BuzzerBeater Forums

BB Poland > [NT] Sezon 14 - nowa jakość!

[NT] Sezon 14 - nowa jakość!

Set priority
Show messages by
From: Logan666

This Post:
00
159725.200 in reply to 159725.195
Date: 10/26/2010 1:06:08 PM
Overall Posts Rated:
6161
Odbiegając od tematu to fortuna nam sprzyja i wylosowała nam drużyny które nie powinny nam sprawić kłopotu:).
Bardzo duża szansa na zakończenie fazy grupowej z rezultatem 7-1.

mimo wszystko i tak zawsze jestem patriota i wiec nie popieram twojich zarzutow do treningu przyszlych kadrowiczow to zycze sukcesu

This Post:
00
159725.201 in reply to 159725.200
Date: 10/26/2010 2:22:10 PM
Overall Posts Rated:
7676
Czy ty tego Lipca chcesz trenować na pozycję PF ??
Jeśli tak to powodzenia życzę i podziękuj temu co go reklamował jako przyszłego reprezentanta na pozycję PFa w U21.

Message deleted
This Post:
00
159725.203 in reply to 159725.202
Date: 10/27/2010 5:41:32 AM
Overall Posts Rated:
7676
???
W ogóle Ciebie nie rozumiem :(

This Post:
1313
159725.204 in reply to 159725.203
Date: 10/27/2010 8:25:05 AM
AC_Milan
IV.31
Overall Posts Rated:
231231
Po przeczytaniu dyskusji na temat U-21, NT i 18-letnich zawodników napiszę jakie jest moje stanowisko w tej sprawie.

Po pierwsze nie sądziłem, że jestem takim strasznym gościem. Odnoszę wrażenie, że śnię Ci się w nocnych koszmarach i budzisz się w środku nocy, zalany zimnym potem z krzykiem: "Vinnie, dał mi za mało zawodników!!! " ;)
Naprawdę uważam się za normalnego faceta, takiego z którym można swobodnie pogadać, pożartować czy napić się wódki. Nawet jak się z kimś nie zgadzam, to zakładam dobrą wolę drugiej strony i najczęściej bardzo szybko jestem w stanie osiągnąć porozumienie. Do tej pory zawsze w BB tak było, a współpracowałem już z dziesiątkami managerów, przy wielu różnych projektach. W Twoim przypadku tak nie jest. Uważam, że kreujesz siebie i chodzi Ci tylko o własny rozgłos, a robisz to metodami, które nawet dla tak spokojnego i fajnego faceta jak ja są nie do zaakceptowania ;)

Po drugie: Twoja pozycja negocjacyjna brzmi: "Rozwalić U-21, jest niepotrzebna, selekcjoner U-21 ma się nie tykać zawodników z draftu". Ok.
Jak już mówiłem niejednokrotnie, bardzo sobie cenię porady moich asystentów, więc tym razem posłucham rady jednego z nich, konkretnie B.B. Kinga i moja pozycja negocjacyjna brzmi:
(159725.186)- krótko mówiąc: Pocałuj się w dupę ;)

Na dzień dzisiejszy sprawa wygląda tak:
- nie dostaniesz żadnych zawodników
- nie będę Ci niczego sprawdzał

Biorąc pod uwagę to, ile mi jesteś w stanie mi zaoferować, jaki fajny ze mnie człowiek i jak traumatyczne w skutkach będzie dla mnie ewentualne fiasko negocjacji, myślę że jesteś w stanie wynegocjować nawet pocałowanie się w bardziej przyjemną część ciała np. duży palec u nogi ;)

Żeby była jasność, nie uważam się za właściciela bazy zawodników draftowanych, po prostu nie mam obowiązku nikogo Ci dawać, ani sprawdzać. Przez dwa sezony to robiłem, ale w następnym już tego nie zrobię.
Zresztą nie powinieneś się czuć z tego powodu jakoś strasznie niekomfortowo, skoro zadeklarowałeś, że jesteś w stanie to robić samodzielnie "na ręcznym":

Na koniec dodam, że najbardziej w tym wszystkim szkoda mi Mr. Presidenta, człowieka, którego bardzo lubię, szanuję i darzę wielką sympatią.

@ Mr. President
Naprawdę przykro mi, że tak wyszło. Myślę, że w następnym sezonie powinieneś się kontaktować z m4ti_. Cały Wasz projekt dotyczy NT i to selekcjoner NT jest właściwą osobą do kontaktu w tym celu. Ja już nie chcę dłużej "szkodzić" NT i dawać Wam taką małą liczbę graczy (nawiasem mówiąc jakby to ode mnie zależało ilu jest w drafcie, takich jakby chciał Hawkyed).

Last edited by vinnie_jones at 10/27/2010 8:26:15 AM

This Post:
22
159725.205 in reply to 159725.204
Date: 10/27/2010 8:41:31 AM
Baltic Strong
IV.29
Overall Posts Rated:
17181718
Kurcze i co ja mam powiedzieć... Stoję trochę między młotem i kowadłem... Z jednej strony jak mówiłem wierzę w to, że ten projekt ma w przyszłości szansę dać naszej NT fajnych graczy i według mnie wcale nie musi się to odbyć kosztem U21. Wiem też, że Hawkeyed też może pomóc kadrze... Sądzę, że niektóre swoje tezy mógłby wyrażać mniej ekspresyjnie i jednostronnie ale ja na to wpływu nie mam. Dążę do tego samego celu co on ( dobro NT ) ale ja wiem co to kompromis...;)
Ze swojej strony powiem tyle, że postaram się znaleźć wspólną drogę z Tobą, m4tim_ czy nowym selekcjonerem, by nikt nie czuł się pokrzywdzony i aby wilk był syty i owca cała;)

This Post:
11
159725.206 in reply to 159725.204
Date: 10/27/2010 11:55:15 AM
Overall Posts Rated:
2121
+1.

Brawo vinnie

This Post:
00
159725.207 in reply to 159725.204
Date: 10/27/2010 1:02:18 PM
Overall Posts Rated:
7474
Naprawdę uważam się za normalnego faceta, takiego z którym można swobodnie pogadać, pożartować czy napić się wódki.

Przypominasz mi tym wystąpienie premiera Donalda Tuska w programie "Co z tą Polską?" Tomasza Lisa, który powiedział, że chce się zapisać w historii jako fajny gość.

Wiesz co kiedyś obiecał swoim wyborcom Winston Churchill? Krew, pot i łzy.
Różnimy się tym, że ja nie muszę być ani dla Ciebie ani nikogo innego tutaj czy gdziekolwiek indziej fajnym gościem. I nie obrażam się o jakieś teksty na forum, jak co niektórzy o wrażliwości 4-letniej dziewczynki, której kolega z przedszkola powiedział, że jest "gupia".

Ja walczę o to, co w moim przekonaniu jest słuszną sprawą. I jeśli coś jest nie tak, to pierwszy napiszę, że jest nie tak jak powinno. I nikt mnie nie zwiedzie z mojej drogi przesuwaniem osi konfliktu w jakiejś prywatne porachunki. Jeśli moje posty Cię denerwują to zamknij oczy i ich nie czytaj. Albo zaparz sobie melisę.

A jeśli przeszkadza Tobie używanie przeze mnie w moich postach dwóch liter V i J koło siebie to mogę jest zastąpić innymi, np. F i G. Jak Fajny Gość. Teraz lepiej? Czy też coś uwiera?

Uważam, że kreujesz siebie i chodzi Ci tylko o własny rozgłos, a robisz to metodami, które nawet dla tak spokojnego i fajnego faceta jak ja są nie do zaakceptowania ;)

Jakimi metodami? Pytałem Cię wcześniej w którym poście i niby gdzie Cię obrażam? Jeśli rzeczywiście Cię obrażam to idź poskarżyć się pani.
Zgłoś naruszenie regulaminu GM-om.
Niech mi dadzą bana za naruszenie regulaminu, jeśli mają co do tego jakiekolwiek podstawy.

Jak już mówiłem niejednokrotnie, bardzo sobie cenię porady moich asystentów

Stajesz się tym, kogo słuchasz, vinnie_jones.
Zapamiętaj to sobie.

I przeczytaj sobie "Otella".
Polecam!

Na dzień dzisiejszy sprawa wygląda tak:
- nie dostaniesz żadnych zawodników
- nie będę Ci niczego sprawdzał

Ja nie dostanę?
Aleś mi zrobił przykrość.

Myślisz, że mi tym szkodzisz?
A może szkodzisz tym Mr. Presidentowi?
Albo wszystkim zainteresowanym kadrą NT?

To tak samo jakby np. m4ti_ otrzymując bazy od Ciebie obraził się na jednego z Twoich skautów, że napisał mu coś nie na rękę na forum i nie dałby przez to kadrze U-21 takich zawodników i takiej ilości, na jaką liczyli.
Naprawdę nie widzisz, że Twój post i Twoje stanowisko jest po prostu śmieszne?

Powinieneś znać mnie już na tyle, by przewidzieć, że mnie nic nie powstrzyma i tak znajdę sposób by zrealizować swoje założenia i dowieść swoich racji.
I jeśli dzięki temu NT w przyszłości odniesie sukces to nikt nie będzie pamiętał VJ jako Fajnego Gościa a raczej jako tego, który jako jedyny sprzeciwiał się i przeszkadzał w budowie silnej NT.
Zatem Fajny Gość musi sam sobie zadać pytanie czy chce być tak postrzegany.

Żeby była jasność, nie uważam się za właściciela bazy zawodników draftowanych, po prostu nie mam obowiązku nikogo Ci dawać

Wręcz przeciwnie, uważasz się. Sam napisałeś - nie dostaniesz żadnych zawodników. Jakby to byli Twoi zawodnicy. Ja nie chcę zawodników z Twojego klubu, bo tylko oni są Twoi - oni mi do niczego niepotrzebni.

ani sprawdzać.

Nie musisz nic sprawdzać. Równie dobrze mógłby to sprawdzać selekcjoner NT i to on powinien to robić. Nie wiem dlaczego m4ti_ tego nie zrobił. Gdybym się bał tego, że się na mnie obrazi to nie napisałbym, że równie dobrze on mógł te bazy sprawdzić. I każdy inny selekcjoner mógłby to robić. Dlaczego tego nie zrobił? Nie znależy mu na NT? Dlaczego nie zareagował na nierówny podział zawodników?
My wszyscy powinniśmy sobie odpowiadać na tego typu pytania.
A nie obrażać się na siebie.

Zresztą nie powinieneś się czuć z tego powodu jakoś strasznie niekomfortowo, skoro zadeklarowałeś, że jesteś w stanie to robić samodzielnie "na ręcznym":

Ty chyba nie rozumiesz, że to nie ja ich potrzebuję tylko kadra NT.

This Post:
11
159725.208 in reply to 159725.204
Date: 10/27/2010 1:04:57 PM
Overall Posts Rated:
7474
Jakieś 6 dni temu napisałeś (159725.95), co następuje:
Dla mnie to koniec tematu. Do usłyszenia przy okazji następnego draftu.

Już jest następny draft? Bo jakoś nie zauważyłem.
Brak Ci konsekwencji i opanowania. Nie masz dystansu. Ale to nie mój problem.

Dla mnie poważniejszą sprawą jest to, że nie zamiast wdawać się w jakieś bezsensowne utarczki z Twoim asystentem radziłem jak wzmocnić Twoją kadrę U-21. Wywiązała się w tamtym wątku dyskusja za sprawą kwestii przeze mnie poruszanych.
A Ty zamiast zabrać głos tam, gdzie powinieneś na konkretne tematy, w oparciu o konkretne problemy, na konkretnych przykładach. Zamiast skupiać się na czymś poważnym to zabłądziłeś do innego wątku, żeby nie napisać w nim nic mądrego i rozwijającego sytuację.

Lepiej nam odpowiedz dlaczego w zeszłym sezonie przegrałeś z Rosją a w tym razem z jakąś Islandią?
I nie pisz o jakimś CT, bo to tylko udowadnia jak bezsensowne jest oddawanie wszystkich zawodników czy też większości U-21 po to, żeby potem selekcjoner U-21 tłumaczył co sezon, że przegrał, bo oni zagrali CT. A co cały rocznik pójdzie przez to do piachu to już swoje...

Tłumaczyłem wielokrotnie, że NT powinna być kadrą nadrzędną z powtarzalnymi szansami na sukces co sezon. Kadrą na tyle silną, że jakieś CT ze strony reprezentacji pokroju Islandii nie powinno jej stawać na przeszkodzie.

Zamiast szukać rozwiązania w swoim ogródku to przychodzisz tutaj i wylewasz swoje krokodyle łzy.
Ty też musisz mi przypominać jak bardzo ludzie są małostkowi?

Myślisz, że mnie zdenerwujesz jakimiś śmiesznymi szantażami?

I tak dziwne, że poza tym, iż wymyśliłeś, że kreuję siebie nie wpadłeś np. na to, żeby zarzucić mi, że to moja wina, że kadra U-21 przegrała z Islandią. Że żeby udowodnić swoje racje obiecałem Islandii wprowadzenie projektu u nich, bo chcę pewnie też zostać selekcjonerem Islandii i namówiłem ich na granie CT z U-21 Polski ;)

Przy okazji przypomniało mi się jak kiedyś Twój niezadowolony asystent szantażował na forum, że przekaże swój program do tworzenia baz zawodników po drafcie reprezentacjom innych krajów. Chyba zapomniałeś kogo słuchasz.
Ale jeśli chcesz to ja też mogę brać przykład z Twojego asystenta.

Powodzenia w Pucharze Pocieszenia w sezonie 15.
Tylko uważaj na nisko latające wielkie ptaki ;)

Nie bój się, vinnie.
Sprawdzam jedynie czy naprawdę chcesz grać ze mną w te karty na jak Tobie się wydaje Twoich warunkach...

Ale jeśli chciałbyś wykopywać topór.
Proszę ja Cię bardzo.

From: oskar4

This Post:
11
159725.209 in reply to 159725.207
Date: 10/27/2010 1:34:18 PM
Overall Posts Rated:
1010
A tak swoją drogą, pamiętam jeszcze czasy kiedy przygotowywałeś prezentację dla U21, dla vinniego. Jakoś wtedy nie przeszkadzało Ci to jaki jest vinnie. Nagle Ci przestało wszystko pasować. Poza tym, myślę że popadłeś w tzw. "syndrom B.B.Kinga", który miał okres, w którym z dużą częścią użytkowników aktywnych na forum był skłócony. Od jakiegoś czasu przynajmniej IMHO zaprzestał osobistych wycieczek, a skupił się na tym co robi najlepiej (w świecie BB :D), czyli pomocy kadrze. Ty też pomagasz kadrze i to jest Twoje. Tego nikt Ci nie odbierze. Ale wydaje mi się, że czasem warto podnieść klapki z oczu i zauważyć coś dalej niż swój Rewolucyjny Model Treningowy. Na pewno to przyniesie same korzyści. Tym bardziej, wydaje mi się, że vinnie to facet z którym można się dogadać.

PS. Nie sądzę, żeby vinnie robił komukolwiek na złość. Wydaje mi się, że jak każdy normalny człowiek nie widzi sensu w tym, żeby spędzać dodatkowe godziny przed monitorem, w celu sprawdzania list, skoro i tak szanownemu Hawkeyedowi nie będzie to pasować. Pamiętam, że ktoś pisał już podobnego posta, ale widać umknął on Twoim oczom.

From: Mario

This Post:
00
159725.210 in reply to 159725.208
Date: 10/27/2010 1:38:59 PM
Overall Posts Rated:
605605
Hawkeyed , najlepiej by się stało jakbyś startował w wyborach na selekcjoner NT lub U21, wiedział byś wtedy w 100% czy masz poparcie w środowisku bb, co do swoich planów.

Co do meczu z Islandią - przegraliśmy i nie jest to dobre. Czy można było wygrać? Zapewne tak - wystarczyło normal dać. Czy mamy się pastwić nad VJ? Nie bo celem nie było wygranie jednego meczu, ale awans dalej. Poczekajmy z oceną do samego końca. Selekcjoner dostał mandat zaufania od społeczeństwa i za pewne ma swoją wizje na grę i gdzie i kiedy z kim dużego czy średniego strusia wystawiać.

Ja już proszę was o spokój, bo zaczyna się tu kwas robić, który na pewno nic dobrego nie przyniesie.

VJ - dla świętego spokoju i ciekawości kilku osób napisz dlaczego przegraliśmy mecz z Rosją, bo się historia z Benhakerem mi tu przypomina:)

Advertisement