BuzzerBeater Forums

BB Slovenija > [REP] - Sezona 38

[REP] - Sezona 38

Set priority
Show messages by
This Post:
00
286021.20 in reply to 286021.19
Date: 4/23/2017 9:33:43 AM
Overall Posts Rated:
335335
Jutri nas čaka obračun s Črno goro v gosteh. Tekmec ima nekaj več igralcev na višji pripravljenosti a naša reprezentanca je močnejša, in tisti ki so dobro pripravljeni bi morali brez večjih težav premagati nasprotnika. Vseeno pa zmaga ni zagotovljena, nasprotnik igra doma, nikakor niso "eksoti" in če bodo igrali še z višjo zavzetostjo nam ne bo lahko. Vseeno nam lahko delo olajša poškodba njihovega daleč najboljšega igralca s TSP 145. Če se ta jutri vrne, nam zagotovo ne bo lahko, saj je še vedno dobro pripravljen za tekmo.

Po poškodbi Bezjaka in odlični pripravljenosti Vukojaneca, sem našega veterana vpoklical nazaj v reprezentanco, saj lahko ob popolni pripravljenosti še vedno pomaga reprezentanci. Vseeno pa je veliko naših odličnih reprezentantov na izjemno nizki pripravljenosti, saj se nahajajo v rokah uporabnikov, ki se trenutno po tedne ne prijavljajo v igro. Nekaterim sem že poslal sporočila, da v kolikor ne bodo več resno igrali igre, naj naše reprezentante ponudijo na trgu. Tako, da bodite na preži v naslednjih tednih in mesecih na slovenske reprezentante, ki potrebujejo nov dom. Srčno upam, da se to zgodi, ker sicer se nam ne piše najbolje.

This Post:
00
286021.21 in reply to 286021.20
Date: 5/5/2017 6:32:34 AM
Overall Posts Rated:
335335
Pozdravljeni, sezona se počasi nagiba v zadnjo tretjino, s tem pa bodo boji na tolažilnem turnirju postali vse bolj zanimivi saj se bliža končnica tekmovanja. Po treh tekmah, katere smo zanesljivo dobili z nižjo zavzetostjo (razen Makedonije, ki nas je malo bolj namučila z večjo zavzetostjo) nas čaka še eden od serije lažjih nasprotnikov, to je reprezentanca Nove Zelandije, proti kateri si bomo tudi lahko privoščili igranje z nižjo zavzetostjo in dvig razpoloženja. V zadnjem krogu pa nas čakajo močni Turki, po vrhu pa igramo še v gosteh, tako da nas čaka težka tekma, ki pa bo velikega pomena glede končne razvrstitve po rednem delu tekmovanja. Na srečo se stanje glede pripravljenosti naših reprezentantov izboljšuje, večina ekip je že končala s tekmovanji v v pokalu, tako da najbolj se bo poznalo to pri tistih lastnikih, ki imajo naše reprezentante pa se prijavljajo 1x na mesec v igro, ali pa so na robu da postanejo "bot". Ti igralci bodo sedaj igrali samo 2 tekmi na teden tako da bodo lahko dosegli pripravljenost vsaj 8 s katero bodo lahko pomagali reprezentanci. Nekateri so že na tej stopnji po tem ko so bili nekateri celo na nezadostni pripravljenosti. Vseeno pa bomo potrebovali čim več igralcev na odlični pripravljenosti, če bomo želeli parirati najboljšim. Toliko za sedaj. Upam, da bom lahko delil čim več pozitivnih novic, ko se prične playoff tekmovanja!

This Post:
11
286021.22 in reply to 286021.21
Date: 5/16/2017 2:39:58 PM
Overall Posts Rated:
335335
"Grd" poraz proti Turkom v gosteh v zadnjem krogu rednega dela nas je pahnil na 17. mesto, s tem smo izgubili prednost domačega igrišča že v prvem krogu končnice, za tekmeca pa smo dobili reprezentanco Kanade, s katerimi smo se že pomerili v tej sezoni in jih premagali. Tokrat bomo igrali v gosteh in v tej fazi bo vsaka tekma za nas izredno težka. Vseeno pa je poraz s Turki prišel v pravem času in mi je dal veliko odgovorov na to kako s to ekipo, ki jo imamo odigrati v končnici. Glede na to da smo Turke 2 sezoni nazaj 2x premagali, sedaj pa smo 2 sezoni zapored proti njim klonili dokazuje, da se nam še kako pozna šibkost pod obroči. A ni predaje, kljub temu da v tokratno končnico štartamo slabše rangirani, bom v tem tednu naredil vse da tekmo proti Kanadi dobimo, potem pa nas ob ugodnem razpletu v nadaljevanju verjetno čaka 1. rangirana po rednem delu - Nemčija, s katero imamo neporavnane račune!

Prosim vse, kateri imate A reprezentante, da v tem tednu poskušate obdržati oz. dvigniti njihovo pripravljenost na odlično (9) s tem bomo imeli veliko več možnosti za napredovanje.

Lp

This Post:
11
286021.23 in reply to 286021.22
Date: 5/23/2017 5:54:11 AM
Overall Posts Rated:
335335
Naša pot na tolažilnem turnirju se je včeraj proti Kanadi neslavno končala. Po tekmi s Turčijo se je nekako že vedelo, da izjemne uvrstitve iz sezone 36 realno ne bomo uspeli ponoviti, vseeno pa sem želel in upal, da preskočimo vsaj prvo oviro v playoffu in se pomerimo z močnimi Nemci. Žal so bili premočni že Kanadčani, ki so imeli prednost domačega igrišča poleg tega pa so igrali še na vso moč. Sam nisem želel igrati na vso moč, saj bi s tem izgubili ogromno razpoloženja in ob morebitni uvrstitvi v naslednji krog bi bili brez možnosti. Uvrstitev v šestnajstino ali osmino finala pa za nas ne pomeni veliko, uspeh za našo reprezentanco bi bil vsaj četrtfinale ali polfinale, takrat bi se splačalo igrati na vso moč. Kanadačni se borijo z drugimi latino ameriškimi ekipami, kdo bo gostil naslednje kontinentalno prvenstvo zato so si zelo želeli zmage v tem krogu in so šli na vse ali nič. Žal smo vseeno bili popolnoma nemočni, že drugo tekmo zapored proti dobri ekipi v gosteh. Ker smo igrali v gosteh in nisem želel pokuriti razpoloženja, sem želel naše možnosti povečat z napovedjo njihove taktične osredotočenosti, ki se je zdela zelo verjetna, a je to vedno tvegano. Če ti napoved uspe, imaš nekaj prednosti, če ne, si še malo na slabšem, in to se nam je zgodilo, saj je Kanada igrala uravnoteženo taktiko. V to tekmo smo šli s precej premešano postavo in taktiko, saj se je na zadnji tekmi naša "go to" taktika izkazala za zelo pomanjkljivo v obrambi, zato smo šli v tekmo z drugo našo preverjeno taktiko in z željo da odigramo bolje v obrambi, a tudi tako nismo uspeli parirati nasprotniku. Napad je bil obupen, obramba je bila kar dobra glede na to da smo igrali v gosteh, z nižjo zavzetostojo kot nasprotnik in z napačno napovedjo, a če daš zgolj 67 točk, potem ne moreš upati na zmago. Pričakoval sem več od naših igralcev, a dejstvo je, da tudi če bi igrali kako drugače in brez napovedi, bi očitno to tekmo izgubili. Tudi če bi igrali na nevtralnem terenu ob enaki zavzetosti se kaže dejstvo, da bi bili Kanadčani od nas boljši. Sicer smo jih pred tem doma že premagali, a ob enaki zavzetosti Kanadčanov bi tista tekma bila bolj izenačena. Iz vsega sklepam, da imajo Kanadčani zelo močno ekipo, ki je realno verjetno nekoliko pred našo ob podobni pripravljenosti igralcev.

Žal naša kvaliteta pada, ostajamo brez dominantnih igralcev, predvsem pod obroči, nimamo več organizatorja igre, ki bi imel podaje vsaj 16 kar ogromno pove, razen Berlaka, ki je skoraj popoln igralec, imajo vsi drugi določene pomanjkljivosti, bodisi v obrambi, skoku ali metu. Pomanjkljivosti glede na visoko raven reprezentančnih tekem.Kar se nam zelo pozna. Sedaj začnem s podrobno analizo vseh igralcev, kateri se trenirajo za člansko reprezentanco, da vidim na koga bomo lahko računali v prihodnosti in kakšen je naš potencial v prihodnosti. Kar nekaj igralcev se lepo trenira v skupnem sodelovanju z lastniki, škoda je samo da je kar nekaj igralcev omejenih z NKI potencialom, sicer bi lahko postali naravnost perfektni, se pa trenirajo po tem kar naša reprezentanca potrebuje in glede na njihov potencial. Upam na svetlejšo prihodnost, in da se hitro dvignemo iz povprečja, kjer smo se znašli v tej sezoni.

This Post:
00
286021.25 in reply to 286021.1
Date: 5/29/2017 3:07:04 PM
Savlje BC
SKL
Overall Posts Rated:
608608
Second Team:
Berlin BC
Wow! Danes na prijateljski tekmi proti Filipincem zgubljen skok s kar 22-52!

This Post:
00
286021.26 in reply to 286021.25
Date: 5/29/2017 4:09:21 PM
Overall Posts Rated:
335335
Wow! Danes na prijateljski tekmi proti Filipincem zgubljen skok s kar 22-52! %}

Igrali smo z zunaj orientiranimi igralci, tako da pričakovano. Čeprav tekma ni realna, jaz sem takoj po izpadu in turnirja že začel z vpogledi igralcev, da vidim njihove napredke, tako da nam je razpoloženje padlo na 1. Filipinci so vidno na večjem razpoloženju, sicer sem prepričan da bi to tekmo dobili, če bi imeli vsaj "normalno" zavzetost 5.

Je pa fascinantno da takoj naslednji teden po izpadu iz turnirja imamo kar 11 igralcev na pripravljenosti 9, kar je mislim da rekord! Žal nam to sedaj nič ne koristi. Prejšni teden smo imeli 5 igralcev na odlični pripravljenosti, od tega samo 2 katera sta pomembna člena reprezentance (Berlak in Lovrek). Da bi prejšnji teden imeli takšno stanje, bi danes verjetno igrali osminofinala, tudi taktično bi tisto tekmo potem odigrali drugače. Je pa dejstvo da se nam svetovni vrh odmika, tu si ne smemo zatiskat oči, pod košem postajamo tanki, kmalu ne bomo več imeli niti enega pravega kvalitetnega centra za reprezentanco. In tu med 26-30 letniki je prava luknja. Niti enega "Big Mana", ki bi lahko postal reprezentant. Bomo videli kako bomo lahko parirali v naslednjih sezonah s takšnim kadrom. Upam, da nam uspe "Lljubljana Pigs Style" čeprav na reprezentančnem nivoju je to težje, ker imajo reprezentance 12 kvalitetnih igralcev na vseh pozicijah.

This Post:
00
286021.27 in reply to 286021.26
Date: 6/19/2017 5:00:36 PM
Overall Posts Rated:
335335
Pozdravljeni, danes smo z zmago proti Estonji končali sezono naše članske reprezentance. Šlo je za tesno zmago, tekma nam ni pomenila nič, tako kot vse zadnje prijateljske tekme, a sem vseeno zadovoljen z vsako zmago, ki jo dosežemo. Čeprav smo imeli na vseh prijateljskih obračunih razpoloženje 1-2 smo dobili 3 od 4 tekem, in daleč od tega da bi igrali s kakšnimi eksoti. Južna afrika je edina ki ni imela veliko možnosti proti nam kljub našemu nizkemu razpoloženju. Filipinci so nas premagali izključno na račun razpoloženja ki so ga imeli na visokem nivoju, za ostale reprezentance pa nevem kakšnega so imele, zagotovo pa težko nižjega kot mi :) Sezono smo končali z razmerjem zmag in porazov 10:4, kar je najslabši izkupiček od kar sem selektor članske reprezentance. Če gre ob takšnem razmerju za najslabšo sezono pod mojim vodstvom, potem se lahko zavedamo, da še zdaleč nismo slabi, da smo dosegli odlične rezultate prejšnje sezone in da vsekakor naša reprezentanca ne bo kar tako padla v povprečje, pa čeprav so obetajo precej hudi časi. Kaj več o tem pa čez nekaj dni ob ponovnih volitvah za selektorja članske reprezentance. Predobro poznam naše reprezentante, in seznanjem sem z vsemi potencialnimi kandidati za prihodnost članske reprezentance, nekatere že nestrpno čakam, da se bodo lahko pridružili naši reprezentanci, saj bodo to prvi igralci pri katerih sem več sezon sodeloval in spremljal njihov razvoj. Tako da, kaj druga kot vnovična kandidatura za selektorja mi ne pride sploh na misel. Seveda pa pozivam tiste, katere se počutijo sposobne voditi slo reprezentanco, in pri katerih nimam podpore, da oddajo svojo kandidaturo. Konkurenca je dobrodošla, volitve so s tem zanimivejše in mnenja štejejo.

Lp