Cześć,
Poruszyłeś kilka kwestii na raz, które są jakby od siebie odległe. Zacznę po kolei:
Na ten moment wg mnie masz za mało pkt draftu żeby wybrać kogoś dobrego, sprawdzonego, chyba, ze będziesz miał dużego farta. Musisz sobie wymyślić jakich zawodników chcesz wytrenować, mieć i mieć z nich pociechę. Ja od jakiegoś czasu bardzo chce wytrenować graczy z pozycji 3/4, kiedyś byli to PG.
W Twoim przypadku optymalnie byłoby kupić na nowy sezon 3 lub 6 zawodników w wieku 18 lat. Potencjał minimum wieloletnia gwiazda, chociaż zalecam min. supergwiazda. Sumę 10 pdst. Skilli najlepiej w okolicach 60 - to jest agresywne podejście. Ok 55 również będzie super. Ja takiego kupiłem za 20k, ale kupowałem lepszych za 200 kilka. Nie powinni mieć dziur w postaci umiejętności Okropny w ogóle. Wg mnie na pewno nie w obronami i kondycji, bo to często rozwala minuty treningu.
Pisze, ze optimum 6 graczy, bo wtedy możesz trenować 1/1 dla sf i pf spokojnie caly sezon, bo nie bijesz się o awans. Spójrz na przykład mojej drużyny tj zawodnicy, mecze , rozkład minut.
Trener podstawowy chyba wystarczy, chociaż ja od zawsze biorę przynajmniej pierwszorzędny. Z pensja 16-17k kupiłem takiego ze specjalizacja fitness za 500k. Ty możesz pozwolić sobie na takiego, co więcej zarabia i będzie tańszy do kupienia. Dodatkowo od nowego sezonu zatrudnij trenera młodzieży. On daje kopa 18 i 19 latkom w treningu. Na koniec moja sugestia, żeby potrenować tych 6 dość długo, 3 sprzedać, 3 zostawić i jechać z konkretnym treningiem. Po więcej napisz na priv. Mamy tu funkcje pro bono - mentor. Mogę pomoc.
Last edited by goranj at 5/4/2020 2:06:54 AM
King Crimson