάξει για ένα μάνατζερ που τώρα αρχίζει ή που βρίσκεται σε χαμηλή κατηγορία. Αυτοί που έχουν έτοιμες ομάδες;
Προφανώς δεν μπορεί ο Μάτσας για παράδειγμα, να αρχίζει να δουλεύει 18χρονους από το μηδέν και να ελπίζει να παραμείνει στους στόχους του άμεσα.
Όμως ακόμη και παιδιά της ΙΙ θα μπορούσαν να δουλέψουν για αρχή με πιο μεγάλες ηλικίες (πιο έτοιμους παίκτες), όπου βέβαια θα κάνουν οικονομία αλλά όχι τόοσο μεγάλη.
Για παιδιά όμως της ΙΙΙ και κάτω, είναι μια θαυμάσια ευκαιρία , να παίξουν περιμετρικά συστήματα αν είναι τα αγαπημένα τους και ταυτόχρονα να αποκτήσουν πλεονέκτημα έναντι του 80-90% των αντιπάλων τους.

και
Άνοιξα αυτό το νήμα έχοντας στο μυαλό μου δύο βασικά πράγματα.
Κάποιοι νέοι χρήστες κυρίως ή χαμηλότερης κατηγορίας να έχουν έναν μπούσουλα με κάποια hints ώστε να μπορέσουν να στήσουν καλύτερα τις "πολύπαθες" περιμετρικές επιθέσεις.

Δεν είναι φανερό ότι λέω ότι τουλάχιστον αυτή την στιγμη δεν είναι εφαρμόσιμο για το πολύ ψηλό επίπεδο;
Αυτό δεν είναι προφανές με την αναφορά για τον Μάτσα π.χ ;
Όταν λέω για νέους χρήστες και χαμηλότερης κατηγορίας πως συμπέρανες ότι πιάνει και εσένα;

Δεύτερη αδυναμία που βρίσκεις είναι το αγωνιστικό και οικονομικό κόστος.
Μάλιστα, όταν κάποιος προπονεί ψηλούς για εσωτερικό σύστημα δεν θα έχει το κόστος αυτό;
Δεν είναι φανερό ότι κάθε μορφή προπόνησης έχει κατά εσένα το ίδιο κόστος;
Γιατί το να προπονείς εξωτερικούς ψηλούς είναι κάτι μάταιο αλλά δεν είναι για εσωτερικούς;
Και εάν το πρόβλημα είναι γενικά η προπόνηση για εσένα πόσο πιστεύεις ότι θα κοστίζουν οι παίχτες σε 2-3 σεζόν όταν θα στερέψει κάπως η προσφορά;

Αλλά στο τέλος της ημέρας είναι άραγε τόσο μεγάλο το κόστος;
Επιθετικόγλου: κέρδος πώλησης - αγοράς = 503 χιλ
Νιε: κέρδος πώλησης - αγοράς = 302 χιλ
Νταυλακ: κέρδος πώλησης - αγοράς = 371 χιλ
Τσίφτες: κέρδος πώλησης - αγοράς = 150 χιλ

Σύνολο 1,3 Μ
Το ποσό για τον προπονητή ήταν 900 χιλ άρα 400 χιλ καθαρό κέρδος!

Για το αγωνιστικό μειονέκτημα που λες επέτρεψε μου ότι για της κατηγορίες που κυρίως αναφέρομαι απλά αυτό δεν υπάρχει! Άποψη μου είναι ότι υπάρχει και όφελος λόγω των συχνών pop-up.
Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι προπονώντας (ειδικά σε μικρές κατηγορίες) έχουμε μέσα στην σεζόν παραπάνω skill (μισθούς) από αυτά που πληρώνουμε

Τώρα ένα-δύο σημεία που μου έκαναν εντύπωση
Λες για παράδειγμα
το πως θα προπονησουμε.....και μιλησες για κρητιρια ΙΙ κατηγοριας εαν παμε να μιλησουμε για ισαξιες
ομαδες Α1 ισως θα πεσει και ο μυθος οτι ειναι το ιδιο οικονομικες για το 10 και το 12 σουτ με αλμα που μπορεις
να εχεις εσυ στην ΙΙ κατηγορια θα πρεπει να γεινει 17 και πανω στην Α1 οταν η μικροτερη αμυνα που θα
βρεις μπορει να ειναι 16αρα και να φτανει ανετα και μεχρι 20αρα....

αλλά είναι φανερό ότι εγώ μιλάω για το skill εμβέλεια (δες την ερώτηση στο αρχικό post)
Έχουν λογική όλα τα παραπάνω. Αλλά η εμβέλεια λένε ότι είναι πολύ ακριβό σκιλ. Πόσο μπορούμε να βάλουμε πια για να έχουμε υπεροχή;
Θυμίζω ότι εξοικονομήσαμε χρήματα από τους ψηλούς για να έχουμε δύναμη στους κοντούς μας. Αυτά μια χαρά φτάνουν για να έχουμε "καυτή" περιφέρεια.

Νομίζω ότι δεν διάβασε καθόλου προσεχτικά το post!

Last edited by GM-sarithin at 6/17/2013 9:20:06 AM

Advertisement