BuzzerBeater Forums

BB Bosna i Hercegovina > U21 S44 Europe Championship by Topnik

U21 S44 Europe Championship by Topnik

Set priority
Show messages by
From: Topnik
This Post:
11
297052.20 in reply to 297052.19
Date: 11/12/2018 3:54:20 PM
KK Topnici
Prva Liga BiH
Overall Posts Rated:
531531
Second Team:
KK Topnici u21
Hvala svima.

From: GM-Kyve

This Post:
11
297052.21 in reply to 297052.20
Date: 11/12/2018 4:05:04 PM
Champions United
III.2
Overall Posts Rated:
14931493
Hvala svima.

mani se zahvala, i napiši taj report kako treba, nemoj bit bot ko Tursa...

rutinska pobjeda na kraju, iako je bilo čupavo prvo poluvrijeme...

This Post:
22
297052.22 in reply to 297052.21
Date: 11/12/2018 4:13:55 PM
K.K MILLENIUM
II.1
Overall Posts Rated:
614614
Second Team:
K.K MILLENIUM II
Molim bez prozivki,bez mene ste nula :P

Last edited by tursunovic at 11/12/2018 4:14:07 PM

This Post:
00
297052.23 in reply to 297052.22
Date: 11/12/2018 4:14:53 PM
Spartan 300
II.2
Overall Posts Rated:
52555255
Second Team:
Spartan Kids
Tursa majstore Horde su uz tebe!

This is where we hold them!
This Post:
11
297052.24 in reply to 297052.23
Date: 11/12/2018 4:17:34 PM
K.K MILLENIUM
II.1
Overall Posts Rated:
614614
Second Team:
K.K MILLENIUM II
<3

This Post:
00
297052.25 in reply to 297052.21
Date: 11/12/2018 6:48:17 PM
KK Topnici
Prva Liga BiH
Overall Posts Rated:
531531
Second Team:
KK Topnici u21
Sutra u toku dana ide izvještaj sa utakmice.

This Post:
00
297052.26 in reply to 297052.25
Date: 11/13/2018 6:53:53 AM
KK Topnici
Prva Liga BiH
Overall Posts Rated:
531531
Second Team:
KK Topnici u21
Bosna i Hercegovina U21 - Rumunija U21 113:93

Nova pobjeda naše reprezentacije u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo. Ovog puta poražena je neugodna reprezentacija Rumunije.
Ono što je obilježilo prvu četvrtinu jeste da odbrane na terenu bukvalno nisu postojale. Mi smo u prvoj četvrtini imali procenat šuta 70% dok su Rumuni bili na 60%. Mi smo primili najviše poena sa krilnih pozicija i jednostavno nismo mogli zaustaviti njihove igrače na tim pozicijama. Naš najbolji igrač u prvoj četvrtini je bio Agbaba sa učinkom od 10 poena i 2 asistencije.

Druga četvrtina je bila malo bolja što se tiče odbrana, a kod nas se probudio Babanić koji je odigrao dobru rolu u drugoj četvrtini. Imao je 10 poena, 4 skoka i 3 asistencije. Mi smo nastavili da puštamo poene sa krilnih pozicija. Iako nam je dobra forma bila na krilu mi smo dosta poena primili sa te pozicije.

Napokon dolazimo do treće četvrtine gdje smo odbanu doveli u red. Zaustavili smo protivnike na samo 11 poena u četvrtini. Ovo je primjer odbrane koja nam može donijeti dobar rezultat u ovim kvalifikacijama. Nadam se da možemo više minuta na utakmici igrati ovakvu odbranu. Babanić je i ovu četvrtinu dominirao u odnosu na protivnike, a i naš najbolji igrač Radojević se probudio i ubacio 10 poena u ovoj četvrtini.

Četvrta četvrtina je odigrana isto bez odbrana. Obje ekipe su igrale sporu taktiku, ali opet je bilo mnogo poena iako to ne bi trebalo biti tako kada se igra ova taktika. Tu smo naravno opet primili mnogo poena sa krilnih pozicija, a u našim redovima je Radojević dobru rolu odigrao.

I drugu utakmicu zaredom naš najefikasniji igrač je Babanić. Trenutno je na 60% šuta iz igre u ove dvije utakmice. Naš najbolji igrač sinoć je bio Radojević što je i očekivano za ovu taktiku. Ubacio je 16 poena, imao 5 asistencija i uhvatio 9 skokova. Njihov krilni centar je završio utakmicu za 27 poena, a krilo je ubacilo 25 poena.

Što se tiče ostalih utakmica iz naše grupe Hrvati su očekivano ostvarili laganu protiv najslabije ekipe u grupi. Portugalci su po rezultatu lagano došli do pobjede, ali nije bilo tako. Oni su fulili sa odbranom i zato je Island gotovo čitavu utakmicu vodio, a oni su došli do pobjede u zadnjih 5 minuta.
Bjelorusi su po meni napravili pravo malo iznenađenje i došli do pobjede protiv blagog favorita u tom meču, a to je reprezentacija Bugarske. Ono što je presudilo da Bjelorusi dođu do pobjede jeste njihov veći trud i pogrešna odbrana reprezentacija Bugarske.

U narednom kolu mi igramo protiv reprezentacije Luksemburga. Oni su obje utakmice igrale normal i mi ćemo imati prednost u tom segmentu, a i da nemamo vjerujem da možemo doći do lagane pobjede jer je razlika u kvaliteti ogromna.
Očekuju nas i dvije veoma zanimljive utakmice u narednom kolu. Igraju Bjelorusija protiv Hrvatske i Island protiv Portugala.

This Post:
22
297052.27 in reply to 297052.26
Date: 11/18/2018 4:38:27 PM
KK Topnici
Prva Liga BiH
Overall Posts Rated:
531531
Second Team:
KK Topnici u21
Zdravo ekipa
Ovaj put malo kasnim sa izvještajem, ali evo sada će zajedno biti izvještaj i najava za utakmicu.

Što se tiče treninga za ovaj petak jeste da imamo prvog igrača sa 100 tsp. To je Admir Pašalić. Njemu je ovaj petak skočio handling i sada ukupno ima 100 tsp. Da smo imali malo sreće da mu i forma bude odlična za ovu utakmicu, ali nema veze.
Ovaj put imamo problem što imamo dva centra sa formom 6 jer nisu dobili nikako minute za prethodnu sedmicu. Sreća za nas što je po rasporedu laganija utakmica u kvalifikacijama pa neće toliko forma igrati ulogu.
Za ovu utakmicu imamo na raspolaganju 10 igrača koji imaju odgovarajuću formu potrebnu za igranje utakmice. Od tih 10 igrača imamo ukupno šest 9 i četiri 8. Naš najbolji igrač u prve dvije utakmice Dejan Babanić ima formu 9 i nadam se da će dobro odigrati sutrašnju utakmicu.
Najbitnije od svega je da se u toku ove sedmice srede potrebne minute i da forma u petak bude dobra pred jako bitne utakmice koje slijede.

Luksemburg U21 - Bosna i Hercegovina U21
19.11.2018. - 18:35 - Poljska

U ovom kolu nam slijedi najlakša utakmica u ovoj grupi. Igramo protiv najslabije reprezentacije u grupi i realno je da očekujemo laganu pobjedu uz popravljanje koš razlike. Oni su u prva dva kola izgubili obje utakmice sa ukupno 110 koševa razlike. To su bili realni rezultati jer baš imaju lošu reprezentaciju, a razlog tome je što su mala zajednica pa nemaju dovoljno igrača koji mogu igrati za reprezentaciju.
Što se tiče ostalih utakmica u našoj grupi sutra se igraju ove utakmice:
Bjelorusija - Hrvatska
Rumunija - Portugal
Island - Bugarska

Realno je da očekujemo pobjede Hrvatske, Portugala i Bugarske. Mi treba da gledamo samo sebe, a ostali neka igraju kako hoće.

Vidimo se raja sutra na chatu tokom utakmice i da ispratimo nadam se laganu pobjedu naše reprezentacije.

Volim te Bosno!

Last edited by Topnik at 11/18/2018 4:38:44 PM

This Post:
11
297052.28 in reply to 297052.27
Date: 11/20/2018 6:42:57 AM
KK Topnici
Prva Liga BiH
Overall Posts Rated:
531531
Second Team:
KK Topnici u21
Luksemburg U21 - Bosna i Hercegovina U21 55:110

Zdravo ekipa.
Kao što sam najavio da će ovo biti jedna lagana utakmica tako se i desilo. Pobjeda od 55 razlike je i više nego lagana pobjeda protiv najslabijeg rivala u grupi. Imali smo solidan procenat šuta, a nadao sam se samo da bi ta rubrika mogla biti malo bolja. U ovakvoj utakmica i sa ovom taktikom 43% šuta je malo. Ono što je zanimljivo za ovu utakmicu jeste da smo 3/4fantastično odigrali. Maksimalno zategnuta odbrana i dobra igra u napadu je donijela takav rezultat u 3/4. Rezultat u toj četvrtini je bio 29:5 u našu korist.

Naš najbolji igrač u ovom meču je bio igrač koji je debitovao u ovom meču. U pitanju je Jan Rušić. Njegov učinak na ovom meču je bio 21 poen, 4 skoka i 3 asistencije. To mu je bio učinak sa klupe, a ukupno je odigrao 22 minute. Nadamo se da će dobiti up na treningu u petak i da će biti u ozbiljnoj konkurenciji i u narednim mečevima.

Ostale utakmica u našoj grupi su završile ovim rezultatima:

Bjelorusija - Hrvatska 62:111
Rumunija - Portugal 79:106
Island - Bugarska 94:101

Island je bio blizu pobjede i iznenađenja, ali su ispustili prednost u drugom poluvremenu. Na kraju je presudila bolja igra Bugarske u produžetku.
Što se tiče Portugala mene je iznenadilo što su igrali sa većim trudom u odnosu na Rumune. Izgleda nisu vjerovali u svoju reprezentaciju čim su odigrali Normal.
Naredno kolo nam je utakmica protiv Bjelorusije. Vjerujem u dobru igru samo da nam forma bude dobra u petak i dobar trening.
Toliko do naredno treninga.

This Post:
11
297052.29 in reply to 297052.28
Date: 11/20/2018 7:27:28 PM
KK Bihać
III.3
Overall Posts Rated:
127127
cestitke selektore samo tako nastavi, veseli me takav debitantski nastup Rusica ;)

This Post:
55
297052.30 in reply to 297052.29
Date: 11/25/2018 5:21:21 PM
KK Topnici
Prva Liga BiH
Overall Posts Rated:
531531
Second Team:
KK Topnici u21
Zdravo svima.
Evo mene opet sa još jednim izvještajem sa treninga.

Ovaj put imamo samo dvije sedmice što se tiče forme i to dva igrača koja prošle sedmice nisu imala minute nikako, a imali su formu 6. Ovo je očekivano da im bude forma 7. Ostali su u formi 8 i 9. Imamo ukupno osam formi 9, a uglavnom naši najbolji igrači imaju najbolju formu.
Što se tiče up-ova na treningu veoma bitan up je dobio Marko Agbaba. Njemu je skočio JS. Danko Medaković je digao sekundarce koji su mu falili. Naš najmlađi igrač u generaciji Haris Bagara je digao OD čime je postao konkurentan za igranje u mladoj reprezentaciji. Nadam se da će nas forma poslužiti i u naredni mečevima kao i sada.

Bosna i Hercegovina U21 - Bjelorusija U21
26.11.2018. 18:35 - Poljska

Novi ponedeljak i nova utakmica naše mlade reprezentacije. Očekuje nas utakmica četvrtog kola kvalifikacija za Europsko prvenstvo. Naš protivnik u sutrašnjem meču je reprezentacija Bjelorusije.
Bjelorusi imaju trenutno omjer 1:2. Ta pobjeda protiv reprezentacije uz veći trud je malo iznenađenje koje su napravili. Na tom meču dva najbolja igrača su bila njihov PG i SF. Kombinovano su ubacili 58 poena.
Što se tiče njihovog posljednjeg meča izgubili su lagano od reprezentacije Hrvatske. Jednostavno u tom meču nisu imali način da zaustave krilne igrače reprezentacije Hrvatske. Petorka koja je igrala protiv Hrvata je u dobroj formi osim centra koji je u formi 7, a ostali imaju formu 9.
Mi ćemo naravno igrati svoju igru i vjerujem da rezultat neće izostati.
Pozivam sve iz naše zajednice da nam se sutra pridruže na chatu da ispratimo još jednu utakmicu naše mlade reprezentacije.

VOLIM TE BOSNO!

Advertisement