טוב חזרתי מהלימודים וראיתי שיש לי פה 55 פוסטים שלא קראתי, נו יופי.
אתה כבר צריך לדעת שהחיים הם הביה"ס של החיים... [בצחוק]
אתחיל בכך שהקבוצה שלי בליגה 4, ופתחתי אותה בעונה 16 או 17
מסתבר ששנינו פתחנו אותה במהלך אותה עונה - 15.
אם באמת ב4 המדינות הגדולות במשחק קיים מצב שאותן קבוצות נשארו בליגה העליונה במשך 15 עונות אז יש בעיה קשה במשחק ללא צל של ספק וכן צריך לפעול ולשנות בשביל לפתור אותה לפני שהיא תגיע גם למדינות היותר קטנות במשחק בהן ישראל.
שלוש נקודות;
1) למה "אם"? אין לי סיבה לשקר, זה מחליש משמעותית את העמדה, כפי שקרה למי שהעלה את ביסי-דינגו כדוגמא.
2) הטענה לא היתה שאותן 16 נשארו שם 15 עונות, אלא שאין שם אחת מעונה 5 ומעלה. יכול להיות (ואני מאמין שהיתה) שהיתה תחלופה בין קבוצות במהלך הזמן.
יותר מכך, בחלק מהמדינות יש קבוצה אחת (או שתיים) שמעונות מאוחרות יותר וציינתי זאת. ציינתי גם איך הם הגיעו לשם, וזה לא ע"י "לשחק את המשחק"... יש סיכוי שאתה פועל בדרך שלהם... [לא כהתרסה, אלא כהערכה, שייתכן ששגוייה לפי מה שיכלתי לנתח.] זה יעזור לך להגיע ליעד, אך לטעמי, מוציא את הכיף והמטרה של המשחק.
3) היא נמצאת בכל מקום. בעייה היא בעייה, האפיון שלה פשוט שונה בגלל התנאים השונים בין המדינות.
שם זה מתאפיין בתכולת הליגה הראשונה, מה שזועק לשמיים.
כאן זה מתבטא בצורות אחרות, אך הבעייה קיימת.
העניין הוא, שאתה יכול להמשיך לשאול למה ולמה ולמה זה קורה אבל אני מאמין שהאמת היא שאף אחד לא באמת יודע למה זה קורה, ולכן טוב שיש אנשים כמוך שעושים מחקרים, יישר כוח ואני מקווה שיום אחד תוכל ללמד את כולנו למה המצב הזה קורה ואז גם נוכל להגיע ביחד לפיתרון אמיתי וטוב לבעיה.
זה קורה בגלל הבעייה שתוארה. אין לזה שום הסבר אחר.
הבעיה עם הפיתרון שלך- תיקרת שכר-
הבעיה עם תקרת שכר היא כמו שכבר אמרו שהקבוצות העשירות פשוט יאגרו יותר כסף מהפחות טובות ויקנו בו שחקנים יעילים יותר.
כיום אין תקרת שכר והדרך העיקרית של קבוצות להתחזק הוא להחזיק סגל יקר יותר ויעיל יותר, אם תשים תיקרת שכר הקבוצות המצליחות יצברו הרים של כסף שכן הן לא יכולות להשקיע את הכסף הזה בתשלום משכורות לסגל יקר יותר.
בשלב הזה, כשהקבוצות החזקות כבר לא יכולות לחזק יותר את הסגל שלהן בתשלום לשחקנים זוללי משכורת הן יפנו לשוק העברות לקנות שחקנים יעילים יותר עם אותן ערמות של כסף
וזאת הבעיה עם תקרת השכר.
נכון, אתה כבר טענת שתמיד העדיפות הראשונה של כל קבוצה היא להביא שחקן יותר יעיל, אבל ברגע שהאופציה היחידה להתחזק תהיה להביא שחקנים יותר יעילים כשכבר יהיה בלתי אפשרי לשלם כמה שכר שאתה רוצה בהתאם להכנסות שלך הכסף והכנסים עדיין יבואו לידי ביטוי, רק במקום אחר- שוק ההעברות.
התשובה לזה (שנענתה כבר...) ההוצאה על קניית שחקן שכזה תהיה משמעותית הרבה יותר יקרה מאשר שחקן איכותי יותר.
אתה יכול לבדוק בעצמך, ולראות בת'רדים רבים שיש התרעמות של משתמשים רבים על כך ששחקן יקר לפעמים עולה הרבה פחות משחקן זול.
לטעמי, זה הגיוני לחלוטין - קבוצה מפתחת שחקן שנותן מעולה ודורש פחות תדרוש בעבורו יותר כסף גם במציאות - זה כלכלת שוק הגיונית לחלוטין.
בקיצור- זה מה שישרוף את הכסף בצורה הרבה יותר מהירה מעוד "אלפייה" בשכר.
בנוסף, הוספתי שעל הכסף שיישאר בקופה יוטל מס פרוגרסיבי, ולכן יאיץ את הרצון שלהם להשתמש בו, מה שיאיץ את כל התהליך שתואר כאן.
ואת האמת, אני לא יודע אם זה יצמצם את הפערים או יגדיל אותם.
המצב שקיים כיום הוכח כפטאלי - המצב במדינות שהבאתי הוא כזה בהגדרה.
המצב ב-נבא שם הוכל החוק, מראה שלכל הפחות יש לו סיכוי.
לכן, לנסות אותו, נראה לי סביר ביותר אחרי 19 עונות... [לי ברור שהוא יעבוד, אך גם לאלה שלא בטוחים, הסיבות לעיל מספיקות כדי לנסותו]
ארצה לסיים בכך שלפי דעתי ההשוואה בין העולם הבאזרביטרי לעולם האמיתי לפי דעתי שגויה, ממספר סיבות שאם תרצה גם אפרט עליהן
אשמח.
כן, יש לך צורת התבטאות טיפה ישירה וכמעט "משפטית" שיכולה לעצבן הרבה אנשים, אך אין זה עילה ללינץ' שביצעו בך חלק מחברי הפורום.
אהוד, זה משהו שאני אשמח שתקרא.