Nie miałem zamiaru już odpowiadać ale widzę edytowałeś swój post.
Nie będę już dyskutował jakie były intencje Twojego reklamującego posta bo i tak każdy będzie trzymał się swojej wersji i nie dojdziemy do porozumienia w tej kwestii.
Zgłosiłem to nawet trenerowi U21, ale dopiero dziś wieczorem, jak zobaczyłem, że może pójść za granice.
Nie każdy zaś(trener U21) musi spędzać weekend przed komputerem.
Co do faktu zgłaszania scoutowi czy selekcjonerowi to wypadałoby to zrobić przed faktem dokonanym, a nie w trakcie na dzień przed końcem licytacji. Jeśli zawodnik byłby fajny to scout miałby więcej czasu na znalezienie odpowiedniego kupca.
Ps. Skoro tak się upierasz, że scout może podać dane zawodnika na forum(ja nie podałem), to podaj mi punkt regulaminu , który na to pozwala??Skoro chcesz być taki dokładny, to trzymaj się regulaminu do końca a nie dopasowuj sobie go, do własnego widzi mi się. :)
I coś takiego wypływa z ust "dbającego o interes kadry"?
Ten temat wraca jak bumerang. To jest tak zwana nie pisana zasada/reguła oparta na nazwijmy to "umowie społecznej", która daje ograniczone możliwości reklamy najbardziej perspektywicznych zawodników w kontekście kadry, osobom szczególnie dbającym o dobro tejże kadry czyli scoutom oraz selekcjonerowi. Nie jest to robione dla własnych korzyści materialnych bo scout nic z tego nie ma (poza ułatwieniem pracy jeśli dany zawodnik trafi w ręce odpowiedniego managera) tylko dla
dobra kadry i naszego wspólnego interesu (sukcesów reprezentacji). Czepianiem się o to pokazujesz, że masz w nosie dobro kadry i liczy się Twój interes.
Nie chce mi się(i nie taki był zamiar) prowadzić jakichś wojenek w tym temacie. Nie rozumiem tylko czemu ciągłe czepianie się odnośnie "reklamowania" zawodników przez scoutów wypływa ze strony tych, którym podobno zależy na dobrze kadry, a cały ten "proceder" jest właśnie w jej interesie i niczyim innym. Nie może być jednak tak, że każdy któremu wydawać się będzie, że zawodnik może pomóc kadrze będzie reklamował go na forum bo właściciel nigdy nie będzie w stanie obiektywnie ocenić zawodnika, a scout jak najbardziej.
Last edited by Lucas Scott at 11/26/2011 9:58:41 PM